Poradna duly
Jana Čurdová
@CokeLady no mě právě ne dneska nekadil vůbec ještě
a nevím si rady ještě s jednou věcí lukášek začal spát na bříšku vždycky to vyžaduje a bohužel i v noci a já se bojim aby se mi neudusil a nevim co stim myslíte že by to mohlo být tim že ho to bříško bolí? protože zatim si nestěžuje na bolení díky tomu se i vyprdí ![]()
@CokeLady no právě o to se snažim jenže on se zachvíli vzbudí a vzteká se nebo prostě neusne a když ho otočim na břicho tak během chvíle spí a já nevim co s tím ted ach jo budu to dál skoušet mno děkuju ![]()
Ahoj holky, od kdy chcete dat mimco do vlastního pokojíčku? My stále zatím v ložnici, ale asi čím dřív si zvykne, tím líp. Jaký na to máte názor?
Ahoj holky, od kdy chcete dat mimco do vlastního pokojíčku? My stále zatím v ložnici, ale asi čím dřív si zvykne, tím líp. Jaký na to máte názor?
Já ho mít jinde než v ložnici mít nemůžu máme malej byt
ale chcem se stěhovat já sem zatim pro ložnici do pokojíčku bych ho skoušela dávat na půl roce ale můžeš i dřív jestli chceš ![]()
Ahoj holky
my máme Filípka v ložnici a zatím neplánujeme přesun do pokojíčku. Je to pro mě pohodlnější a taky máme 2 kočky a v ložnici si v pohodě uhlídám, aby nelezly do postýlky.
Dneska jsme byli na preventivce, Filípek má 8 týdnů, měří 58cm a váží 5kg:)Trápí nás seborea, olejíčky nestačí, tak zkusíme mazat nějakou spešl mastí. Snad to zabere brzy
Jinak všechno v pohodě
Za chvíli zkusíme jít na projížďku s kočárkem, ale asi to dopadne jako každý den..povezu prázdný kočárek a Filípka budu mít v šátku. Od té doby, co ho zajímají hračky a okolí, tak nechce ležet v kočárku a pláče…sice má navěšené hračky, ale stejně!! Kde jsou ty časy kdy ho kočárek uspával
A co vy holky, kočárkujete pravidelně??
@Lennia co to je seborea? to sem neslyšela? já jezdim v kočárku ale asi to vypadá že budu kupovat šátek protože sice na chvilku usne ale potom se vzbudí a chce koukat jinak brečí už ho zajímá svět no
chci se zeptat na ten šátek protože já tomu moc nevěřim nebo spíš se bojim aby mi z toho nespadl nebo abych ho nepustila když ho tam budu dávat
opravdu je to lepší jak sem slyšela? prej je to lepší ale já sem nedůvěřivá ![]()
@sylv1 seborea jsou takové šupinky na hlavičce, takové větší lupy. Mívá to dost miminek, ale né všechny. Šátek můžu jen doporučit
, já si Filípka vážu i doma, vařím s ním oběd, vysávám a tak. Ale hlavně, když mi venku pláče kvůli bříška, tak nejedu domů s křičícím kočárkem, ale uvážu si ho a je klid
Dneska jsem byla s šátkem i u doktorky a líbilo se jí to. Kdyby jsi to vázala špatně, tak si mimi řekne. Není to nic složitého. Já mám šátek značky Babydoo, nejsou drahé oproti jiným a jsem moc spokojená ![]()
@Lennia aháááá tak to jo to má lukášek taky ale už to má skoro pryč používám olejíček a má to skoro pryč spíš mě trápí ty pupínky protože to má na tvářičce pořád a tam se to drží nějak v pátek jdu k doktorovi tak snad mi něco napíše pro něho. jinak s tim šátkem děkuji tak já to teda skusím
![]()
@Lennia @Lennia ještě sem se chtěla zeptat kde ho seženu ten šátek musim do zdrav. potřeb nebo ho seženu normálně v krámě? ![]()
@Lennia jojo děkuji na to sem koukala no.
vypadaj pěkně moc se mi líbí ten modrý hih ![]()
@CokeLady Ahojky. Prosímtě jak se u vás projevoval ten kojící bojkot? A jak jste to překonali? Nám budou pomalu tři měsíce a asi týden máme trošku problém s kojením. Občas se u toho dost vzteká..většinou v noci je to ok, ale přes den, hlavně odpoledne je to s nim boj ho vůbec u prsa udržet. Začalo to tak, že pil, potom se začal pouštět a znovu přisávat a vztekal se, tak jsem prsa vyměnila a bylo to ok, pak se zase začal pouštět a vztekat, tak jsem ještě dvakrát vystřídala, ale stále se vztekal, tak jsme končili. Samozřejmě následoval řev a až u toho, jak jsem s nim začala manipulovat na odříhnutí se uklidnil. Myslela jsem, že je to třeba ten růstový spurt, ale divný mi bylo, že vydrží normálně 3 hodiny a kdyby měl větší potřebu a měl hlad, tak si řekne dřív jak za tři hodky. A ani zelenou stolici nemá. Začala jsem teda zkoumat, jestli mám dost mlíka, při odstříkání vycucnu cca 90ml, ale teče to víceméně jen z jednoho prsa. Z toho druhého nic moc. Tak jsem si říkala, jestli nemám v jednoum prsu méně mléka a asi to tak i vypadá. Nebo to z něj možná jen hůř teče nebo obojí..fakt nevim. Takže teď zkouším kojit hlavně z toho prázdnějšího prsa, snažim se mu ho cpát co to jde, ale je to dost náročný, když se u toho vzpouzí. Potom dokojím tím plným a to prázdné ještě stimuluju potom odsávačkou. Doufám, že se to brzo zlepší, protože je to dost fyzicky i psychicky náročný kojit tímhle stylem, když se u toho strašně kroutí, vzpouzí, řve a já nevím co ještě
Ale myslím, že hlad nemá a prospívá dobře.
Také jsme byli na rehabilitaci kvůli tomu že Adámek drží hlavu víc vlevo a ze skoro žádného problému tam udělali mega problém. Alespoň mi to tak přišlo. Dětská nás tam skoro ani nechtěla posílat, ale že jsem o to projevila zájem, tak mi doporučení napsala. Vyjmenovali spoustu věcí, co dělá on i my špatně a tuto středu tam jdu na ukázku nějakého cvičení. Tak jsem fakt zvědavá. Docela mě to vzalo, ale spíš mě vadí ty problémy s kojením. Ach jooo :-/
doufám, že u vás je to lepší a máte jen samé radosti ![]()
Ahooj holky
jsem tu pěkně dlouho nebyla! Koukám jak je oblíbené šátkování
To my zatím nepotřebujeme. Patriček je úžasně hodný miminko
a v kočárku když nespí tak stačí stáhnout boudičku aby měl výhled a je nejspokojenější
Jinak máme 3 měsíce a 7,75kg
dost se pronese drobeček, naštěstí je fakt hodnej tak ho nemusím mít pořád na rukou. Zbožňuje hru s hrazdičkou, to úplně víská a řehtá se na ní ![]()
Jak jste na tom s očkováním? My měli včera druhou dávku Rotarixu a je to bez vedlejšáku oproti té první. A po tom prvním Synflorixu a hexa nebo co je to to povinný měl celý den zvýšenou teplotku a večer 38 po odčtu, to plakal tak smutně, až jsem plakala s ním
naštěstí čípek pomohl, tak za 14 jdeme na druhou dávku, tak z toho mám hrůzu už teď…Koukám, že jste tu řešili jestli už mimi může být samo v pokojíčku. A co žena to názor
My máme teda prcka od začátku ve vlastním pokojíčku, jen já tam mám válendu a spinkám tam s ním, ale už třeba dvakrát v týdnu jsem byla v ložnici a pohoda, malej to zvládl a já taky, tak na půl roce už tam bude úplně sám si myslím.
A jak si užíváte mateřství? Jsou to pokládci žejo. Můžu říct že mám teď v sobě tolik lásky, že bych mohla rozdávat ![]()
Ahoj já byla taky na očkování s lukášem poprvé a měl teplůtku 38,5 ale naštěstí sme po čípku taky srazili docela to s nim jde ale špatně spinká chuděrka my ho je líto ale byl statečnej
jinak šátek sem nekoupila už zase chce kočárek tak je to v pohodě jinak lukášek váží 5100g. a je mu 11týdnů hih ![]()