Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3047
5.7.12 12:52

Filípek:-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.7.12 19:58

@Lennia je nádhernej moc a moc gratuluji já se snad taky brzy dočkám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.7.12 20:00

Holky a nevíte jak to je s mateřskou? myslim tu kartu co dávaj na úřadu práce nebo kde to platí i pro mateřskou? to potom tam musim zajít a zařídit si to? děkuji za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
5.7.12 20:06

@Lennia mooooc gratuluji, krásně jste si ho upekli :-) :kytka:
@sylv1 jo jo na tu se to vztahuje taky, ale oni tě vyzvou aby sis to přišla vyzvednout, mateřský se budou na karty převádět až jako poslední, takže počítej že to už budeš na rodičovský- koncem roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.7.12 20:20

@paam aha moooc ti děkuju jsi hodná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
6.7.12 08:56

Ahoj holky.

Lennina Veliká gratulace k Filipkovi, je krásný.

paam S tím dokrmem te úplně chápu. Taky bych to obracela, ale ber to tak, že pokud to funguje a mimco je konečně spokojene, tak jste našli reseni a to je to hlavní.

Jinak my máme problém. V týdnu jsem si to začala konečně užívat, už me přišlo že Adamek je spokojený a breku bylo málo a byla jsem schopna i uvařit a uklidit. Jak nastal čtvrtek-svátek, tak zase tragédie. Usne u kojení nebo u me v náručí a pak spí max hodinu a řve. Musím kojit tak po dvou hodinách, protože to jediný ho uklidni. Je to divný, takhle to měl vždy o víkendu, ale mysleli jsme si že to je vedrem nebo tím že jsme jeli na návštěvu. Ale teď nikam nejezdime a je to stejný. A vedro je i v týdnu a to je v pohodě. Tak jediný co me napadá je, že to je tím, když je manžel doma. To znamená víkendy a teď svátky. Je to jediný chlap co ho kdy měl v ruce. Myslíte že je to možný? Je to hrozný protože se těšíme že budeme všichni spolu a pak je to fakt boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
6.7.12 15:20

@Lennia Blahopřeji k chlapečkovi, ať jste oba zdraví a v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
6.7.12 22:37

Ahoj, tak jak se dnes měli ty vaše miminka? Ten můj drobek byl celý den nervózní, neklidnej a podrážděnej :roll: konečně ho netrápili prdíky a ani zácpa, tak zas pro změnu ty vedra :cert: od osmi od rána mi spal asi dvě a půl hodiny a usnul až teď, jak byl přetaženej tak mu nešlo zabrat… hudák, musela jsem u něj sedět a držet mu ručičku a bříško a teprve po době usnul, hurá…
@Petarda no já nevím, miminka jsou různý, ale že by to bylo chlapem?? To bych neřekla, leda že by teda manžel prcka ‚obtěžoval‘ a pořád ho bral na ruce i když malý nechce, ale to asi ne… Ale to co popisuješ bylo u nás taky, a pak už chtěl drobek prso co hodinu a pak co půl hodiny a byl pořád hladový a museli jsme začít dokrmovat… ale nechci strašit, třeba přijdete na to že to je jen nějaká hloupost… chce to pevný nervy… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.7.12 09:00

Tak já nevím. Včera to bylo úplně ok, i dnes to vypadá. Je možný, že když je vedro, tak chce víc pít a je víc protivnej. Ale myslím, že mlíka mám dost, protože i po skončení kojení tam je.

Jinak už se regulérně smějeme :-) nejvíc po kojení v postýlce pod pustenym kolotocem, při koupání a nebo když po kojení leží jen tak na sedacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
7.7.12 17:39

@Petarda No to asi určitě bude v teple chtít víc pít, ber to podle sebe :-) a už v porodnici mi laktační poradkyně říkala, že když bude teplo tak mám malýho mezi kojením normálním na chvilku vždycky přiložit aby se napil předního mlíka na žízeň. Tak vidíš že jste na to přišli a není to žádná tragédie :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
9.7.12 10:06

Tak jak to jde s mimísky holky? U nás střídavě oblačno, na noc si nemůžu stěžovat, přes den už je to o něco horší. Je na mě celkem dost závislá takže když ji položím do postýlky, začne plakat. Úspěšní jsme s kočárkem, na procházce vždycky spinká jako dudek. Stačí dát doma kočárek před otevřený balkon a čerstvý vzduch ji okamžitě uspí.
Jinak dnes poprvé krásný úsměv sic přes dudlík, ale byl tam. Taky se krásně hihňá před tím než usne, ale o tom asi neví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
9.7.12 11:13

Ahoj holky. Koukám, že to tu nějak umírá ta diskuze :-), že by to bylo tím, že máme miminka? :-)
Chci se zeptat, jestli některá z vás ještě krvácí, špiní, no prostě se čistí, mě už to leze na nervy a taky si říkám, jestli je to to téměř tři týdny po porodu normální???
Jinak prcek je zlatíčko, když má spokojené bříško tak spinká, až si říkám, kdy si budem spolu hrát? Ale jsou dny (a ty převládají) kdy ho prostě zlobí to bříško, nejčastěji jsou to prdíky, a dvakrát měl zácpu, a to pak skoro nespal a pořád plakal až se zalykal. Já z toho byla na větvi, bulela jsem jak želva, že jsem k ničemu, že mu neumím pomoct a tak. Ty hormony hloupý!!! Už chci mít to šestinedělí za sebou, myslím, že to je na pořízení prvního prcka to nejhorší, porod byl brnkačka oproti tomu, co nastalo po něm. Teda alespoň u mě, já jsem skoro pořád buď vzteklá, a nebo zas brečím, jednou štěstím, podruhé zas proto že si připadám neschopná, a když mě partner obejme a začne mě konejšit, tak to potom tečou potoky. A u mě na to není nikdo zvyklý, ani já ne, před otěhotněním mi doma říkali i ledová královna, nic kromě Zelené míle mě nerozbrečelo :nevim:
Jinak, od včera už malýho ani nekojím, prostě když mu dám napít odemě, tak zvrací… pokaždý. A když jsem si odstříkala, tak jsem max. odstříkala 35 ml… Tak jsem se rozhodla, že než aby se kvůli takový trošce malej trápil a blinkal a já byla nervózní, tak mu raději dám lahvičku. Možná si řeknete, že jsem pohodlná, ale malej se úplně dávil u zvracení. A samozřejmě, že mi není jedno, že nekojím, jsem z toho nešťastná, ale prostě to nejde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
9.7.12 12:43

@paam No tak je to škoda, když je to mateřský mlíko to nejlepší. Ale to určitě dobře víš sama.. Pokud je to tvoje rozhodnutí a cítíš to tak, tak proč ne. Určitě lepší než se tím sama trápit a trápit tím i malýho.
Jinak u nás celkem dobrý, dneska jsme byli i na rychlém nákupu, protože máme dnes s manželem první výročí svatby a potřebovala jsem koupit překvápko v podobě sektu, malin a borůvek. Dám si jednu skleničku po kojení a on to pak rád vyžunkne :-)
Jinak já mám něco přes měsíc od porodu a špiním pořád. Jeden den to vypadá jen jako růžový výtok a druhý den je tam zase krev. Myslim že do konce šestinedělí to trvat určitě bude. Taky mě to leze krkem, ale co nadělám. Na netu jsem to hledala a ženský to mají i 8 týdnů.
S těma hormonama je to fakt mazec, taky mi přijde, že to šestinedělí se prostě užít nedá a těším se až bude za mnou. Ale je pravda, že třetím týdnem už se to tak nějak uklidnilo a celkem to už zvládám. Když má Adámek den, kdy jen brečí a já už nevím co s ním, tak brečím taky a s tim utěšováním od manžela to mám stejně..když na to dojde, tak brečím o to víc :-) Ale jak říkám, třetím týdnem se to zlomilo a tím, že se malý i občas usměje a už tolik nebrečí nebo já už i poznám co ho trápí, tak je to o moc lepší.
S těma prdíkama jsme na tom nic moc. Espumisan žádný zázrak a zkoušeli jsme ho min. 14 dní. Tak uvidim co bude když mu ho dávat nebudu. Koupila jsem rekt. rourku a když je nejhůř, tak ji použiju a je po problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
10.7.12 13:55

Ahoj mamči :kytka: Filípek má dneska 6 dní a jde nám to spolu krásně, je to miláček :srdce: Papá jak drak, prdíky nás zatím netrápí - kéž by to vydrželo ;) a spinká i 4 hodinky v kuse - dneska v noci jsem se i vyspala :mrgreen: Zítra vyrážíme poprvé s kočárkem, tak jsem zvědavá, pojedeme k paní doktorce, tak snad to zvládneme. Včera musel tatínek odjet na 3 dny pryč, tak mám doma moji mamku, moc mi pomáhá - hlavně mám navařeno :palec:, ale moc se mi po manžovi stýská :srdce:, a do toho ty hormony, brečela jsem jako kdyby odjížděl na věky :D
Ve čtvrtek mám jít vytáhnout stehy po císaři a gynekoložka má dovolenou :zed:, ach jo -budu muset ke svojí obvodní a ta je daleko :zed:

@CokeLady co to je ten bílý šum? to slyším poprvé :nevim:
@paam souhlasím s holkama, hlavně ať jsi v pohodě, než se trápit, tak radši tak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
10.7.12 14:05

No byla by škoda kdyby to tady zaniklo…to určitě. Když si čtu vaše příspěvky, tak mi vždycky stoupne nálada a vím, že nejsou problémy jen u nás.

@CokeLady Tak to ti závidím, že už nešpiníš…já má vždycky i menses týden, tak to asi bude trvat dýl.
Adámek taky zvedá hlavu už od druhého týdne. Doktorka byl úplně paf a říkala že to bude atlet :-)) Přijde mi že sebou taky pořád šije a uspat ho je někdy fakt problém. Nejhorší na tom je, že jinak než v ruce prostě neusne a to ještě jen u mě. Manžel ho ještě nikdy neuspal. Takže skáču na míči nebo chodím, když už zabírá, tak ho někdy stačí jen držet. Jenže problém je, když se položí do postýlky, to je najednou v prostoru a většinou ho to probudí, takže se musí vzít zase do ruky a takhle to zkušíme. Takže už jsem si přes net koupila babyvak a doufám, že to bude fungovat abych měla volné ruce. Takhle se nedá nic udělat. Taky na uspávání funguje kočárek, ale nesmí se jen houpat na místě..musí se jít a nesmí to moc houpat :-))jenže v tom teple to moc na prochajdy neni.
S vařením to mám podobně. Někdy to prostě nejde, večeře většinou dělá manžel a oběd občas udělám, ale hodně mi v tom pomohla mamka a tchýně, ale to už taky teď nebude. Takový běžný úklid celkem zvládám, nic jiného mi nezbývá s velkým psem v baráku, který neustále líná a každou chvilkou se bude hárat.
S těma prdíkama pořád nevím. Jeden den mi přijde, že je to ok a kaká pěkně a někdy pořád tlačí a nejde mu to, tak mu pomůžu tou rourkou. Espumisan nám došel, tak uvidim jak to bude vypadat bez něj. Kdyžtak zkusim něco jinýho.

Holky, kolik vám mimča naspí za den hodin? A máte taky někdo problém s tím usínáním v ruce? Je to strašně náročný na čas i na záda…ale nevim jak to udělat aby usínal sám. Když ho položím tak mi řve a nemám srdce ho nechat vyřvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí