Poradna duly
Jana Čurdová
Chození na velkou je prý ale taky dobré znamení…no mimi si řekne až bude chtít ven, je mu prostě u Tebe dobře
Ale snad si to do pondělí rozmyslí!
U nás nic nového, končím 38. týden a je mi dobře, mimi sebou pořád mele, ale nebolí to, jen občas nakopne žebra
Včera jsem měla akční den, vysála jsem a vytřela celý náš 120m byt, pak jsem byla na procházce - asi 5km a večer ještě na kafíčko s kamarádkou. Chtěla jsem i sexík, ale manžel říkal, že radši ne, dneska by se z práce těžko omlouval a chce být u porodu se mnou
U nás v rodině ale všichni rodili na termín, tak si myslím, že to nebude dřív. Co dneska vaříš? já jsem už úplně bez nápadu…
@CokeLady tý jo 3 týdny přenášet - jak byla sestra velká? Snad se Tvoje mimi umoudří a bude se mu chtít dřív.
Toto je moje 3. těhotenství za poslední rok a půl. Předchozí 2 zamlkly vždy ve 12. týdnu
. Bohužel až po této zkušenosti mi doktorka konečně napsala žádanky na hematologii a genetiku, kde mi zjistili trombofilní mutace, chtěla jsem už po 1. potratu, ale co už… Není to žádná hrůza, každý den si píchám (teda manžel mi píchá, já jsem měkoň
) injekce na ředění krve. Budu si je píchat do porodu a pak ještě v šestinedělí. Hlavně že to funguje, to je to nejmenší, co můžu pro mimi udělat ![]()
Já mám manžela zase pořád v práci, tak se mi ani nechce vařit pro mě samotnou, ale asi si udělám květákové placičky ![]()
holky jak tak čtu co budete papat tak se musím smát, do poslední chvíle se mě držely těhu chutě a po porodu jako když utne, maso nemůžu ani vidět, nasoukám do sebe max. meloun, banán,džusy, pečivo a brambory, je to šílené ty hormony ![]()
@Lola29 chi
takže si to máme ještě užít, že
Chtěla jsem si navařit dopředu a zamrazit to, ale těžko říct, co pak budu moct jíst. kamarádka má 3 měsíčního chlapečka a jí vlastně jen mrkev, brambory, rýži a suchary - ze všeho ostatního má malý bolení bříška
Snad budu moci mít trochu pestřejší jídelníček!
tak já vynechávám jahody, květák, luštěniny, brokolici,vše co nadouvá a z čeho hrozí malé kopřivka,rajčata taky jen po trošce a opatrně.to tělo se asi něčím v těhu přesytí a po porodu se chce pročistit.Jo a před porodem 64kg, dnes ráno stoupnu na váhu a tam 55kg, za týden jsem skoro na původní váze ![]()
@Lola29 tak to máš super
taky bych chtěla tak rychle zhubnout, já mám nahoře 15 kg!!!
Právě proto si dneska dávám květák, vím, že to může být na dost dlouho naposledy
miluju luštěniny a zelí, ale věřím, že hormony to zařídí a budou mi stačit brambory ![]()
Prdíky vás teda netrápí? To se máte
A už máte pravidelný režim?
@CokeLady myslím že 5 kg je nic a že v porodnici možná necháš i víc
Já teď na konci zadržuju vodu, natékají mi ruce a nohy a přibírám tak 1kg týdně
ale voda jde prý hned pryč, už se těším až zase navlíknu snubní prstýnek ![]()
@CokeLady nezlepšily, spíš naopak
začínalo to tak pozvolna a nenápadně a je to horší a horší hlavně večer a v noci…ještě že je léto můžu nosit takové ty boty ala crocs, ze všech ostatních mi totiž „vytékají“ nohy
jojo, příroda to zařídila tak, aby jsme chtěly rodit ![]()
@CokeLady píše:
@LenniaJá byla nateklá hlavně chodidla tak 2 týdny zpět. Teď už jsem tak zoufalá, že ani neotékáma nezlepšily se Ti otoky teď, když už venku není takové teplo jako právě ty 2-4 týdny zpět?
Tak to já se přidám, 2-4 týdny před, jak byla pořád ta tepla, tak jsem měla nohy hrozně oteklé, i ruce, ale ted jak se zatáhlo, i když jsou dusna, tak se to docela zlepšilo. Hodně jsem také přibrala na váze, ale doktorka mě ujistila, že v mém případě to je opravdu hodně vody, kterou moje tělo zadržuje. A některé těhotné, co ve městě potkávám, mají nohy jako laňky, takže každého to netrápí, ale dá se to, stačí jen dobré volné boty. Na druhou stranu nevím, co bych dělala v zimě, protože, což nechápu, mi nohy začaly hodně otékat už v březnu, jakmile bylo těhotenství na těle více znát. Asi to bude hodně i genetika. ![]()
@Lennia prdíky nás zatím netrápí,malá spí 3-4 hodiny a nebrečí hned ale rozkoukává se a kuňká si.první noc v porodnici byl ale horor, neměla jsem mlíko a pořád plakala tak jsme museli dokrmovat, mlíko se začne tvořit až 30h po porodu, a te´d nevím co s ním ![]()
Teda holky, vy jste si papkali dneska
Mě poslední dobou plně stačí ovoce a rajčátka a salátovky, vařený mi nevoní
takže jsem k véče udělala jen řízky s kaší, aby měl ten můj, ale na zítra vyhlásím asi lovecký den
jsem lííííná ![]()
Pěkně mě štvete, já už mám navrh 18kg!!! A to že se nepřejídám ani nepřejídala, jím úplně stejně jako před otěhotněním…
Ahoj holky
jaký byl víkend? Já už mám za sebou dnešní kontrolu, všechno v pořádku - ozvy i doppler
a za týden další kontrola
Dneska jsem 38+0tt.
@CokeLady co Ty? Myslím na Tebe ![]()
Ahoj. Tak já mám kontrolu taky za sebou. Paní dr mi udělala Hamiltonův hmat, a musím říct, že teda už ho nikdy nechci
mě celej den bolí spodek a hlavně záda v kříži
@CokeLady nám asi porodila???
ahoj můžu se přidat?sem tu nováček a potřebovala bych radu jednu.sem 37+3tt.dnes sem byla na natáčkách a udělalo se mi tam zle ale pak dobrý šla sem k doktorce a tam vše v pořádku ale když sem přijela domů asi za půl hodiny ze mě vyteklo trochu vody tak sem si dala vložku trochu ze mě ještě vyteklo ale pak to bylo dobrý už ze mě nic neteče teda zatim a bolesti nemám myslíte že to je plodová voda?mám raději zajed do porodnice?je to první a nechci něco zanedbat ![]()