Poradna duly
Jana Čurdová
@paam Ten Espumisan dávám malýmu vždycky před kojením. Má se to dávat alespoň 14 dní a vyzkoušet tak, jestli to zabírá. Mělo by to jen projít střevem a nijak se to nevstřebat. Ale jsou i přírodní kapičky nebo mastička na bříško. Chce to prostě vyzkoušet a zjistit co zrovna tomu našemu děťátku pomůže. My ho bereme asi čtvrtý den a přijde mi, že je to možná lepší. V noci to bývá asi nejhorší. Taky dávám teplý obklad na bříško, masirovat a přitahovat nožičky k bříšku a když nic nevyjde (čož většinou nevyjde), tak mu do prdelky strčim teploměr a potom se u toho pěkně vyprdí i vykaká a je klid. Uvidim jak to půjde dál. Ale přijde mi, že už to poznám, kdy ho bolí bříško a kdy ne. Dneska ze spaní dělal takový zvuky, pak byl slyšet prdík a pak bylo ticho. Pak se to zase opakovalo… Chce to zkoušet a zkoušet, alespoň pak mám lepší pocit, když je vidět že mu to pomůže ![]()
Tak jsme byli u pana doktora, a říkala jsem mu o tom blinkání a řvaní a prdíkách a potvrdil, že to skoro stoprocentně bude reflux, řekl ať si v lékárně koupím NUTRITON a zkusím podávat. Neublíží mu to, je to čistě přírodní produkt, nějaká vláknina ze svatojánského chleba, tak uvidíme…
A jak moc vám blinkají? Adámek si po kojení skoro nikdy neodříhne, někdy si alespoň odblinkne - to častěji než to říhání. Ale jednou nebo dvakrát malé množství, někdy to z něj teda vyhrkne a je toho víc. Tak nevím jestli to taky nemá. Blinká přece každé miminko, ne? Ale u refluxu je to asi víc. A ten Nutriton je teda na ty prdíky?
Ahoj holky, tak jsme doma z další kontroly a na porod to pořád nevypadá…dneska jsem 40+4tt. Ani Hamilton nešel udělat. Pokud se nic nezmění, tak v úterý v půl 10 nastupuju na vyvolávání. Ten den mám narozeniny, tak snad to půjde rychle a dostanu ten nejkrásnější dárek:)
Mějte se hezky:)
@Lennia Jééé to bys méla suprácký dáreček ![]()
@Petarda no mě malej blinčí třeba i čtyřikrát mezi kojením, a není to jen pár kapek, a dneska už jsme dávali ten nutriton a vypadá to že zabírá. No a ty prdíky to prý je jeden z příznaků refluxu tak nevím, snad to zabere… uvidíme
A máte taky hormony jak na houpačce? každou chvilku se rozbrečím, brečím jak malá holka a vlastně ani nevím proč… někdy jen když se na malýho podívám, tak mě zaplaví takový ohromný množství radosti a hned pláču…
@paam Tak to my blindíme asi tak normálně. Včera i dneska je to s prdíkama lepší, bříško nás nebolí
Tak že by ten Espumisan zabíral?
Jinak ty hormony jsou děs. Já to měla nejhorší první dva týdny. V porodnici mě zaplavila úplná hormonální smršť a když jsem se dozvěděla, že Adámek bude muset na celý den a noc kvůli žloutence pod světlo a já budu bez něj a budu za ním docházet jen na kojení, tak mě to tak vzalo, že jsem normálně začala brečet a musela jsem si jít dát sprchu abych se tam s tim nějak srovnala. A celou dobu když mi někdo volal a smskoval gratulace, tak mě to šíleně dojímalo. Doma mě zase dostalo, když přišla dětská doktorka chválila mě jak hezky po porodu vypadám
a nebo když přišel rodný list..prostě blbosti
Teď je mi do breku spíš z únavy a z toho když Adámka nedokážu utišit a nevím proš pláče.
Tak já byla vyřízená v porodnici když moje mimi stále plakalo, sestra mi zmáčkla bradavky a utrousila něco jako „nevím..nevím“… prostě tam byl prd, ráno přišel manža a já mu tam bulila že nemám žádný mlíko, ty hormony tam byly po porodu na vrcholu. Pak už mi jenom lezli krkem návštěvy, unavená jak pes a pořád se někdo domáhal vidět malou, teď už se to trochu zklidnilo, ale mrzí mě že malá bude mít pomalu měsíc a ještě se vědomě neusmála, je spíš uplakánek a myslím že je to taky hlavně prdíkama ![]()
@Lola29 Buď v klidu, my budeme mít měsíc ve čtvrtek a taky se ještě vědomě neusmál. Na to je asi ještě brzo. I když mi přijde, že někdy po jídle, když leží na gauči, tak vydává takový zvuky, jakoby se smál. To je asi spokojenost. Ale nas se taky neusmál.
A jak mimča zvládají ta vedra? U nás hrůza, včera malej zabral vždycky na půl hodiny a pak řev a znovu uspávání. Usnul až v jednu v noci ![]()
Ahoj děvčata ach jo už dva dny přecházim to je hrůza už aby šel ven
a mohla se mazlit ![]()
@sylv1 V těchto vedrech vám to teda holky nezávidim. Já vůbec nechápu jak se to dá v porodnici v tomhle vedru snést. Já rodila když bylo tak 23 stupňů a i tak jsem byla stále splavená jak myš. V té porodnici bylo strašně a do toho to častý kojení…miminka ty kojící polštáře šíleně hřejou.
Jinak včera jsme koupali a Adámek si to snad poprvé trošku užíval. Dokonce nám přišlo, jakoby se chviličku smál
tak že by první úsměv? Dneska nás ale zase trápí prdíky a musím mu s kakáním pomáhat teploměrem, takže asi koupíme tu rektální rourku :-/
@Petarda no je to hrůza je to unavný ty vedra. dnes sem byla u doktorky tak jestli neporodim tak příští pondělí jdu na vyvolávačku tak snad to bude dřív ![]()
Tak my dokrmujeme nutrilonem, moje malýmu nestačí
hrozně jsem to obrečela. Navíc to přišlo v sobotu jak byli ty nejhorší vedra, a malej byl protivnej z vedra a z hladu, to byl u nás celý den příšerný křik… Do toho já jsem hrozně brečela, že malej chce furt prso, až nám taťka dojel do lékárny pro ten nutrilon… chudák, to vycucal jak nic, úplně jak když nedostal týden najíst. Jenže i tak nám kojení trvalo 3/4 hodiny, protože u toho odpočíval, je to fuška to sání
a teď si po kojení schrupne 10min a pak teprve má flašku… A režim? Nevím, ale asi jsem divná, dnes máme 14dní a žádný režim teda není… teda krom toho že si připadám furt jak v jednom kole… tak jsem si tu postěžovala… omlouvám se, ale ventilovat jsem to musela ![]()
A co @sylv1 a @Lennia už jste porodily?
Ahoj holky, tak jsme se taky dočkali, 4.7. ve 4:43 se nám narodil Filípek, měří 50cm a váží 3650g:-D Vyvolávání nakonec nebylo třeba, porod se rozjel sám 6 hodin před nástupem. Byl to mazec, neotevrela jsem se na víc než 4 prsty, takže nekonec akutní císař..teď už jsme na sestinedeli, malý je úžasný, kojim bez problémů, je to moje zlaticko, pak sem hodím foto, je nejkrásnější:-))))))))
@Lennia tak gratuluji mooooc
já pořád nic asi sem už jediná co? mě snad ta vyvolávačka v pondělí nemine furt se mu ven nechce a nechce ![]()