Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kristyn7 píše:
Ahoj, rada bych slyšela názory jiných. 22.11. jsme byli na ivf, transfer 27.11., těhotenské testy pozitivní, krev po čtrnácti dnech 11.12. těhotenství potvrdila s tím, ze mě sestřička objednala na ultrazvuk, který mám absolvovat za necelý týden 20.12.
Bohužel hned den po krvy, jsem začala špinit. Vím, ze je to poměrně bezne, takže jsem zachovala klid. Den na to se mi ovšem rozjela menstruace. Žádná slabší, ale regulérně silná jako mívám bezne 😔 a pokračuje dodnes. Datumove přišla jako hodinky. Jela jsem raději ke svému gynekologovi, který bohužel zatím nic neviděl, ale prý nemám ztrácet naději, ze je brzo a mám vyčkat do středy a uvidíme, zda jsem samovolně potratila nebo se mimi udrželo.
Mate někdo zkušenosti s tím, ze jste měli takto v začátku, menstruaci? 😔
Jsou dve moznosti - je tam hematom a z toho krvacis, nebo je neco zle a telo vypuzuje embryjko.
Mne se to uz takhle stalo 3× a bohuzel vzdy byl konec..,naposledy byl na ultrazvuku uz gestacni vacek…uz to na sobe poznam, ze je neco zle.
Mas nejake krece, bolesti? Citis to krvaceni jako menstruaci?
P. S.: ted jsem se docetla, zes mela HCG jen okolo 100…osobne to vidim cerne. ![]()
@LucieKLuc píše:
Jsou dve moznosti - je tam hematom a z toho krvacis, nebo je neco zle a telo vypuzuje embryjko.
Mne se to uz takhle stalo 3× a bohuzel vzdy byl konec..,naposledy byl na ultrazvuku uz gestacni vacek…uz to na sobe poznam, ze je neco zle.Mas nejake krece, bolesti? Citis to krvaceni jako menstruaci?
P. S.: ted jsem se docetla, zes mela HCG jen okolo 100…osobne to vidim cerne.
Tím hcg si nejsem úplně jistá. Uvidim ve středu. Vím ze už moc naděje nemám.
Jen je mi divne, ze bezne při menstruaci mě hodně bolí břicho s nebývá mi dobre. Teď vůbec nic, žádná bolest břicha a menszes je asi o něco málo slabší, ale teda dost dlouhý. Bezne spinim dva dny a pak max 3 dny silne krev. Teď tři dny jsem spinila a už šestý den krev. Dokonce mě i občas brní prsa, to ale muže byt i z utrogestanu asi. Máme ale dvě zamrazene, takže se nevzdavame a budeme pokračovat.
To mě mrzí, držím palce ať to brzy vyjde.
Moc bych ti přála pozitivní zprávy, ale tělo rozhodně v těhotenství nemenstruuje, určitě ne. Jestli je nějaké krvácení v těhotenství, tak je způsobeno jiným problémem. Tělo je ohromě chytré. Nemá co menstruovat, když vajíčko bylo oplodněno.
Muže být velký hematom, někdo doopravdy dokáže krvácet a stane se zázrak.
Pokud máš kontrolu ve středu, tak vyčkej, uvidíš…
ale stala bych nohama na zemi.
Přeji ti štěstí 🙏
Dnes kontrola, HCG jsem prvně slyšela opravdu špatně, bylo 1150, dnes bohužel 200
Po novém roce nás čeká třetí pokus 🙂
@kristyn7 píše:
Dnes kontrola, HCG jsem prvně slyšela opravdu špatně, bylo 1150, dnes bohužel 200Po novém roce nás čeká třetí pokus 🙂
To mě mrzí, ale přeju hodně sil. Taky po novém roce jedeme nové kolo. Už poslední teda. Ale pozitivní zpráva je, že se to vůbec povedlo. Jsi tedy schopná otěhotnět, takže mohla být chyba v ebmryjku. Přeju, ať příští Vánoce jste už 3!
@kristyn7 píše:
Dnes kontrola, HCG jsem prvně slyšela opravdu špatně, bylo 1150, dnes bohužel 200Po novém roce nás čeká třetí pokus 🙂
Moc me to mrzi 😔, vim, co prozivas. co me vzdy uklidnilo, ze si telo poradilo samo tak rychle…nektere zeny to maji horsi.
Ja osobne jsem si ted nechala udelat dodatecne vysetreni na uNK bunky z endometria, abych mela jistotu, ze to neni imunologixky problem.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.