Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
dnes jsem byla u svého gynekologa na měření miminka. Vše v pořádku, průtoky v normě. Jen mě znervóznila biometrie (měření). Podle MS jsem 36+0. Hlavička prý odpovídá cca 37tt, ale bříško spíš 34. Bojím se, že může být mimčo postižené (i když genetika ve 13. i 20.tt byla v pořádku). Hlavička vypadá větší a bříško menší.
Děkuji za reakce a přeji hezký víkend.
@denisa1002 píše:
Dobrý den,
dnes jsem byla u svého gynekologa na měření miminka. Vše v pořádku, průtoky v normě. Jen mě znervóznila biometrie (měření). Podle MS jsem 36+0. Hlavička prý odpovídá cca 37tt, ale bříško spíš 34. Bojím se, že může být mimčo postižené (i když genetika ve 13. i 20.tt byla v pořádku). Hlavička vypadá větší a bříško menší.Děkuji za reakce a přeji hezký víkend.
No a doktor ti na to řekl co?
@denisa1002 měla jsem to stejně, mimčo mělo vše v normě, jen bříško malý. Narodil se hodně malinký a s malou porodní váhou, ale jinak dobrý ![]()
@B.R.94 děkuji za reakci. Hlavička byla taky malá? Nebo větší jako mám já? ![]()
Čekám třetí miminko a mám to tak u všech, hlava o dva týdny napřed, břicho o dva týdny pozadu, všechny děti zdravé, jen jsou prostě hlavaté a hubené
není mi přáno mít buclaté faldíkaté miminko ![]()
@Samarlenka uff, dekuju
hned jsem klidnejsi, hlava byla nejak extra obri pri porodu? ![]()
První dcera 36,5cm, druhá 35cm, váhu měly obě zhruba 3400g, takže hlavička hlavně první trochu větší, ale zvládly jsme to s oběma bez poranění
doporučuju Aniball 😂
k_hand:
@denisa1002 hlavička byla větší
bříško zaostávalo. Já jsem měla malou placentu (zjistilo se až při porodu) a mimčo si bralo všechny živiny do růstu hlavy, mozku a tak a na břicho nic nezbylo (vysvětloval doktor). Předpokládám, že u tebe to prostě bude normální odchylka. Ono taky co ultrazvuk, to často jina čísla. Kdoví, jak by to vyšlo na jiném ultrazvuku ![]()
Ja to mam zase naopak, brisko normalni, hlava o dva tydny mensi
no, doktori rekli, at to neresim, tak se snazim to neresit ![]()