Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
26.7.12 10:04

Tak koukám že tu máme všichni stejný problémy co? bud prdíky nebo nespí já dnes taky měla rušnou noc budil se každou hodinu a půl a chtěl nakojit a ted dopoledne nemůže zabrat vůbec a myslí si že mamka přiběhne dá prso aby mohl spát ale mamka nedá :lol: nevim co snim tak doufám že usne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.7.12 10:50

@CokeLady Ahojky. Tak to máte parádu, když spí třeba i do pěti :-) ale nedivím se, když ti přes den moc nenaspí. Jinak my to děláme večer taky pokaždé stejně. Koupání v osm, pak krmení a pak hned spinkání. Přes den máme taky postýlku v obýváku a nebo ho dávám do kočárku do chodby, kde je nejchladněji. Takže v tom problém nebude. Opravdu to bylo tím, že mi spal dlouho v kuse přes den..probudil se nějak kolem páté a pak se mu prostě nechtělo moc spát v noci. Třeba předevčírem a včera toho moc přes den nenaspal a hnedle spinkal od devíti do čtyř. Ale jako nestěžuju si..kamarádka má holčičku a ta jim v noci nechce spát vůbec. Takže i když to neni úplně pravidelné, tak je to pohoda. Věřim, že se to časem ustálí.

Jinak náš nejběžnější den vypadá tak, že kolem sedmé vstaneme, hrajeme si a tak, dopoledne většinou kojím tak po těch dvou hodinách, protože jak je malej vzhůru, tak potom už je třeba nevrlej a to ho uklidní. Pak začne být unavený tak nějak kolem poledne, tak ho dám spinkat a to má pauzu mezi kojením třeba čtyři hodinky, takže spí třeba tři-čtyři hodiny v kuse. No a potom už se mu zase moc nechce spinkat, tak buď jedeme na procházku nebo máme návštěvu… Prostě takový ten jeden delší spánek za den si stále drží, ale když si ho vybere zrovna na odpoledne, tak je to blbý, protože pak se mu nechce v noci…takže ho nesmím nechat spát tak dlouho. K večeru, jak se blíží ta osmá, tak už se snažím ho raději udržet vzhůru..hlavně mezi šestou a osmou. Takže to taky kojíme co dve-dvě a půl hodinky (většinou kolem čtvrté, pak šesté a pak ta půl osmá). On se kojením uklidní a pak je zase na chvilku v pohodě a rozdává úsměvy :-) Někdy je to ale zase úplně jinak, takže o režimu fakt nemluvim. Třeba dneska jsme vstávali až kolem půl osmé a teď už zase spí…

Holky a jak dáváte dětičky spát? My máme totiž problém v tom, že zavinutý do zavinovačky se při uspávání vzteká, ale když má ruce na volno, tak se jima zase leká..takže se snažím ho zavinout až když už usíná. Ale jinak se v tom strašně vzteká a kroutí…

Jinak přidávám taky fotečky Adámka plus pár profi fotek, kdy mu bylo 13 dní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.7.12 14:01

@CokeLady Jo, tak to jo. Já myslela, že si předtim psala, že ti přes den moc nenaspí. Tak to máte pohodu…a jaký režim máte vy? Jestli teda nějaký máte? A jak dáváš malého spinkat? S těma ručičkama volně nebo zavázaného podél těla? Taky by mě zajímalo jak často a naj dlouho dáváte na bříško. Mě přijde, že Adámek hlavičku drží, ale jak ho dám na břicho, tak kope nohama a mává rukama a pořádně neví co se po něm chce, i když ho motivuju aby tu hlavu zvedl. Je to jakoby chtěl lézt a nejde mu to..pak se začne čílit. Ale na přebalováku v koupelně mu to jde pěkně..to je zajímavé.

Jinak kromě těch profi fotek, kde mu byly dva týdny jsou to celkem čerstvé fotky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
27.7.12 17:14

@Petarda jestli se můžu zmínit s těma ručičkama já ho dodnes měla volně a asi to byla chyby přes den se mu spí líp v zavinovačce aspon dneska teda protože když sem ho měla volně tak se taky lekal ručiček ikdyž v té zavinovačce je má taky volně on si je vyndá ale asi se cítí víc v bezpečí když je zavinutý tak ho taky nechám a uvidíme. já myslela že nemůže spát tim vedrem ale asi to bylo tímhle a že je najedený pořádně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
27.7.12 17:16

Jo mohli byste mi prosím poradit jak sem dát fotky? já to skoušela ale nějak to nejde nevim proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
28.7.12 09:10

Ahoj holky :kytka: u nás se režim (aspoň noční) taky pomalinku ustaluje. Dneska byla extrémně dobrá noc, kojila jsem v 9 večer a pak až v 5 ráno, a zase spinká od půl 6 do teď :mrgreen: Přes den v postýlce spinká málokdy, vetšinou si schrupne v šátku nebo v kočárku:) Včera jsem venku poprvé zmokli a myslím, že se mu moc líbilo, jak bubnoval déšť do kočárku:) Mám pocit, že alergická vyrážka mu pomalu ustupuje..já blbka jedla skořici, tak snad to bylo ono. Teď jsem čistě na jogurtech, piškotech, bramborách a masu, ale zkusím pomalu přidat další potraviny…no aspoň jsou kila líp dolů :mrgreen: Filípek už zkouší pást koníčky od 2. týdne, jde mu to jen když je do kopečka - leží mi na hrudníku, jinak na rovném ještě ne, ale to má ještě čas, dneska má 3 týdny a 3 dny :srdce:
@Petarda Adámek je nádherný :potlesk: moc se vám povedl :mrgreen:
Přidávám pár foteček a přeju krásný víkend holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.7.12 08:47

Krásný sluníčkový den přeji :kytka: musím se vám pochlubit, jakého máme šikulku, včera už pásl koníčky :srdce: :srdce: :srdce: a to mu ještě nejsou ani 4 týdny :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
30.7.12 09:16

Teda holky, já se nestačím divit, jak tady všichni už pasete a ještě to stihnete vyfotit. Náš kluk sice drží hlavičku od druhého týdne, ale koníky se mu pást nechtějí..jedině když je na šikmé ploše..přes rameno nebo na mém břiše. A potom ještě na přebalováku po koupání..to taky pěkně pase. Kouká při tom do okna..tak jestli ho tam vždycky zaujme to světlo..nevím. Každopádně přes den na gauči nebo kdekoliv jinde se u toho akorát vzteká a hází sebou… Nemáte nějaké fígle, jak ho překecat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
30.7.12 13:05

Ahoj holky, tak taky přidávám fotečky naší malé. Jsou ty naše miminka ale šikovná že? :lol:
V noci taky spinkáme a vstávám většinou kolem té 3h ranní a pak až 7:30, je zlatíčko jak se napapá tak většinou hned bez remcání usne.
Jinak už se hihňáme ostošest hlavně na tatínka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.7.12 19:46

@CokeLady @Lola29 jedno miminko hezčí než druhé :mrgreen: jsou úžasní. Nechápu, že ještě nedávno mi přišly všechny miminka stejné :mrgreen:
@Petarda každé miminko je jiné, Tvůj šikulka už zvedá hlavičku od 2. týdne :potlesk: Koníčky by prý děti měly umět pást do konce 3. měsíce, do té doby se nic neřeší. Hlavně své děti nesmíme srovnávat. Nás Filípek hodně překvapil a foťák byl zrovna vedle na stole, tak jsem to i stihli fotnout :D Já to mám super, že manžel má v létě prázdniny, nastupuje až 20. 8., takže ho mám s foťákem i jinak neustále k dispozici :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
31.7.12 13:10

Ahojda holky. Tak a zease tu máme vedro, co… Ráno je v domě zima a pak se najednou udělá vedro a nedá se jít s prckem ani ven. V neděli jsme měli návštěvu přijely mi družičky ze svatby s partnerama - celkem pět lidí plus dva pejsci. Naše čubina dohárává, takže jsme měli pěkně veselo. Musím říct, že to Adámek zvládnul perfektně a ukázal se jen v tom dobrém :-) Pak jsme ještě šli na prochajdu a chytl nás takový slejvák, že se pak dalo oblečení ždímat..ale Áďa si spinkal vesele dál. Jinak už přemýšlím co na podzim podniknout. Chtěla bych začít chodit někam na cvičení..mít alespoň hodinku v týdnu pro sebe. Strašně dlouho mě už láká kickbox aerobic, ale nevim jestli to u nás seženu..a taky bych chtěla s malým chodit někam na cvičení s dětmi. Cvičí se už od 4.měsíce, buď v mateřském centru nebo v jednom fitku. Zvažujete něco podobného i vy? Ještěbych pak chtěla plavání, ale to později, nejřív v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.8.12 08:57

Já bych taky chtěla v půl roce s malým plavání máme vodu radi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.8.12 13:55

Holky, taky se vám prckove u kojení tak vztekaj? U nás je to čím dál horší. Pár minut saje hezky a pak se začne pořád pouště, vzteka se, kroutí se u toho a brečí… Nevím čím to je, ale přemýšlím že si zavolám laktacni poradkyni. Mlíka mám myslím dostatek. Jo, a chtěla jsem se zeptat, jak dlouho kojite. Ja půl hodiny a prý je to moc dlouho. Ale když ho odpojim dřív, tak brečí. Takze to u nás vypadá tak, že pár minut to je ok a zbytek se s tím trapime oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
7.8.12 11:36

Tak v noci jsme měli zvýšenou teplotku rektálně - 38,3 malá byla zřejmě přehřátá z toho vedra, dnes jsme měli mít první očkování ale právě kvůli teplotě se to odložilo. Doktorka ji prohlídla a průdušky i hrdlo v pořádku.
Máme už 5,1 kg!
Chtěla jsem se zeptat mezi náma holkama. Očkujete jen povinné, nebo i pneumokok a rotaviry?
Uvažuju nad tím pneumokokem :think: ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.8.12 11:59

Ahoj holky, jak se daří? U nás tak nějak v normálu pořád stejný. Adámek si už víc brouká, směje se už i na cizí lidi a ne jen na nás, koníčky už pase taky pěkně a každým dnes víc a víc. Musím zaklepat, že prdíky nás už moc netrápí, akorát mu někdy dýl trvá než se vykaká a tak mu pomáhám nožičkama a masírujeme bříško. Věřím, že po těch třech měsících už to bude taky o něčem jiném. S usínáním přes den je to už taky lepší, začalo se mu líbit hodně v kočárku a usíná tám rád. Takže už pokaždé nemusíme uchovávat jako zte začátku. Dokonce občas usne i v postýlce… dřív to bylo že se probudil a musel se uchovat a znovu položit a pořád dokola. Co se týče denního režimu, tak většinou spinká třeba 4 hodinky kolem poledne a jinak tak po půlhodinkách.

@CokeLady Začala jsem kojit taky kratší dobu. Pokud u toho začne vyvádět a dělat blbiny, tak ho prostě odpojím..někdy to klapne a protestuje jen chvilku, ale někdy ho ještě na chvilku musím přiložit. Jen doufám, že na kontrole nezjistí, že moc nepřibral. Ale zase si říkám, že kdyby měl hlad, tak ty tři hodiny mezi kojením nevydrží.

@Lola29 My jdeme na kontrolu příští týden a taky nás čeká očkování. Rotaviry jsem zavrhla po rozhovoru s doktorkou a pneumokoky si asi taky dáme… Doufám, že to očkování proběhne v pohodě a bez vedlejších účinků. O jiných nepovinných ani nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí