Poradna duly
Jana Čurdová
A co tatínkové holky? Jak se chovají a snaží? Ten náš má teď dovču ještě celý týden a je fakt úžasnej, nechává mě odpočívat co to jen jde, vaří, pere, uklízí a mazlí se s náma, vůbec jsem nečekala že bude takovej, a dneska mi řek že prý škoda, že nemůže kojit, že bych mohla spát celou noc.
@CokeLady píše:
@paamU mě chlap taky supr… večer má u sebe chůvičku, abych mohla jít spát náš malý je teda přes den hroznej křikloun a skoro nespí.
Pomáhá hlavně psychicky, chová malýho, utěšuje, taky se snaží poklidit apod. Je pravda, že od porodu se toho u nás moc nenavařilo a úklid jde taky nějak mimo.
Slíbil tedy, že bude 14 dní po porodu doma a nakonec je v práci dost často, tak to musím s tím naším řvounem zvládat sama. Třeba dneska ještě není doma, malej skoro celej den brečí, do toho jsem musela vytřít (kočka nám počůrala boty), vyprat a pověsit 2 pračky a upéct buchtu a dopoledne jsem byla na procházce s kočárem.
ahojky:) a jak to zvládá kočka? My máme kočku a kocoura a mám celkem strach, jak to zvládneme..hlavně kocour je zvyklý spát s námi v posteli, zkouseli jsme je nepoustet do ložnice, ale vydrželi škrábat na dveře celou noc…snad nepolezou do postýlky…
Zítra máme kontrolu, tak snad už taky budu mít Filípka u sebe!!!:-*
@CokeLady Když brečí a brečí, tak někdy zkusím nakojit i po hodině. Když jsou ta vedra, tak si kolikrát říkám, jestli nemá žízeň. Když vyzkoušíme všechno včetně dudlíka a přesto nic nepomůže, tak kojení je to jediný co ho uklidní. Někdy u toho usne a je klid. Ale vim, že to taky neni ideální.
Jinak u nás se tatínek taky celkem snaží. Sice na vaření a uklízení jsem tu zatím měla mamku a tchýni, ale od příštího týdne už na to budu sama. Tak uvidíme, jak se taťka zapojí. Ale když malej brečí, tak si ho vezme a snaží se ho uchovat. Jenže já mám někdy problém s tim, že si řikám, že bych to udělala jinak a že teď malej chce to a teď to. Manžel má metodu, že si ho dá na skrčený nohy..několikrát mu to zabralo, tak teď to zkouší pořád. Ale když to na malýho nezabírá, tak ani nezkouší jiný metody. Včera mu řval na nohách a on u toho ladil televizi, tak jsem si ho zase radši vzala k sobě. Taky jak lítaj ty hormony, tak já prostě nevydržim poslouchat jak brečí a musim zkoušet a zkoušet co ho uklidní. To manželovi to zase tak nevadí a nic to s nim nedělá. Ale snažim se držet zpátky a nekritizuju ani neopravuju, protože vim že to by bylo úplně špatně.
Jinak my zase máme psa, je to 45kg vážící tele. Ze začátku malýho vůbec neregistrovala a teď občas sama přijde a oblízne ho. Takže u nás se zvířectvem celkem pohoda. Uvidíme jak se to bude vyvíjet jak bude Adámek růst…
@Lennia A kolikátý že jsi týden? Filípek je hrozně krásný jméno, náš prďola mohl být taky, kdybych si dupla
ale to by bylo legrační, na pokoji byl s námi taky Fífa
a měl stejnou soupravičku na odchod z porodnice a stejnej kočárek
a narodil se v devět ráno a my v devět večer ![]()
Holky, maj ty vaše miminka nějakou tu koliku nebo bolení bříška? A jak jste to poznaly? Já nevím, jestli náš Adámek má prdíky nebo co to je, ale vždycky se budil hladem a teď se od včerejšího večera budí i po půl hodině spánku tím, že jakoby tlačí..nevím teda jestli tlačí, ale dělá u toho takový zvuk… Dneska jsem nakojila v sedm ráno a pak zabral jen na hodinku a jen řval a řval, přišlo mi že se i dost propíná a kroutí, ale říkám si jestli jenom neni vzteklý, že se mu nelíbí něco jiného. Nejsem si prostě stopro jistá, že to je to bříško. Ale zkusila jsem zařadit před kojením Espumisan, tak uvidíme. Ve 12 hodin konečně usnul (opět teda u kojení) a před tim se konečně vyprděl. Tak uvidím, jestli bude spát zas jen chvilku než ho větry vzbudí nebo jestli to zabralo. A je normální, že je od sedmi do dvanácti vzhůru a téměř v kuse řve? Mezi tím spal v kuse jen hodinu. Na fórech čtu, že miminko dokáže řvát i hodinu v kuse, ale ten náš řve i dvě hodiny
Je to hrůza, asi musíme zkoušet a zkoušet co těm našim drobečkům je a co pomůže. Ale zase cpát do něj pořád nějaké kapičky a tak, když třeba vůbec žádné prdíky nemá se mi nechce. Měla jsem tu kámošku co za tři týdny rodí a byla z toho hotová, prý už by někam volala co s ním a jestli je to normální, že takhle pořád brečí.
@paam píše:
@Lennia A kolikátý že jsi týden? Filípek je hrozně krásný jméno, náš prďola mohl být taky, kdybych si duplaale to by bylo legrační, na pokoji byl s námi taky Fífa
a měl stejnou soupravičku na odchod z porodnice a stejnej kočárek
a narodil se v devět ráno a my v devět večer
ahojky:) jsem ve 41. týdnu,1. termín jsem měla v sobotu a 2. včera. Teď jsem dorazila z kontroly a nic nového, čípku mám stále 2 cm..prostě se Filipkovi v bříšku líbí. Odhad váhy má 3,5kg a daří se mu dobře. Další kontrolu máme v pátek. Jméno se nám moc líbí a k našemu hodně tvrdému příjmení zní dobře:)) Třeba vaše další mimi bude Filip.
@Lennia tý jo, to si tě tam v pátek už asi nechají aby ti pomohli ne? No a my máme měkké příjmení, tak jsem si to rozmyslela
a další mimi nebude…
Kéž by si mě tam už nechali, momentálně mám pocit, že neporodim nikdy! Jsem na rizikovem a celou dobu mi říkali, že mě nenechají vůbec přenášet, minulý týden říkal doktor, že mě nechají max. týden a dneska že i 10dni…tak nevím…už se děsím co mi řeknou v pátek…já už ho chci už u sebe, ten čas se strašně vleče!!!
@Lennia úplně ti rozumím, mě nechali devět dní po termínu, a nejhorší pro mě bylo to čekání na další kontrolu, furt jsem měla strach aby malýmu nic nebylo, a pak taky to čekání a furt si říkáš, tak třeba dneska v noci, ráno si říkáš, třeba už dneska a ono furt nic… ale neboj, oni tě nenechají jako slonici… a až to přijde a malýho vyprdneš, tak si užívej každičkou vteřinku, ty první dny jsou sice vyčerpávající, ale strašně krásný a miminko se ti mění před očima a je minutu od minuty hezčí a hezčí… ![]()
Holky díky, snad to uteče a budu už mít taky miminko brzy u sebe a řešit s váma prdíky a kojení a tak:-)
Coke lady: S kočkama jsi mě celkem uklidnila, myslím, že naše čičiny taky nebudou zlé ani mstivé, ale bojím se, že polezou do postýlky…to ale zjistíme, až to bude aktuální.
@paam dodatečně moc a moc gratuluji k malému pokladu, byli jsme na chalupě i s malou ![]()
Holky koukám, že jsme na tom s těma prdíkama stejně… No jo, kluci prý na to trpí
A reflux, to si taky myslím že máme, od včera kojím ve svislé poloze a malýho máme skoro pořád vyvýšenýho a dneska už mi tolik neblinčil… Já si občas připadám, že jsem úplně neschopná, furt přemýšlým, proč malej ječí, proč je neklidnej a proč mu neumím pomoct…
@sylv1 děkuji ![]()
@Lola29 děkuji
jééé chalupu bych taky brala…
@Petarda a ten espumisan si jako vezmeš před kojením ty? nebo máš nějaký kapičky pro malýho?