Menstruační plavky pro dceru

54
25.6.23 22:08

Menstruační plavky pro dceru

Dobrý večer,
chystáme se k moři a dcera (15) nemá ještě pravidelný cyklus, tak je možné, že ji menstruace dostihne i tam. Nerada bych, aby stejně jako vloni strávila týden na apartmánu. Tampony nechce, bojí se jich. Vloni jsem ji koupila ty nejmenší, ani je nezkusila. Nemůžu ji jít příkladem, nikdy jsem je nepoužívala a teď už nepotřebuji nic. :)
Tak přemýšlím o menstruačních plavkách. Myšlenka je to hezká, popis výrobců a prodejců vypadá krásně, ale nějak se mi jejich funkce nezdá. Ráda bych tedy slyšela názory těch, které je skutečně používají ve vodě. :lol:
S menstruačními kalhotkami zkušenosti nemá.
Moc děkuji za odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
25.6.23 23:10

Připíchnu se ;) Taky by mě to zajímalo od někoho, kdo je používá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
26.6.23 00:48

Taky, dcera ještě menstruaci nemá, ale závodně plave. Ráda se nechám poučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
26.6.23 11:39

Z logiky věci bych řekla, že takové plavky jsou vhodné tak maximálně k opalování na pláži.

Stejně jako plavací pleny. Čůrání pustí, chytí pouze bobek. Takže u kalhotek bych řekla, že to bude fungovat stejně.

Fajn pro případ, ale určitě to nezabrání například znečištění bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
26.6.23 12:03

Mě se to teda taky moc nezdá. Sice nemám osobní zkušenost, když jsem to ještě potřebovala, tak nic takového nebylo. Kamarádka potřebuje, bohužel, ty inkontinenční kalhotky, taky je na to reklama jak je to bezvadný, ale říkala, že to není až tak pravda. Potí se v nich, je to nepříjemné na delší nošení, tak aby to nebylo něco podobného. Neumím si představit být v tom " znečištěném" v horku, i když to tam asi někde drží. Já si teda neumím představit ani ty kalhotky, ale jsem stará škola, já skončila u tampónů. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
26.6.23 12:08

Je to nesmysl. Ano, chápu menstruační kalhotky. Ale co se stane když kalhotky/plavky plné menstruační krve namočíte ve vodě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.6.23 13:00

Použila jsem teď menstruační plavky na dovolené a za mě super. Při silnější menstruaci jako doplněk k tamponu, potom už samostatně - při slabším krvácení normálně lze. Po vykoupání jsem se akorát hned převlíkla do menstr. kalhotek nebo normálních s tamponem (/vložkou). Za mě pro mladá děvčata úplně ideální. Však ve vodě člověk není 2 h v kuse, a za tu chvilku, aby si mohla zaplavat, kalhotky opravdu neprotečou. Pro větší pohodlí bych vzala klidně 2-3 ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
26.6.23 14:31
@Freeandwild píše:
Použila jsem teď menstruační plavky na dovolené a za mě super. Při silnější menstruaci jako doplněk k tamponu, potom už samostatně - při slabším krvácení normálně lze. Po vykoupání jsem se akorát hned převlíkla do menstr. kalhotek nebo normálních s tamponem (/vložkou). Za mě pro mladá děvčata úplně ideální. Však ve vodě člověk není 2 h v kuse, a za tu chvilku, aby si mohla zaplavat, kalhotky opravdu neprotečou. Pro větší pohodlí bych vzala klidně 2-3 ks.

Promiň, že se asi hloupě ptám, ale jak to teda funguje? To se vsákne do nějakého gelu jako u dětských plínek? A pak se to vypere? A ve vodě, teda třeba v bazénu to nepropustí? A není to cítit v tom horku? Zajímá mě to, že bych to navrhla dceři na dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
26.6.23 14:36

Nemám zkušenost s menstruačními plavky, tak se připíchnu.

Používám menstruační kalhotky. Za mě super věc, protože od vložek jsem v partiích podrážděná. Ale samozřejmě sliznici to nevsákne, zůstává na vrchu kalhotek a toaleťákem ji setřu, když jdu na záchod.
A třeba na IG jsou teď menstruační kalhotky strašný hit, každá influencerka doporučuje, sama chvála, ale také neřeknou, jak to ve skutečnosti je.

Myslím, že ani plavky nemohou tu sliznici pobrat a ta by pak určitě plavala v bazenu, ne? :think:

Příspěvek upraven 26.06.23 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
26.6.23 14:39
@Freeandwild píše:

Jenže ty menstruační plavky fungovaly jenom proto, že jste si k tomu vzala tampon, ale to dcera zakladatelky odmítá, takže je to pro ně nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
26.6.23 14:40

Taky si neumím představit, někde u rybníka bych se bála, že chytnu infekci, a u moře, že akorát přilákám ke břehu žraloka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.6.23 14:43
@Buba mara píše:
Promiň, že se asi hloupě ptám, ale jak to teda funguje? To se vsákne do nějakého gelu jako u dětských plínek? A pak se to vypere? A ve vodě, teda třeba v bazénu to nepropustí? A není to cítit v tom horku? Zajímá mě to, že bych to navrhla dceři na dovču.

https://www.maluna.cz/…acni-plavky/ tady je popsané, jak to funguje a jak se to používá. Je tam prostě absorpční vrstva no :)
Menstruační plavky ani kalhotky cítit nejsou, ale zase nevím, jak dlouho si představuješ, že v tom budeš? Ty plavky jsou určené na koupání - tj. já je konkrétně třeba oblíkla na pokoji, chvíli jsem v nic byla na pláži, 20 min jsem plavala a pak jsem se usušila a převlíkla, tj. dohromady jsem je měla třeba cca hodinu a půl na sobě? Při slabší menstruaci to už za tu dobu není bůhvíjaké drama nebo cokoliv, co by mělo být cítit…
Pak se to normálně vypere dle návodu, na tu pláž se hodí nepropustná taštička, prodávají také na těch e-shopech - pro hygienický odnos domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.6.23 14:45
@majuska852 píše:
Jenže ty menstruační plavky fungovaly jenom proto, že jste si k tomu vzala tampon, ale to dcera zakladatelky odmítá, takže je to pro ně nesmysl.

Tampon jsem použila pouze při silnější menstruaci, další den, když jsem už měla pak slabší krvácení, jsem použila pouze plavky a to fungovalo ok. Vzhledem k tomu, že slabší krvácení mám pak třeba ještě 3 dny, tak za mě právě úplně super užitečná pomůcka a fakt to funguje. Výrobci sami uvádějí, že menstruační plavky jsou pro koupání při slabší menstruaci, pokud to má někdo fakt silné a musí měnit tampon/vložku co hodinu, tak je jasné, že plavky v ten daný den použít nemůže, nebo pouze jako pojistku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24678
26.6.23 15:49
@Mirčulka píše:
Taky si neumím představit, někde u rybníka bych se bála, že chytnu infekci, a u moře, že akorát přilákám ke břehu žraloka!

Kolik toho z vás teče proboha? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
26.6.23 15:53

Dcera má od Modibodi a spokojenost naprostá. Nic nikde neteče, nevím jak to funguje, ale prostě funguje. Jede jenom na kalhotkách, ty má taky Modibodi a Snuggs a oboje si chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí