Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy
chci se Vás zeptat, jestli některá má ten samej problém. Ve středu jsem byla na kontrole a tam mi dr. řekla, že je malá o 6 dní menší. Měříme 37 cm a vážíme 1300 g. V úterý jsem byla 30+1.Máte některá s tím zkušenost? Koukala jsem všude na netu a dle váhy na ten 30 týden odpovídáme. Tak nevím ![]()
A neni to jedno, hlavne kdyz je ok, ne? Pri narozeni taky vsechny deti nevazi a nemeri stejne.
Ultrazvuk není přesný, vůbec bych se tím nestresovala pokud mimčo pořád roste ![]()
No, já nevím delku, ale ve 29+3 mělo miminko 1650 g a nikdo mi nic neřekl, malé/ velké?
Dcera ve 31+3 odpovídala 29+6. Řekli mi, že je menší, ale v pohodě.
To není skoro žádný rozdíl
Mohla jsi otěhotnět dřív/později, miminko je prostě menší - např. genetické dispozice nebo se prostě jen o pár milimetrů sekla u měření a hned jí to hodilo jiný výsledek. Zatím se tím fakt netrap ![]()
@Ramona1229
neres to, maly zas vypadal, ze bude dost velky a narodil se presne s 3kg.
jo a oni pry pribiraji skokove, priste to zas muze byt uplne jinak.
@Ramona1229 píše:
Ahojky maminychci se Vás zeptat, jestli některá má ten samej problém. Ve středu jsem byla na kontrole a tam mi dr. řekla, že je malá o 6 dní menší. Měříme 37 cm a vážíme 1300 g. V úterý jsem byla 30+1.Máte některá s tím zkušenost? Koukala jsem všude na netu a dle váhy na ten 30 týden odpovídáme. Tak nevím
taky bych se s tím nezaobírala, hlavně, že je miminko v pořádku.
Já měla např. ve 31tt kluka 2300g tak jsem se bála, že bude moc veliký a taky že byl, měl 4260g, co bych dala za menší miminko ![]()
Takže klid, hlavně se nestresuj, vše je jistě v pořádku ![]()
Je to jen odhad… Do velikosti od konce prvního trimestru už se promítají dispozice po rodičích, jak bude dítě velké atd. Nemluvě o tom, že utz má „povolenou“ odchylku týden, nikdy není přesný na den.
A malý příklad z praxe, 5 dnů před porodem jsem měla odhad 3100g s tím, že mimino je ve všem symetricky o 2 týdny menší. Narodil se buřtík 4kg a 54cm. Nechce mi někdo doufám tvrdit, že nabral za 5dnů 900g a vyrostl nkolik cm, že ne
Zkrátka je to všechno jen odhad a jaké bude mimino se ukáže, až když vyleze ![]()
Vše je v úplném pořádku. A dispozice tam určitě jsou. Všechny 3 děti měli váhu 3 kg.Tak ta naše prďolína bude taky 3 kg macíček
![]()
@Ramona1229 miminko v brisku nemohou zmerit jako po narozeni, ze natahnou nozicky a zmeri. A vazit asi tezko take budou. Jsou to jen odhady z mereni. Takze se Tim vubec netrap.. Kazde dite roste jinak. Nekdo ma po narozeni mimi pod 3 kila, nekdo ma mimco i pres 4 kila. Nekdo rodi treba i pred ve 37 tydnu zdrave mimi a nekdo, jako ja rodi treba i ve 42 tydnu, nekoho dokonce musi vyvolavat. Takze vubec to neres, zvlast, kdyz je to jen 6 dni a ne 6 tydnu ![]()
Ahojte, já rodila 36+0tt, malá měla 1930g/44cm. Musela jsem na císaře měsíc před termínem, protože malá ve mě přestala růst a odpovídala dítěti o měsíc menšímu ![]()
@Ramona1229 bud v klidu, v tomhle odobí už je každé miminko jinak veliké, jinak nabírá. Přece se všechna miminka nerodí stejně těžká
důležité je, že roste. A navíc, tyhle UTZ odhady a měření nejsou nijak zvlášť přesné
Ahoj, omlouvám se že jsem sem vpadla mezi vás měla bych na vás prosbu mám doma 4 týdny staré miminko včera jsme přešli z BebyAR na NutrilonAR a malá má teď průjem…
Nevít
e co dělat přejde to nebo je to závažné?
Předem děkuji