Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
492
19.7.12 15:19

@sylv1 no jo, ale pořád radši bych takhle šašila ráno, než večer v tu dobu, kdy jedině můžem být s partnerem a nic, prostě máme smůlu :-) asi nechce ani omylem dopustit, že by měl sourozence :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
19.7.12 15:41

@sylv1 dodatečně gratuluji, vůbec nestíhám! No fakt že jsem tu jediná s holčičkou, mezi chlapiskama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
19.7.12 15:49

Jinak jak bojujete holky, zběžně jsem přečetla vaše zážitky s mimísky a koukám že to máme obdobné.
Malá už pomalu táhne na druhý měsíc, sem tam úsměv ale stále je to spíš uplakánek, pořídila jsem taky rektální trubičku, tak se ty její nálady dost zlepšily. Má už svoji oblíbenou hračku, pozoruje barevné věci, trochu si žvatlá a učíme se pást koníčky. Když je spokojená napapaná a čerstvě vykakaná tak si ráda jen tak kopká a hází ručkama a komentuje okolí. :)
Od 21h nám začala spát až do 2, 2:30 což je báječné a doufám že jí to vydrží. S příkrmy jsme přešli ze Sunaru na Hami, Sunar dost zatvrzoval. :,(
U doktorky v pohodě, 5čcm a 4,3kg, krásně roste. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
19.7.12 15:53

@paam jak jste spokojeni s Nutrilonem? Já se přes den snažím kojit ale stejně jí je to pořád málo, takže dokrm je nutný. A v noci jak kdy někdy stačí prso, někdy dáváme rovnou Hami. 120ml a malá spí jak bobřík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.7.12 18:59

Ahoj, my to měli stejně. Teď se snažíme koupat nejdřív v osm a on pak u kojení usne a je to. Pak většinou spinka až do půl třetí. Pak chce krmit kolem šesté, ale pak už se mu moc nechce spát. Prostě ho to tam nebaví. Tak vstáváme a on je najednou spokojený. Přes den už je to ten poslední týden paráda. Po kojení vydrží hodinu v pohodě a směje se. Povídáme si, prohlížíme obrázky, procházíme se po domě a když začne fnukat, začneme skákat na balónu a on krásně usne. Jen nás trápí to uspáváni, jinak než v ruce neusne. Koupila jsem babyvak a dneska jsem s tím vylu
xovala a vytrela.

Paam zkuste to posunout o něco dyl, nám to pomohlo. Ale chce to i čas. Nám je dnes 6 týdnu a až posledni týden to začíná být pravidelnejsi i přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
20.7.12 10:51

@Lola29 děkuji jojo letos se rodí samí kluci v porodnici sme měli maminy dvě s holčičkama a jinak samí chlapci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
20.7.12 14:41

Ahoj, to jsem ráda, že už je to u všech lepší a konečně si to můžeme začít užívat.

@CokeLady Nám dnes spal 6 hodin v kuse, taky paráda :-) a pak jsme krmili zase až v půl sedmý a do osmi ještě zabral :-)

@CokeLady @Lola29 @paam s tim mlíkem, jak se tady docela často řeší. Napadlo mě, jestli některá z vás neměla u prcka ten růstový spurt, je to nejčastěji ve třetím a šestém týdnu a pak ve třetím a šestém měsíci. Mimčo rychle vyroste a skoro nepřibere a má zvýšené nároky na krmení, takže se může zdát, že mamka má málo mlíka a miminku to nestačí…pak se někdo uchyluje k UM. Ale stačí častěji přikládat a mlíko se začne dělat víc…chce to ten týden vydržet a pak se to má zase srovnat. Tak jestli jste to třeba neměli, když jste začali mít ty problémy s MM. Já totiž moc dobře nevím, jak je možný, že se MM začne ztrácet, když se matka nestresuje a dost pije a kojí.

Jinak mám trošku obavy, že přesně po šestinedělí se dnes dostavila menstruace. Příští týden mám jít na kontrolu, tak uvidim. Ale asi to budu muset zrušit. Taky se mě šíleně začaly mastit vlasy a třepit konečky. Nikdy jsem s konečkama neměla problém a teď je to hrůza. Tak jsem si na slevomatu koupila poukaz s 50% slevou na stříhání a mytí. Mamka mi malýho pohlídá..přemýšlím, že mu radši odstříkám do lahvičky, kdyby měl dřív hlad. Ale už se těším. Nevíte, jestli se dá mimčo zkazit lahvičkou (myslím zkazit mu sání z prsu) když se lahvička použije jen výjimečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
20.7.12 17:08

Ahoj Holky :kytka: jsem ráda, že se vám tak daří :hug: U nás je taky pohodička :mrgreen: I když každý den máme doma návštěvu, snad bude teď pár dní klid.. Já s kojením řeším „problém“, že mám mlíka až moc..mám šílenou spotřebu vložek do podprsenky a stejně mi pořád protéká. V noci se musím aspoň jednou převlíknout, bývám úplně durch :zed: Koupila jsem si sběrač na mléko a při kojení ho musím několikrát vylít..snad se to časem ustálí, ale na druhou stranu - radši mít mlíka víc než míň :mrgreen:
@CokeLady Tomík je krásňoučký…fakt to letí, už i my máme dneska 16 dní :srdce: :srdce: :srdce:
@Petarda užij si kadeřníka, podle mě vyjimečné používání lahvičky neuškodí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.7.12 18:42

@Lola29 no malý má reflux, tak dáváme Nutrilon AR a spokojeni jsme docela dost, ale je dost drahý no… Hlavně neudělej stejnou hloupost jako já, já byla fakt vysteslá, že musím ke kojení dokrmovat až se mi mlíko přestalo dělat úplně i přes časté přikládání, dodržování pitného režimu atd. prostě ten tlak ze všech stran jak se musí kojit, jak nic jiného není správné, jsem v tom šestinedělí nějak neustála a nervovala jsem se že dokrmuji, a s nervama ubývalo i m. mléko až jsme jen na flašce.
@Petarda neboj po výjimečném použití mu lahvička nic nepokazí, malej je na lahvi pořád, ale někdy se nemůže uklidnit, tak ho na prso dám, ani mu nevadí že nic neteče, ale uvolní se mu bříško a celkově se zklidní a saje hezky, teda než zjistí, že zbytečně.
@CokeLady nejlepší je ta fotka dole vlevo :-) Taky jste si hezky upekli, je krásný :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.7.12 19:45

Dát si vanu? dnes je malému měsíc, hrozně bych si přála naložit se do vany, už mi fakt chybí. Myslíte, že můžu? Už mám jen tak trošku naoranžovělý slabý výtok. Nebo to mám ještě ty dva týdny raději vydržet?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
21.7.12 09:40

@Lennia jé a nechceš nám to mlíko dávat? :-)
I když včera večer mě tak trochu pálili prsa, a po sprše mi z nich pár kapek ukáplo, tak jsem hned před krmením malýmu prso nacpala a něco určitě vypil, tak uvidíme, třeba se stane zázrak, a rozkojíme se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
21.7.12 09:42

@CokeLady taky jsem si myslela, jen jsem potřebovala asi ujistit :-) jinak já neumím plavat, tak koupák nehrozí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
21.7.12 12:36
@paam píše:
@Lennia jé a nechceš nám to mlíko dávat? :-)
I když včera večer mě tak trochu pálili prsa, a po sprše mi z nich pár kapek ukáplo, tak jsem hned před krmením malýmu prso nacpala a něco určitě vypil, tak uvidíme, třeba se stane zázrak, a rozkojíme se…

klíďo se o mlíko podělím :mrgreen: je mi líto to vylívat :nevim: držím pěsti ať se rozkojíš, zkus přikládat před každým krmením a třeba to půjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
25.7.12 14:48

Ahoj holky, tak když už jsem si myslela, že se nám začíná tvořit režim a že to bude v noci každý den stejné, tak se to Adámkovi nějak celý rozhodilo. Na dnešek jsem toho zase moc nenaspala, krmili jsme v půl druhé a až do čtvrt na čtyři uspávali. Pak chtěl nakrmit zase už v půl šestý. Asi to bylo i tím, že přes den dopoledne vůbec nespala a pak zabral v půl jedný po obědě a spal až do pěti. To ho nesmim nechávat, aby spal v noci. Za týden budeme mít dva měsíce, tak si říkám, že už by se to mohlo ustálit. Dneska nás zase pro změnu trápí prdíky, takže žádný úsměvy moc nejsou :-(

@CokeLady U vás si Tomík ten režim drží? Alespoň teda v noci to máte stále stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
25.7.12 16:28

Ahoj holky :kytka: Filípek má dneska 3 týdny :srdce: byli jsme na preventivce a krásně přibírá, už má 3930g :mrgreen: Myslela jsem si, že má potničky a ona je to alergická reakce na něco co jím :nevim: Já si tak hlídám jídelníček..pořád jím jen bílé jogurty a piškoty, na oběd polívky a podle mě lehká jídla z vařené zeleniny a maso, hodně rýže..zkusím si psát všechno co jím a snad na to brzy přijdeme! @Petarda Třeba jen neměl svůj den a zase se to ustálí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí