Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
10.7.12 15:34

@CokeLady U nás byla 14 dní moje mamka a potom dalších 14 dní přišla třikrát tchýně s jídlem… Jinak manžel chodí do práce od narození, protože je ve zkušebce a nemůže si vzít dovolenou. Teď už jsem na to úplně sama…

Jinak u nás to je dneska celkem hrůza. Malej usnul ráno na hodinu na procházce a jinak usne tak max na půl hodiny. Spíš na čtvrt. Hlavně to je prostě hrozný v tom, že já nakojim, pak než se vykrká, vyprdí…pak hodinu uspávám..má hadrový ruce a nohy a jak ho z náruče položím, tak je hned vzhůru. A můžu jít pomalu kojit znova. Fakt mazec, jsem ráda že se vůbec najim a napiju. Už nevim co s nim, tak teď leží prostě v postýlce a řve :?

Jindy je režim asi takovej, že ráno vstaneme, teď to je tak kolem sedmý, pak je třeba dvě hodiny vzhůru, nakojim, po kojení je vždycky chvilku spokojenej buď na gauči vedle mě nebo pod kolotočem v postýlce, tak hodinku vydrží být vzhůru a mít relativně dobrou náladu. Pak začne natahovat, tak začnu uspávat a většinou usne a spí třeba tři nebo i čtyři hodiny v kuse, pak se mu zase nechce spát a je třeba zase dvě hodinky vzhůru a takhle dokola. Ale je to celkem v pohodě, já jsem ráda hlavně když nebrečí. A v noci kojim většinou v devět, pak vydrží třeba do tří a pak kojim kolem šestý. Ale ve dne se to hodinově nijak neshoduje.

A jak to máte v těch vedrech se zavinováním. Když je malej zabalenej, tak je zpocenej a když je na volno, tak se strašně budí tím, jak rozhazuje rukama..jakoby se tím leká..říká se tomu moro reflex.

Ach jo, pořád řve, už deset minut v kuse… tak jdu zase něco zkoušet,ve čtyři přijede manžel a já jsem zase zralá na prášky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
10.7.12 15:42

@CokeLady Taky mám nachystaný šátek, od kdy se může šátkovat? A i v těch vedrech se v něm miminku líbí? Děkuji za info ohledně bílého šumu, zatím spinkáme krásně :mrgreen: Filípek už zase chrní 4. hodinu v kuse :srdce: , ale člověk nikdy neví, kdy se to bude hodit.

Holky a prosím vás jak je to s pojišťovnou? Já jsem u všeobecné, takže Filípek taky, ale musím to do určité doby nahlásit, že? Nebo mi to poví zítra dětská doktorka?

A co tatínci holky? Jak se cítí v nové roli? Můj muž je trochu v rozpacích,dopadá na něj tíha zodpovědnosti a má strach jestli to zvládne a že už nikdy nebude nic jako dřív…myslím, že má trauma i z porodu, fakt těch 24 hodin zakončených císařem ho docela vyděsilo a Filípka ještě neměl v náručí - jasně že se s ním mazlil a tak, ale jen když byl v postýlce nebo u mě nebo někde bezpečně položený…snad to vydýchá brzy a budeme spokojená rodinka…zítra se vrací domů, tak uvidíme, nechci být jen matka, ale i manželka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
10.7.12 21:31

@CokeLady tak to máš super :hug: zítra se nám tatínek vrací, po návratu z porodnice jsme spolu byli doma jen jeden den, pak musel odjet. Věřím, že to všechno vydýchá a nebude z role tatínka tolik polekaný. Na šátek se moc těším, moje sousedka nosí, má rok a půl starého chlapečka, tak mě to naučí vázat :dance: Bydlíme v domě bez výtahu, tak bych nerada tahala kočárek na každý nákup a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
11.7.12 11:09

Ahoj :mavam:
ty jo se to tu pěkně rozjelo :-) dalo mi zabrat všechno dočíst :-) Koukám, že mám úplně zlatýho broučka asi, od té doby co má spokojené bříško je moc hodný. Hlavně teda když jsme doma sami. Nejhorší je když se napapá a neusne, jako třeba včera, dostal najíst a ségra na něj furt ťutínky ňunínky, hi hi hi a tak a pořád na ruce a mazlit a malej pak nezabral a byl protivnej a uřvanej :cert: tak jsem jí pak i vynadala :oops: Chápu, že je každej z miminka unešej, ale prostě už mám všech těch návštěv plný zuby, a myslím, že i malej… A nejhorší je že já neumím říct ne nechoď, i když už dvakrát jsem to řekla, to už jsem vážně padala na čumák. Musím si hold natrénovat slovíčko NE. Jinak prso malýmu dávám před krmením, nebo když nemůže právě takhle usnout, pomáhá mu to i s prděním- vždycky u toho málem protrhne plínku :-) ale nic mu neteče, max pár kapek, myslela jsem, že čím víc ho budu přikládat, tím víc se mi bude mlíko dělat, ale mě se stejně ztrácí víc a víc… Hrozně mě to štve, protože jsem byla celou dobu přesvědčená že kojit budem, malej už co vylezl na svět tak hrozně hledal a krásně sál, a pořád krásně saje, ale nedarmo no :,( Ona ta flaška vážně není žádný terno. Prso máš furt u sebe a nakojit můžeš vždy okamžitě a vlastně kdekoli když si mimi vzpomene, ale ten nutrilon se musí připavit a to nějakou chvilku trvá, když náhodou někam půjdem, tak sebou musím tahat ‚krmící výbavu‘, a mlíčko neudělám nikde, kde se nedá uvařit voda… a o finanční stránce to je taky super, vzhledem k refluxu musíme kupovat Nutrilon AR a ten stojí 200,– na tři dny no.
Jinak režim se snažím zavést, ale ještě to tak úplně nejde, malej se budí někdy po 3, někdy po 4 a někdy po 2 hodinách, tak třeba koupání máme někdy v 18hod a někdy v 19hod. Ve vodě se malýmu moc líbí, pořád se na nás usmívá a úplně je vidět jak si tam hoví a nechce se mu ven. O koupání se s tatínkem dohadujem :-) ale najeli jsme na systém jeden den já a druhý on :-) Ale jak už jsem psala, moc ho obdivuji, ptž pracuje od 8 do 18 hod, celý dny je na nohou, sedne si jen u oběda a přijede domů a ještě se stará o prcka, a pro něj teda ta flaška výhoda je, ptž ho může sám nakrmit :-) je z mrňouse úplně nadšenej a myslím, že se stará ukázkově, mohl by být příkladem pro mnoho tatínků. A jak krásně se chová ke mně. To snad ani na začátku vztahu se tak nechoval :srdce: No uvidíme, jestli mu o vydrží napořád nebo až malej povyroste tak ho to rozněžnění přejde :)
A co potničky? Dělají se v těch vedrech i těm vašim pokladům? Já ho pořád otírala žínečkou a nechala jsem ho i uplně nahýho v tom největším vedru, ale stejně se zpotil a má cel čelíčko a ve vláskách poseto potničkama. Máte nějakej zaručenej fígl jak se jich co nejrychleji zbavit? Já mažu Bepanthen mastí a přijde mi že pomáhá. Ale moc mi nevoní…
A jak se cítíte vy? Já už celkem fajn, vypadá to že modřina s otokem jsou uplně pryč, a šití taky necítím, a nohy mi už neotékají, a stahující se děloha už taky nebolí, už je to jen jako poslíčci :-) A z osmnácti nabraných kil mám už jen osm :D takže už se jen zbavit těch hormonálních přílivů a jsem ready :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
11.7.12 12:30

@CokeLady Jo, když má svůj klasickej den, takje to pohoda. Má tak jeden až dva takový delší spánky za den. Když je ale vzhůru, tak vydrží jen hodinku v dobré náladě, pak začíná být mrzutý a tak zkouším buď uspávat nebo znovu nakojit. Jak dlouho vám děti vydrží bez breku? Mě přijde, že tu hodinu se jakoby zabaví a pak už ho to neba, tak začíná brečet. Ale přijde mi to málo. Ani pořádně nevim, jak bych měla tak malý miminko zabavit, co s ním dělat a tak. Vydržel by dýl s dudlíkem, ale jak sebou pořád šije a ručičky mu jedou, tak mu stále vypadává a to ho čílí…
To uspávání ti závidim, asi jsme to měli taky od začátku takhle dělat. To neustálý nošení je hrůza. Je to sice fajn, když mi usne v náručí, to je k sežrání. Ale včera už to bylo moc, hodinu a půl hopsání na míči a když už se mi zdálo že spí fakt tvrdě a že ho jako uložím, tak si třeba prdne nebo se já nějak pohnu, on se lekne a je hned vzhůru..
ale dneska se stal zázrak, usnul mi poprvé v postýlce sám. Zabalila jsem ho pevně do zavinky, dala dudlík, dělala na něj šššššš a držela mu ruce v tý zavince a během chvilky byl tuhej. Jinak když má ruce na volno, tak jima pořád šmrdlá a je neklidnej a budí se tím… nejhorší je, že je kolikrát z tý zavinovačky dostane a má je venku..tak jsem mu je přidržela. Snad to nebyla jen náhoda, zkusím to tak dělat..to uspávání je fakt někdy na dlouho. Jo a taky byl vzhůru od osmi do půl jedenáctý, tak to možná bylo taky tim.

Ještě jeden dotaz - jak dáváte mimča odříhnout? Nám doktorka radila přehodit přes rameno, ale teď jsem někde četla, že to neni dobrý na páteř..ale jinou polohu nevim…podle mě eškerá vertikální poloha je na záda blbá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
11.7.12 12:54

@Petarda No to u nás taky zabírá když ho pevně zavineme a držíme za ručičku a děláme šššš a hladíme po čelíčku. Jinak já teda nevím, ale malej se vzbudí a hned pláče- má hlad, jak nedostane co nejdřív najíst tak je to křik co se nedá vydržet, praskají mi bubínky z toho, tak se ani nesnažím ho zabavit, po nakrmení zas hned usíná. A když se zadaří, že hned neusne, tak na něj mluvím, říkám mu jak ho miluju. ukazuji mu různé předměty s výraznýma barvama- hlavně chrastítka, ale to vydrží tak deset minut a chce zase spát, asi je prostě nejen savec ale i spavec..
A odříhnout ho dáváme taky na rameno, jinak nás to nikdo neučil, jen když si neodříhne, tak ho hodím na tygříka, nabo položím na bříško, to si pak odříhne vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
11.7.12 14:11

@paam jo, potničky máme taky, ale za poslední dva dny se to dost zlepšilo. Je vidět jak to mizí když není úplně vedro. S tim se asi nedá nic dělat, já jsem mazala Sudocremem, ale on si to pořád rozpatlává a raději než aby si to zanes do očí, tak nemažu.

Já nevím jak máš starý mimi, ale nám ze začátku taky nebyl vzhůru. Prostě buď spal nebo jedl nebo brečel. Teď má právě i ty chvíle, kdy jen kouká a je spokojenej :-) to je fajn. Ale pokud mu stačí jíst a spát, tak ho umělě neudržuj v bdělém stavu. To pak akorát bude přetaženej. Je toho na ně moc i tak a ještě když chodí ty návštěvy, tak maj potom hodně podnětů a je to pro ně těžký.

Já jsem po porodu taky ok, po fyzické stránce úplně, nemám snad ani kilo navíc :-) akorát to špinění, no. Psychika už je taky lepší, ale včera jak jen řval, tak jsem zase brečela. Je to jako zrcadlo, když je spokojený on, tak jsem taky v pohodě a když není, tak brečím…

Jako s tim UM ti fakt nezávidim… je to vážně drahý. Někde jsem slyšela, že se to hodně jezdí kupovat do ciziny, že je to u nás zbytečně předražené. Tak nevím co je na tom pravdy. A čím myslíš, že se ti to mlíko ztrácí? Piješ dost? A nestresuješ se? Mě někdy teče samo z prsou a někdy ne, taky nevim čím to je. Zkus ještě ty čaje pro kojící…

Ještě jeden zážitek z rána: přebalovala jsem a když byl malej nahatej, tak se rozhodl, že se vykaká, takže jsem byla celá nahozená :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
11.7.12 17:11

Ahoj holky :mavam: dneska máme týden a poprvé jsme vyjeli s kočárkem a bylo to super. Klasicky jsem to oplakala, jak je to krásné :mrgreen: Jeli jsme k paní doktorce na 1. návštěvu, Filípek je absolutně v pořádku, přibral 100g a už je skoro na své porodní váze :srdce: Taky nás trápí potničky a paní doktorka říkala ať to nechám být, samy zmizí. Filípkovi narostly prsíčka - prý se to někdy stává, když má maminka hodně hormonů. Jinak u doktorky byl trochu problém, neměla jsem malého nahlášeného na pojišťovně, tak nás doktorka nechtěla vzít, nakonec ho ale prohlídla, s tím že papíry dodám zítra…byla se mnou mamka, tak než skončila prohlídka Filípka, tak na pojišťovnu zajela a vyřídila to, uff..no zase jsem kvůli tomu brčela jak želva..ty hormony jsou hrozné :cert: Za 2 hodinky bude doma manžílek, tak se na něj strasně těším, konečně bude rodina pohromadě :srdce: :srdce: :srdce:
@Petarda mě Filípek ještě nepokakal, ale asi se tomu žádná nevyhneme :lol: za to už si stihl 2× počůrat hlavu miláček můj :mrgreen: asi si chtěl pohnojit vlásky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.7.12 09:18

@Lennia Ahojky, je fakt, že takový stavy jsem taky neměla. Jo, bulela jsem u blbostí, ale jen první dva týdny. Pak mě to opustilo a pak už stejně jako @CokeLady brečím jen zoufalostí nebo vyčerpáním… Ale včera mě teda docela překvapilo, že mi bylo do breku, když jsem se dozvěděla že porodila kámoška (skoro čtyřkilové dítě s pomocí kleští) a před ní v úterý porodila další kamarádka císařem. Normálně jsem se přistihla, že jim závidim, že jsou v porodnici a mají u sebe to úplně čerstvoučký miminko :-) to bylo prostě tak krásný… já měla pohodový porod, takže i ten jsem si dá se říct užila a normálně jsem jim to (hlavně té co rodila přirozeně) záviděla, protože ten okamžik kdy to dítě vyklouzlo a dali mi ho na břicho byl kouzelný. Manžel si samozřejmě ťukal na čelo :-))

@CokeLady My chodíme ven jednou, někdy i dvakrát denně. Ale max tak na hodinku. Dýl bych se bála, že nevydrží a bude pobrekávat. Včera jsem jela objet jen blok, abych ho uspala a on se vzbudil přesně před brankou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
13.7.12 11:10

Ahoj holky, včera už to se mnou bylo lepší, dávám se do klidu a hormony už celkem zvládám :mrgreen: S manžou je to taky čím dál tím lepší, už není tak vyplašený a vím že všechno zvládneme:)Včera jsme byli na 1. rodinné procházce s kočárkem, sice jen na půl hodinky, ale paráda :mrgreen: A taky jsem měla Filípka poprvé v šátku :dance: líbilo se mu to, ale já budu muset ještě trénovat :mrgreen: Ještě nemám odvahu jít ven jen se šátkem, ale to se snad brzy poddá :D
@CokeLady prsíčka zatím řešit nebudeme, paní doktorka říkala že je to normální :nevim: hodně novorozenců v okolí to mělo, tak mě to celkem uklidnilo…

Hezký den holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
15.7.12 09:53

Ahoj děvčata tak sme doma i s lukáškem konečně tak vás všechny zdravíme a pošlu fotečku :potlesk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
15.7.12 11:20

Moc gratuluji a těším se na fota:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.7.12 15:56

@sylv1 Taky veliká gratulace, ať ti dělá jen samou radost.

Jinak my dnes byli u dětské doktroky. Adámek váží už 4.77kg a měří 57cm. Roste jako z vody :-) má pět a půl týdne. Kyčle u ortopeda dopadly taky suprově. Jen kdyby tam se mnou nebyla mamka, tak nevim jak to zvládnu. Dvakrát jsem musela přebalovat a do toho se rozhodl Adámek čůrat když neměl plínku a bylo to všude. Do toho pobrat autosedačku, tašku, doklady…

Doktorky jsem se vyptala na všechno co jsem si vzpomněla, ale jedno jsem zapomněla. Tak se poptám tady… Používátě některá rektální rourku? Já bych potřebovala vědět jak hluboko se to může zavést. A taky se mi stalo, že z toho šlo kakání a vypadalo to jak pěna, spusta malých bublinek. Tak nevím jestli je to normální..jestli tam prostě měl jen hodně vzduchu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
19.7.12 13:37

@sylv1 moc gratuluji :kytka:
koukám že krom loly tu máme samý chlapečky :-)
rektální rourku občas taky používáme, protože se někdy stane že malej tlačí až má oči skoro venku z důlků a nemůže prostě nic vytlačit. V lékárně mi řekli že jí můžu dát až 10cm, ale jak už psala cokelady, tak ty tři cm většinou stačí, a někdy ani to ne, stačí jen malinko a už to jede, ať už prdy nebo stolička. Ale většinou pomáhá jen pomasírovat kadící dírku prstem.
Jinak ten náš cvalík je hrozně hladový, jí jako čtyřměsíční a jsou mu 4 týdny. Už někdy i vydrží vzhůru bez pláče a pozoruje vše kolem sebe a když se na něj usmívám, tak se taky usmívá, to bych ho vždycky umačkala :-)
Přes den a vnoci je moc hodný budí se po 4 hodinách, což je paráda, ale večer bojujeme než usne. mezi 18 a 19hod koupeme, pak krmíme a pak ne ne spát, nejdřív čumákuje a chce si ‚povídat‘ ale pak nemůže usnout a do 23hod uspáváme :nevim: a tak je to každý večer, už jsem zkoušela koupat odpoledne, ale večer stejně to samé, tak jsme zkoušeli nejdřív nakrmit a pak koupat atd atd, ale od sedmi do jedenácti je u nás každý večer trága, nemůžem se s partnerem ani přitulit a podívat se spolu na film, ptž prostě malý nespí a chce být nejlépe ne rukou, což se nedá, tak chce alespoň držet za ručičku a hladit po čelíčku :nevim:
ale jinak pohoda už, i já už se cítím dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
19.7.12 14:33

@paam děkuji akorát se mi nedaří sem dát fotku jinak s těma večerama máme uplně to samí a taky nevim co stim snad jednou se zadařilo že usnul ale za to k ránu si to vybral haha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí