Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam to podobne + vydrzim spat nejdele 7 hodin, chodim proste brzy spat, coz neni problem, jsem vecer fakt unavena. Po prechodu jsem pet let.
Holky, ještě něco na hlavu… Před polednem jsem šla na kompost vyhodit misku slupek a zbytků. Na kompost jsem nedošla a tu misku pořád ještě hledám…
Ta mozková mlha je hrozná. Poprala jste se s tím některá úspěšně?
@selmicka223 píše: Více
Já tedy odjakživa spím jak dudek a mohli by vedle mě bomby padat, usnu i v sedě. Ale v menopauze jsem měla příšerné návaly. Ani větrání v lednu, když mrzlo, nepomohlo. Uhnala jsem si akorát nastuzení. Mám homozygótního Leidna, takže nesmím hormonální substituci. Tak jsem to řešila rostlinnými přípravky z lékárny. Pomohla až asi dvojitá nebo trojitá dávka. Trvalo to 7 let. Ale poslední dva roky se to už mírnilo.
no v tomto přípravku je právě syntetický progestin, který je nejvíce rizikový pro rozvoj rakoviny prsu…poraď se s lékařem, jestli by nebylo lepší přejít na nějaký transdermální estradiol (buď v gelu nebo ve spreji) a bioidentický progesteron (utrogestan např.)…tato forma substituce je vůbec nejbezpečnější…syntetické progestiny nebrat