Menstruace a tělocvik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
29.3.18 13:19
@kajka12345 píše:
Jak to vy maminky řešíte při tělocviku u vaší dcery? Píšete omluvenky nebo nechávate cvičit :)

Kdyby měla křeče, asi bych ji omluvila. Sama jsem v životě omluvenku na tělocvik nenesla. Cvičila jsem normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
29.3.18 13:19

Vždy jsem trpěla na velké bolesti i dnes ale nejvíc mi pomáhá právě pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.18 13:21

Mně mamka omluvenky psala, když jsem chytla tělák 1. nebo 2. den MS. Ale já zezačátku měla opravdu velké bolesti a hodně silnou menstruaci, často se mi stalo, že ani nejsavější vložka nestačila. A tampony jsem na ZŠ nenosila, takže si ani teď s odstupem nedovedu představit, jak bych to zvládala. Učitelka s tím problém neměla.
Na gymplu už jsme se omlouvaly samy a myslím, že jsme toho (aspoň ve většině případů) nezneužívaly. Buď jsme necvičily vůbec, nebo jsme vynechávaly určité věci.

• Citovat
  • Upravit
33
29.3.18 13:21

@ka2ka Já jsem tělocviky od rodičů omlouvané neměla ale jelikož jsme měli super telocvikarku tak jsem ji osobne vzdycky rekla a buď jsem necvicila vubec nebo jsem měla jenom nejake “omezení”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.3.18 13:22
@cecetka píše:
@kajka12345 Ony jsou dneska omluvenky na telocvik z duvodu MS? Mam syna, proto se ptam.
Za mych skolnich let (jsem uz stredniho veku) jsme normalne cvicily, jen jsme v techto dnech nemusely mit ty hnusne modre trenyrky :poblion: ale mohly jsme mit teplaky (podle toho kluci poznali, ktera to zrovna ma :nevim: ). Fakt super :palec:

Náhodou ty trencle dobře držely i ty panelové vložky bez spodního lepení. Jak jsme vůbec to dospívání přežily bez olvejsek ;-) Pamatuju si, jak jsem se bála, že najdu někde skvrnku na kalhotech a všichni kluci se mi budou smát :oops: Nikdy se mi to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.3.18 13:24

@kajka12345 Máma mi omluvenky psala…stalo se mi že při cvičení se vložka šoupla a hned to šlo mimo…nic příjemného…a nebyla jsem zdaleka jediná která když to měla prostě necvičila. Možná pokud by už v té době byly tampony bylo by to jiné…

Příspěvek upraven 29.03.18 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
29.3.18 13:24
@cecetka píše:
@kajka12345 Ony jsou dneska omluvenky na telocvik z duvodu MS? Mam syna, proto se ptam.
Za mych skolnich let (jsem uz stredniho veku) jsme normalne cvicily, jen jsme v techto dnech nemusely mit ty hnusne modre trenyrky :poblion: ale mohly jsme mit teplaky (podle toho kluci poznali, ktera to zrovna ma :nevim: ). Fakt super :palec:

No já právě taky nejsem zvyklá na omluvenky od rodičů z důvodu ms ale dcera prisla s tím ze by chtela napsat omluvenky nám vsechny telocviky kdy zrovna bude mít ms ze to tak delaji vsechny holky. No nevim mě to přijde prehnane a vlastne ani na nejake velke bolesti netrpí obcas řekne ze ji trochu
boli břicho to je tak vsechno. A k těm kratasum my jsme je musely mít porad i přes tyto dny :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
29.3.18 13:28

Při prvním dni ms jsem nebyla ani schopna dojít do školy. Takže jsem se vždy modlila, aby to vyšlo na víkend, abych neměla absenci každý měsíc :roll: nebo aby alespoň začala ještě před tím, než se vydám do školy. Když mě to chytlo v polovině vyučování, bylo to příšerné. Učitelka mě už od momentu, kdy jsem vlezla do kabinetu, málem chytala do náruče, byla jsem šíleně bledá a bylo mi na omdlení. Neměla jsem ani sílu na to doplazit se domů, auto jsme neměli a máma stejně většinou na ranní, takže jedině sama a autobusem. Takže jsem se narvala práškama a tiše trpěla do konce vyučování někde v zadní lavici. Během těch pár hodin se to uklidnilo dost na to, abych s doprovodem kamarádky došla domů a strávila zbytek dne v posteli.
Ale pak jsou holky, které ani pomalu o své ms neví. Takže odpovědět se vlastně nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
29.3.18 13:33
@kajka12345 píše:
No já právě taky nejsem zvyklá na omluvenky od rodičů z důvodu ms ale dcera prisla s tím ze by chtela napsat omluvenky nám vsechny telocviky kdy zrovna bude mít ms ze to tak delaji vsechny holky. No nevim mě to přijde prehnane a vlastne ani na nejake velke bolesti netrpí obcas řekne ze ji trochu
boli břicho to je tak vsechno. A k těm kratasum my jsme je musely mít porad i přes tyto dny :roll: :lol:

V tom případě mi to přijde zbytečné. Pokud ji nebude dobře, tak ok, ale ne jako pravidlo pokaždé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
29.3.18 13:33

Učím tělocvik a holky se neomloouvají, ptaly se mě občas, zda musí cvičit, že to dostaly a tak jsem řekla, že když se budou hýbat, dřív jim přestane bolet břicho, ale nechávám to na nich. Tak cvičí všechny a v pohodě. Ted se jedna omlouvala, když jsme cvičily na kruhách, jestli musí dělat na nich koutoul a tak jsem řekla, že to záleží na ni a nakonec stejně je dělala. Takže si osobně myslím, že není důvod omluvenky psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.18 13:34

Dcera nema MS.
Ja na ZS cvicila vzdycky. Az na stredni jsem byla svinucha a psala si omluvenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.18 13:37

Pokud má silnou bolestivou menstruaci, tak ano, pokud má normální menstruaci, tak proč psát omluvenku? :nevim: My jsme na tělocvik měli šedesátiletého profesora a málokterá za ním šla, že má svoje dny a cvičily jsme všechny. Na gymplu chtěli potvrzení od lékaře, že trpí na bolestivou menstruaci. A jenom na okraj. Kontryhelové kapky jsou na bolestivou MS úplně ideální ;) lepší než nějakej brufen, nebo Nimesil, nebo co do sebe lidi cpou. Kontryhelový čaj a kapky před a během MS a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27630
29.3.18 13:39

@kajka12345 asi bych dceři vysvětlila, že ona není všechny holky, a že ms není důvod necvičit, pokud nemá vyloženě velké bolesti :nevim: já osobně mít dcer tak jí na tohle omluvenku nenapíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
29.3.18 13:47

Sice mám kluky, ale ano, omlouvala bych. V pubertě jsem při menstruaci omdlívala (lítal mi tlak) a bolesti jsem první dny měla strašné, při pohybu ještě horší. Taky jsem necvičila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wewa1
29.3.18 13:52

Nám tělocvikář tvrdil, že ženy v období menstruace podávají nejvyšší výkony. Omlouval nám jen plavání a to si ještě značil do docházky červeným puntíkem, abychom ho nepodváděly :)
Pokud má dcerka bolesti, nepůjde nejspíš ani do školy, když je jí tak špatně, že nemůže cvičit. :think: Můj názor je, že leckdy je nutné i něco překonat. Proto bych dceru s menstruací cvičit nechala. Sama jsem cvičívala i s bolestmi. Nikdy mě nenapadlo žádat maminku o omluvenku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi