Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
27.9.12 11:49

Ahoj holky, tak s taky po delší době ozývám. My s očkováním zatím v pohodě. Už jsme měli dvahrát hexa a jednou pneumokoky a žádná reakce. Musím to zaklepat :-) S brekem to taky celkem šlo, ale děsím se co bude příště..až začne víc vnímat a spojí si to, tak aby neřval už při vstupu do čekárny.
Přes den spinkáme taky málo..někdy spí třeba jen dvě hodiny za den..někdy ani to ne. A v noci to je šikula. Už nezavinujeme ani na noc, spinká volně s ručičkama a jde to. V osm už spí a budí se tak ve tři nebo ve čtyři a pak tak kolem sedmé. Někdy se mu ale po tom nočnim kojení nechce spinkat, takže třeba předevčírem jsme od tří do pěti poslouchali, jak si tam spokojeně hejká na ložnici :-)do pokojíčku bych už klidně dala, ale chtěla bych trošku líp zařídit. Zatím tam je jen polička, přebalovák, křeslo, kytka a jinak nic. Chtělo by to ho trošku zútulnit. A co se týče váhy, tak my měli na třech měsících 6kg a 51cm. Přibírá prý normálně, což jsem ráda, protože kolem třetího měsíce nás postihla trošku kojící krize a bála jsem se aby prospíval. Ale nakonec jsme to zvládli. Asi i díky homeopatikům, které jsem si koupila v lékárně. Jmenuje se to Ricinus Communis a do několika dnů se mi prsa nalila k neuvěření :-) fakt doporučuju. Akorát nám zůstalo kojení z obou prsů. Na začátku jsem kojila jen z jednoho, ale od té krize vyžaduje obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.9.12 20:37

Ahoj mamči :kytka: jsem ráda, že se máte dobře a máte spokojené miminka :srdce:

Holky byli jste objednané na 3 měsíční prohlídku? Filípek bude mít 3 měsíce příští týden a naše pediatrička na poslední kontrole v 8. týdnech říkala, že se uvidíme až na očkování – to nám má přijít pozvánka poštou. Zatím nic nepřišlo Taky mám pocit, že už všichni máte očkování za sebou a my pořád nic…ne že bych se na to těšila, ale ať to neprošvihnem…možná radši v pondělí zavolám doktorce a zeptám se.
Jinak se máme fajně, konečně zabraly probiotika, takže máme usměvavé miminko akorát v noci se mi budí často, tak co 2 – 3 hodinky…říkám si, jestli to není spurt, ale už to trvá 14 dní. Dříve spinkal 8 hodin v kuse. Plně kojím, tak snad nemám málo mlíčka, ale podle mě přibírá hezky :srdce:
Mějte se krásně a užijte si prodloužený víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
27.9.12 22:08

@Lennia prosim tě co je to ten spurt? mě teda spinká do rána do těch 4:00 až 5:00 a pak se budí v těch 8:00 nebo 9:00 :potlesk: a kojení mám taky v pohodě a doufám že to tak i zůstane :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
28.9.12 07:21

@sylv1 růstový spurt - bývá ve 3. a 6. týdnu a ve 3. a 6. měsíci. Mimi by pořád jedlo, nepřibírá, ale roste do délky.
To máš super, že Ti tak krásně spinká :hug: Co já bych dala za spánek delší než 2 hodiny 8o snad se zase taky jednou dočám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
29.9.12 09:19

@Lennia aha děkuju tak to nemáme zatim naštěstí jojo taky sem ráda že tak spinká je to zlatíčko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
11.10.12 07:32

Ahoj holky, jak se máte? My jsme včera byli na 3měsíční prohlídce a Filípek měří 63cm a váží 5,8kg :srdce: Dostali jsme pochvalu od paní doktorky, že se pěkně hýbe a žvatlá, docela si tam pokecali :mrgreen: A máme za sebou první očkování, jsem moc šťastná, že noc proběhla v pohodě, jen s mírně zvýšenou teplotou :dance:
A co u vás nového, jak vám mimča spinkají a je tady ještě někdo kdo plně kojí?
Mějte se krásně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
16.10.12 17:45

@Lennia ahoj my sme byli taky na 3měsíční prohlídce a Lukášek má 5,4kg a měří 61,5cm. očkování taky máme za sebou ted půjdem na konci měsíce na druhou dávku tak doufám že to bude bez obtíží jako předtim. jinak spinká stále dost dobře už i přes den vydrží vzhůru dýl ale né moc dlouho :D jinak já stále kojim plně zatim a doufám že ještě budu aspon do půl roka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
31.10.12 11:03

Ahojky, tak se po delší době ozývám..je to tu nějaké mrtvé.
Adámkovi je už pět měsíců, to to letí až hrůza. Je s ním sranda :-) na čtyřech měsících jme měli 6720g a něco kolem 63 cm. Očkování máme za sebou třikrát hexa a dvakrát pneumokoky. A teď půjdeme až na půl roce. Jinak máme problém od malinka se slzným kanálkem na jednom očičku, tak nás čeká čištění a taky teď máme doma marůdka - laryngitida, zánět hrtanu. Ale už mu je myslím dobře, dostali jsme kapičky a sirup, odsáváme, do toho masírujeme to očičko…takže ho docela často chudáka trápíne. Už se na něj jen skloníme a už začne natahovat, protože si myslí, že se zase bude něco dít :-( Jinak já taky plně kojim. Jsem na to fakt pyšná, protože přetrpět ten spurt ve třech měsících nebylo moc jednoduché…ale teď je myslim mlíka dost a chtěla bych kojit do roka. Za měsíc začneme s příkrmy, tak se na to už docela těšim, bude to sranda..sice všude všechno opatlané, ale sranda. Taky začínám vybírat plavčo, kam budeme chodit. Chtěla bych chodit tak od února.

Tak se mějte mamči a užívejte. Hlavně ať ta zima rychle přejde a je už zase hezky ať můžeme s těma našima drobečkama podnikat všechno možný :-)Tím, že máme letní děti, tak mi přijde jakoby léto letos vůbec nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
1.11.12 13:34

@Petarda Ahojky, tak to jste moc šikovní :D Filípkovi budou v neděli 4 měsíce a taky už pokukujeme po plavání, chtěla bych ale až na jaro - tak duben…V Ostravě se prý ale musíme přihlásit dost do předu, jinak mají plno, tak to radši vyřeším za včas. Dneska jsem byli na kyčlích, všechno je v pořádku, ale stále máme preventivně široké balení. Já mu ho nedávám, radši ho nosím v šátku, tam má nožky pěkně od sebe :mrgreen:
Za týden jdeme na druhou hexu, tak snad bude reakce v pohodě!!
To počasí mě nebaví, líbilo se mi bývat v parku jak dlouho chceme, když tak jsem nakojila na lavičce, ale v téhle zimě to už nejde :( Teď moc ven nechodíme, jen do obchodu a zpátky…ALe už se těším na naše první Vánoce :dance:
Holky co budete kupovat prckům?
Mějte se krásně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
1.11.12 13:59

@Lennia Jojo, to počásko je fakt hrozný. Ale my chodíme ven i tomhle..pořádně zabalíme do fusaku, dáme šálu a čapku a jde se :-)

K Vánocům už pořizujeme obrovskou osmidílnou ohrádku (máme totiž velkého psa a na jaro plánujeme štěňátka, tak abych mohla odejít z místnosti)a patchworkovou deku do ní a takové to velké skládací puzzle na zem aby mohl pěkně lézt po zemi a neklouzalo se mu to. Jinak od maky a babičky dostane jídelní židličku :-)Hračky máme poděděné a je jich spousta, takže to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
1.11.12 13:59

@Lennia Jojo, to počásko je fakt hrozný. Ale my chodíme ven i tomhle..pořádně zabalíme do fusaku, dáme šálu a čapku a jde se :-)

K Vánocům už pořizujeme obrovskou osmidílnou ohrádku (máme totiž velkého psa a na jaro plánujeme štěňátka, tak abych mohla odejít z místnosti)a patchworkovou deku do ní a takové to velké skládací puzzle na zem aby mohl pěkně lézt po zemi a neklouzalo se mu to. Jinak od maky a babičky dostane jídelní židličku :-)Hračky máme poděděné a je jich spousta, takže to asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
1.11.12 14:09

@Petarda Náš Filípek není zrovna kočárkový typ, nebaví ho to, bojím se že když začne plakat, tak ho nebudu moct z kočárku vyndat… Před pár týdny mi vydržel v kočárku celou procházku několik dní po sobě, ale to jezdil s hlavičkou ven a viděl na stromečky..teď mu nemůžu nechat hlavičku vystrčenou…Byla jsem zvyklá ho půl na půl nosit a vozit, ale v tomhle počasí ho nemůžu venku přendatz fusaku do šátku :think:
Tak to budete mít krásné Vánoce, my pokoupíme nějaké hračky a oblečky. Pěnové puzzle už máme, ale máme taky 2 kočky a strašně jim chutná :mrgreen: musím to pořád schovávat, ale stejně už je to dost okousané :mrgreen: Židličku asi taky budeme kupovat - asi tu z Ikea, kterou máte vybranou vy?
A se štěňátkama budete mít pěkně veselo:)))
Přidávám fotku, jak jezdíme s kočárkem:)mám ho v tašce a vlastně úplně naopak, ale hlavně že je spokojený:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
1.11.12 15:05

@Lennia Je, to je mazec, jak ho vozis opacne :-) to by me nenapadlo :-) ale presne tak, hlavne ze je spokojenej. Nam v kocarku Adamek breci malokdy, takze je to faj.
Zidlicku jeste vybranou nemame, ale hlavne aby byla omyvatelna. Libi se mi od Chicca, ale jsou dost drahe, tak jeste uvidim, jakou vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
1.11.12 17:02

@Petarda jj, koukají na nás v parku jak na blbce :mrgreen: ale což. To máš super, že se Adámkovi v kočárku líbí a nevzteká se Ti tam, já myslím, že Filípek bude spokojený až ve sporťáku :D.
Koukala jsem na recenze na židličky a ta ikeácká nemá jediné špatné hodnocení, navíc je levná a spousta rodičů si pochvaluje, že ji mají skoro všude, tak jsou na ni jejich děti zvyklé..ale ještě se stejně mrknu i na jiné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.11.12 19:28

Ahoj děvčata tak mi jdeme na druhý očkování příští týden měli sme jit už tento ale Lukášek ode mě chytil rýmu takže musíme počkat až se uzdraví :) jinak Lukášek už je v kočárku spokojený kouká a pak usne a chodila sem snim ven taky může se do -5stupnu v zimě. ale nechodime tak často jako v létě taky mi to léto chybí protože to bylo fajn ted je to na prd. :,( a k vánocům nevim no židličku máme ale nevim už jak se jmenuje tak dostane nějaký hračky deku aby byl na zemi a hrál si a nějaký oblečení :potlesk: a tady máte fotečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí