Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Marcam píše:
Jéé já měla tělocvikářku, která nám říkala, že žena při menstruci podává ty největší výkony.
já taky, přesto jsem se pravidelně omlouvala
od mamky jsem z důvodu menstruace nikdy omluvenku neměla
Kdybych měla dceru, klidně bych jí na každou menstruaci omluvenku psala, i kdyby neměla bolesti, i kdybych věděla, že se jí jen nechce cvičit.. sport (pozor, ne pohyb!), a školní tělocvik obzvlášť, nepovažuju za životně důležitou věc..
@drsňačka Přesně no. Na střední byl tělocvik hned druhou hodinu a pak další 4 hodiny vyučování. Nutil mě i šplhat na tyči. Potom se mi udělal velký vřed mezi nohama, že jsem nemohla ani chodit. Hrozná bolest.
Byl hrozně arogantní. A hrozný debl. Byl na mě zasedlý. A když se mi jednou při vyučování udělalo zle na zvracení, tak jsem se zvedla z lavice a chtěla jit na wc. Nepustil me. Hned mě serval, že musim vydržet do přestávky. Tak už jsem na neho zarvala, jestli si ze me dělá prdl, že ho klidně pobliju, že s tim nemam problem. Nezajimalo ho to. Musela jsem to vydrzet.
@Dory22 Musím říct, že jelikož jsem sama učitelka, tak když čtu, jak někteří učitelé zneužívají své pozice je mi z toho zle. Doufám, že učitelům zvednou platy, univerzity začnou nabízet zkrácené a distanční programy na získání kvalifikace a aprobace, bude víc učitelů, ředitelé budou mít z čeho vybírat a ve školách takoví lidé už nebudou. Dnes je bohužel situace opačná a ředitelé jsou rádi, že vůbec má kdo ty děti učit, takže jim podstatě nezbývá, než předstírat že neví, že si někteří vyučující léčí na žácích své komplexy.
Mě vždy nechávala cvičit. Vždy když jsem za mamkou s tímhle přišla tak mi plácla do ruky tampony a řekla že mi žádnou omluvenku psát nebude.
Necvičila jsem. Tedy, v páté a šesté třídě se začátkem MS jo, to bylo ještě v pohodě, ale od té sedmé třídy to nešlo, měla jsem obrovské bolesti zad a břicha, každý pohyb znamenal prokrvení a tudíž ještě větší bolest. Bolestí jsem skoro omdlévala a měla jsem teploty, takže mi mamka psala omluvenky. Verdikt - endometrioza. ![]()