Měsíc do porodu - červen 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
659
12.6.12 14:59

@paam paam moje mimi vylezlo den po sexu, už věřím tomu že sperma opravdu obsahuje oxytocin který spouští kontrakce 8o, myslím že u nás to vliv mělo, i plodovka začala odtékat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
12.6.12 15:02

@Lola29 tak fajn, jen jsem si nebyla abychom mu spíš neublížili. A co malá, je hodná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
12.6.12 17:24

@paam zlatíčko, jen bych všem doporučila spát do zásoby dokud to jde, po porodu už to bude mazec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
13.6.12 10:32

@Lola29 no jo, jenže třeba teď tak deset dní vůbec spát nemůžu :nevim: ale kdybych mohla, tak si spánek nasáčkuju, se bojím, že malej bude ďáblík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.6.12 12:02

Ahoj holky, tak se taky hlásíme. Adámek (3561g, 51cm) přišel na svět 7. 6. v 8. 36 hodin :srdce: Ty zmiňované poslíčky nebyly poslíčci, ale opravdu už porodní kontrakce. Akorát stále nic moc pravidelné. Ve středu v 11 večer jsme radši zajeli do porodnice, abychom měli klidnou noc. Tam mi naměřili nepravidelné kontrakce a čípek byl uzavřený, tam mě poslali domů, že to jsou poslíčci a že ať se připravim na to, že to bude mohem horší. Prý ať zkusim spát, ale to mi bylo jasný, že spát nebudu. Já oči v sloup. protože už teď mi to přišlo strašný… No nicméně jsem ale stačila ještě vyjít a sejít schody, které vedou na příjem. Tak to asi ještě tak hrozný nebylo. Doma se to rozjelo ale ještě víc a já šla oddychovat dolu na gauč, protože v posteli to nešlo. Do rána jsem nespala a když se vzbudil manžel, tak zavelel, že jedeme. No u auta mi prdla voda a za hodinu po příjezdu do porodky byl malý na světě :) To jsem ještě cestou z parkoviště na oddělení musela rozdýchávat hnusnou kontrakci v telefonní budce :lol:
No, jinak ale musim říct, že po porodu se rozjela taková šílená hormonální smršť, až to je k nevíře :-) Občas mě překvapí co všechno mě dojme a pak jsem z toho celá mimo. Snad je to normální. Teď už jsme třetí den doma, s malým to celkem jde, jen je trošku problém ho občas po kojení uspat. Třeba dnes v noci jsem ho uspávala od čtyř do pěti.

No nic holky, užívejte klidu a spánku co to jde a rada pro všechny, neřiďte se tím co je psáno v knížkách, stejně je každý porod unikátní a kdybych se měla řídit podle toho jestli mám kontrakce pravidelné nebo ne, tak porodím doma. Měla jsem je totiž nepravidelné ještě při tlačení.

@CokeLady Gratulujeme moooc, to je super :-)

@Lola29 Jak starou máš holčičku? Já se těším až ten pravidelný režim najedeme, ale vůbec neodhadnu kdy to bude. Teď jsme doma třetí den, kojím kdy si malý řekne a vzbudí se, pak ho uspím, ale někdy mu to trvá, k večeru koupeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
13.6.12 12:14

@Petarda tak to moc gratuluji :kytka: těšíme se na fotečku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
13.6.12 13:45

@Petarda moooc gratuluji :hug: :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
13.6.12 13:50

@Petarda Gratuluji k mimísku :kytka:
Zítra bude mít malá 2 týdny. Zezačátku mi spala i 3-4 hodiny po kojení, a poslední dny se to začíná kazit :?,občas musím v noci přikrmit budí se třeba co hodinu a hledá cicinu :think: Tak nevím jestli mám málo výživné mléko nebo co se dějě. Taky už se začíná víc rozkoukávat.
A jak jde tobě kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.6.12 16:01
@Lola29 píše:
@Petarda Gratuluji k mimísku :kytka:
Zítra bude mít malá 2 týdny. Zezačátku mi spala i 3-4 hodiny po kojení, a poslední dny se to začíná kazit :?,občas musím v noci přikrmit budí se třeba co hodinu a hledá cicinu :think: Tak nevím jestli mám málo výživné mléko nebo co se dějě. Taky už se začíná víc rozkoukávat.
A jak jde tobě kojení?

Ahojky, nám jde kojení dobře, dnes v noci jsem si nevzala na noc podprdu a vzbudila jsem se s mokrou košilí, takže mlíka tam je dostatek. Samo mi to teklo z jednoho kdyz jsem kojila z druhyho. Kojime uz jen z jednoho prsa. Vetsinou,malej spi vzdy alespon dve hodiny, rano spinkal ctyri hodky v kuse, tak to bylo fajn. V noci se budi vetsinou kolem druhy a pak kolem paty, ale dnes byl problem ho po nocnim kojeni v pul treti uspat a kdyz konecne ve ctyri usnul, tak prisel pes, jako ze si skoci do postele. Jenze jak byla cuba rozespala, tak se tam zacala nejak brutalne sapat (45 kg zive vahy) a malyho to vzbudilo, takze dalsi kojeni…ale pak hned usnul. Dneska je to zlaticko, skoro nebrecel (zatim) tak doufam ze si to v noci nebude vybirat :-) Jinak nevim co znamena poradne pravidelny rezim. My proste kojime jak se majel vzbudi a pak se da zase spat, ale ze by se budil nejak pravidelne v tu stejnou hodinu to ne. Ani nevim jestli to je mozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
13.6.12 16:02

Jinak diky moc vsem za gratulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
14.6.12 13:50

Teda holky, dneska je taková zima, že by mě nevyhnali ani bičem… A malej ne ne vylízt :? Určitě čeká na ty třicetistupňový vedra… chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
15.6.12 08:54

@paam no to zase bude já sem radši když je chladnějš nebo akorat mi je zle a moc venku bejt nemůžu :lol: ted ke konci těhot. to je na prd :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
16.6.12 21:27

@sylv1 no chladnějš jo, ale ne 12 stupňů. Dneska to byl taky extrém, vůbec nezávidím těm co mají termín až na konci léta… chudinky. I když ono na konci těhotenství je to asi úplně jedno jaký je počasí, tak jako tak se ti blbě dýchá a připadáš si jak velryba :-D Mě už asi v pondělí budou vyvolávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
17.6.12 13:41

@CokeLady No já se taky snažím kojit tak co tři hodiny. Někdy to ale vyjde tak, že pořád řve, pak třeba na čtvrt hodky usne a pak zase řve. Tak dám napít někdy i po hodině. Třeba včera jak bylo brutální vedro, tak to bylo šílený, ve tři kojení, řev, tak ve čtyři kojení, zase řev, pak snad v šest kojení, opět řev..to už byl asi pěkně přetažený, v deset jsem kojila naposledy až konečně usnul a spal až do tří do rána a pak až do sedmi. Přes to odpoledne jsem se uchýlila i k dudlíku, ale jak mu vypadl, tak konec a brečení. Tak nezbývalo než mu dát cucnout. Je to těžký, aby si na něco nezvykl, u prsa kolikrát usne, málokdy usne v postýlce sám, dost uspáváme v náruči. Vim že si třeba šijeme bič, ale když jinak brečí, tak ho mám nechat brečet v postýlce? Ten brek mě vysiluje ze všeho nejvíc :( Už aby bylo to prdlý šestinedělí za náma, ty hormony jsou šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
17.6.12 15:47

Holky my začínáme třetí týden, a už jsem si pomalu zvykla aj na tu únavu, je to fakt jak kdy, někdy mi malá spí aj 3 hoďky, jindy pořád dokola vyžaduje prso a kojím třeba i hodinu, pak mi nechce usnout a chytne škytavku, v noci už jsem u kojení na pár vteřin usla, je to mazec :think:
Když přikrmím sunarem spí i 4 hoďky, vidím že je po něm spokojenější než po MM. I přesto ale kojím co to jde. :nevim:
Jinak milujeme procházky, to spinkáme jako dudek, a taky koupání se nám líbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí