Menstruace a tělocvik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
335
29.3.18 13:53

Já mám MS takovou že dokážu jen sedět bez hnutí a je mi opravdu zle, takže ano, protože vím jaké to pak je. Jinak omluvenky mi máma mám pocit nepsala, s učitelkou byla domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27615
29.3.18 13:54

@wewa1 ty puntíky jsme dostávali taky :lol:
jinak souhlasí co bude dcera dělat třeba v práci když bude mít bolesti? Já je mám pár dní před ms a pár dní po ms to bych mohla být doma půlku měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.18 13:59

My jsme se vymluvou na MS, ze jsme si psaly omluvenky, mstily telocvikarce, kdyz otravovala, ze budou kruhy, skakani pres kozu atd., ze to byly hnusne a otravne hodiny, kterym jsme se chtely vyhnout.
Kdyz rekla, ze bude aerobik nebo hry nebo moderneji poda telocvik, ze se jelo na bowling nebo cokoli jineho, tak chtely cvicit vsechny. Prokoula nas, protoze byla mlada, takze pak se ptala, ze co chceme delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
29.3.18 14:01

Tělocvik jsem vždycky zvládla, ale 3× týdně 2h volejbalový trénink už mnohdy ne, mívala jsem silné bolesti a silné krvácení, ale normální tělocvik na gymnáziu se třeba v lehčím režimu zvládnout dá.
Jediné kdy jsem se z TV omlouvala bylo plavání a to nám profesorka tolerovala.

Jak jsem z jedné odpovědi zakladatelky pochopila, dcera ani moc velké bolesti nemá, jen nechce být za trapku před ostatníma spolužačkama, když ty to domluvené mají. To bych jí omluvenky nepsala ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.3.18 14:08
@kajka12345 píše:
No já právě taky nejsem zvyklá na omluvenky od rodičů z důvodu ms ale dcera prisla s tím ze by chtela napsat omluvenky nám vsechny telocviky kdy zrovna bude mít ms ze to tak delaji vsechny holky. No nevim mě to přijde prehnane a vlastne ani na nejake velke bolesti netrpí obcas řekne ze ji trochu
boli břicho to je tak vsechno. A k těm kratasum my jsme je musely mít porad i přes tyto dny :roll: :lol:

to bych se na ní vykašlala, pokud by měla opravdu bolesti a silné krvácení, tak proč ne a je to na místě. Ale takhle, to ještě psát dopředu. Ať si nevymýšlí. Bych se jí zeptala, co bude dělat jinde a jindy. To se vždycky taky hodí marod??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
29.3.18 14:17

Já tedy vždy cvičila normálně ovšem když jsem neměla velké bolesti :) ale naše učitelka to jako omluvu nebrala prý se na to neumírá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
29.3.18 14:19

@kajka12345 Mně máma vždy omluvenku napsala a jestli budu mít dceru tak jí to bez keců taky napíšu. Menstruace v mladém věku je dost nepříjemná sama o sobě tak proč jí to období trochu nezpříjemnit alespoň tím, že si může místo tělocviku číst. Pokud teda z dcery nemá být profesionální sportovkyně.
Opravdu nevidím nic přínosného na tom jí nutit cvičit když z ní teče krev. Skoro mi až přijde, že ty, které tady píšou, že by omluvenku nenapsaly, protože ony taky vždy cvičily, my připadají stejné jako ty ženský co dělají svým dcerám obřízku, protože ony jí taky přece mají. To, že jste dámy musely skousnout nekomfort a při silné menstruaci jste musely cvičit, protože to, jak se cítíte nikoho nezajímalo, ještě přece neznamená, že budete stejnými ignoranty a necháte ty mladý holky, aby si to vyžraly stejně jako tenkrát vy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
29.3.18 14:22

@Petruna21 Tak ono se neumírá na hodně věcí. Kdyby učitelku někdo znásilnil, tak by taky neumřela, ale že by jí to bylo zrovna příjemné, tak to asi ne, že jo. To jsou fakt argumenty primitivů toto. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
29.3.18 14:26

Tak já teda necvičila když mi to vyšlo na první nebo druhý den, nezabíraly mi na bolesti ani brufeny, když byla možnost jela jsem na injekci proti bolesti nebo jsem měla napsaný algifen a coxtral, někdy jsem ani ve škole být nemohla, když mě to chytlo při hodině a neměla jsem s sebou nic. Ale já mívala teda opravdu bolesti velké a omluvenku mi psala i doktorka. Jinak ten třetí den už to šlo, a to jsem tedy případně už cvičila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.3.18 14:35

Já mivala a dala bych omluvenku.. Já první dny, měla boelsti velké, ale i od žaludku až na omdlívání.. Jako cvičit tak nevím..
Ale když to bylo už jakoby ke konci, tak jsem cvičila…
Ale pamatuji si ty vložky Lydie, dneska by tu s nima z vás necvičila žádná :mrgreen: ;) nějaké roznožky a na hrazdě, se roztahovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3156
29.3.18 14:36

Vždy jsem cvičila, někdy mi bylo fakt zle, ale sedět by mě nebavilo, takhle jsem na bolest tolik nemyslela. Na střední učitelka neumluvila ani těhotnou spolužačka, když nebude mít potvrzení od doktora. Nechtěla po ní výkony ani míčové hry, jen protahovací cviky. Ale ona byla fakt lína a očividně toho zneužívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.3.18 14:38
@Marcam píše:
Jéé já měla tělocvikářku, která nám říkala, že žena při menstruci podává ty největší výkony. :mrgreen:

Vy taky? :mrgreen: Nemeli jsme tu samou? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
29.3.18 14:40
@radkka píše:
U nás se kvůli menstruaci nikdy neomlouvalo, já trpěla na velké bolesti a víš, co jediné na ně pomohlo? Pohyb.

Souhlasím!!!Měla jsem to úplně stejně. Ulevilo se mi až v těhotenství a pak po porodu (v 32 letech).

Mám syna, takže to nemusím řešit, ale já bych neomlouvala. Je to součást života a každá se s tím musí naučit žít. Pokud to nejsou bolesti, že se omdlívá nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
29.3.18 14:45

Tak na plavání měly u nás holky celkem smůlu :mrgreen:. Když za vyučující některá přišla s tím, že má své dny, zeptala se jí „máš velké bolesti? Asi ne, když jsi sem přišla a potom pokračuješ normálně ve škole, viď? Tak alou pro tampon a hup do bazénu“ :lol: nosila vždycky s sebou všechny možné velikosti i různé značky, aby se třeba holky nemohly vymluvit na to, že nemaj :mrgreen:. Já jsem opravdu kvůli bolesti na bazén ani nedošla, ale třetí den a dál už jsem normálně plavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
29.3.18 14:48

@Bandii Tak to je síla…nikdo tě přece nemůže nutit brát si tampón… 8o 8o…ja bych do bazénu s tamponem nevlezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí