Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, máte s nimi některá zkušenost. Fungují? Chystáme se k moři a já první 3 dny budu mít končící MS. Narazila jsem na ně v obchodu maluna a dle jejich číslování bych měla mít 2XL
( normálně nosím L) Máte je prosím některá? ![]()
Mně se zdály vždycky docela drahé na to, že je vlastně nosíš jen pár dní ![]()
Nechceš spíš volit tampón?
@Malineka vše co se dává dovnitř mi přijde nepohodlné. Cenu neresim. Jde mi o to zda to funguje. Volím buď se nekoupat nebo ty plavky ![]()
Já prostě technicky nevěřím tomu, že to může fungovat. Vždyť i u koupacích plenek se počítá s tím, že mají utěsnit kakání, ale moč ne, jak se dítko hýbe, vrtí, blbne… voda se tam dostane. Osobně bych z toho měla v době MS dost respekt, čípek je hodně otevřený a ta hygiena by měla být větší. Při končící MS by to asi nemusela být taková tragédie, ale stejně bych radši volila na ty tři dny variantu na chvilku zavedeného tampónu nebo ráchání s vodou po stehna ![]()
@ugluk píše:
Já prostě technicky nevěřím tomu, že to může fungovat. Vždyť i u koupacích plenek se počítá s tím, že mají utěsnit kakání, ale moč ne, jak se dítko hýbe, vrtí, blbne… voda se tam dostane. Osobně bych z toho měla v době MS dost respekt, čípek je hodně otevřený a ta hygiena by měla být větší. Při končící MS by to asi nemusela být taková tragédie, ale stejně bych radši volila na ty tři dny variantu na chvilku zavedeného tampónu nebo ráchání s vodou po stehna
Tampon není špunt, nacucá se vodou a ta se dovnitř stejně dostane. Kalíšek by tomu měl zamezit
.
@AnnieTRoj píše:
Tampon není špunt, nacucá se vodou a ta se dovnitř stejně dostane. Kalíšek by tomu měl zamezit.
Nikdy se mi tampon v moři nicim nenacucal a ze ke konci MS to clovek opravdu pozna.
@DandátkoP píše:
Nikdy se mi tampon v moři nicim nenacucal a ze ke konci MS to clovek opravdu pozna.
Aha, už jsem ho dlouho neměla, ale z logického hlediska je tampon nasákavý a když se dostane dovnitř voda, což při plavání snadno, nasákne. Ono je těžký rozeznat, co je přirozený sekret a co voda. Ale každého věc, co kdo používá.
Tak možná se nic z tebe nedostane ven, ale bude to nasáklé v těch kalhotkách a ještě k tomu nasáté vodou z koupání a to mi nepřijde úplně ok, jedině po každym vylezení z vody spodní část plavek vyměnit a to abys jich měla 10 a ne jen jedny, taky bych řešila i to, abych já nedostala zánět z nějakýho bordelu ve vodě a to zajistí spíš ten tampon,… i v těhotenství jsou tampony na koupání, tak to nějaký svý opodstatnění asi má
@AnnieTRoj píše:
Tampon není špunt, nacucá se vodou a ta se dovnitř stejně dostane. Kalíšek by tomu měl zamezit.
Tak jako jo, taky preferuju kalíšek, ale pokud tampón často měním, z logiky věci z jedné strany nasává krev a z druhé vodu, tudíž se k čípku nedostane tak přímočaře, jako když si vezmu plavky - nechám krev volně proudit ven a vodu volně proudit dovnitř.
Ahoj, máte někdo zkušenost? Letos mi vyjde menstruace k moři, plánuji používat tampony, ale přemýšlím zda nepořídit i menstruační plavky, jako doplněk k tampónu při nejsilnější menstruaci. Děkuji za odpověď.
@Nickjmeno píše:
Tak možná se nic z tebe nedostane ven, ale bude to nasáklé v těch kalhotkách a ještě k tomu nasáté vodou z koupání a to mi nepřijde úplně ok, jedině po každym vylezení z vody spodní část plavek vyměnit a to abys jich měla 10 a ne jen jedny, taky bych řešila i to, abych já nedostala zánět z nějakýho bordelu ve vodě a to zajistí spíš ten tampon,… i v těhotenství jsou tampony na koupání, tak to nějaký svý opodstatnění asi má
V těhotenství jsou ty napuštěné olejem, ty nenasaknou. Ja je používám i normálně, netehotna na koupání. Ale při MS ne, protože nenasaknou ani krev. Senta Protect
Já byla na Krétě, bohužel pár dní po kyretáži /dovolená byla už dávno zaplacena, těhotenství nečekane a bohužel SP v 10tt. Dcera se k moři těšila, tak se letělo i tak.
Gynekolog jak v nemocnici tak můj mi zakázali bazén, ale do moře jsem směla s tamponem přímo do vody, který nepropustí vodu. Kupovala jsem v lékárně.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli má nějaká z vás novou zkušenost? Já mám buď urologické/gynekologické potíže už přes rok a prostě nikdo neví, co s tím, byla jsem snad už všude a když se jdu koupat, je to pak ještě o to nejpříjemnější.
Proto jsem se chtěla zeptat, jak je to s tou propustností? Nejde mi ani tak o menstruaci, spíš o to, aby se mi tam i během dní, kdy ji nemám nedostala voda, přijde mi totiž dost zvláštní, že ji ty plavky prostě zadrží ![]()
Ráda bych obnovila diskusi, podělíte se o zkušenosti s používáním? Uvažuji pro dcery, ale nějak si to nedokážu představit v praxi ![]()
Z logiky věci jsou ty plavky vhodné jen na opalování. Když v tom vlezes do vody, nasakne to logicky vodou. A vyplavi se z toho zachycena krev.