Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tarena Nene bylo to par kapek na lžičce, polknul a hned se začal dávit
@Tarena ano zředila, dávala jsem mu několikrát denně, ale až u tohoto se to poprvé stalo
@Lucys19 píše: Více
Tak to neni kapkama, jako tou latkou.
Mohl spatne vdechnout.
Je to běžný postup.
Nejen u miminek.
Pokud se stane něco, tak prvně vyloučí něco všeobecně. Pokud se objeví něco nového, tak se zjišťuje, jestli to nesouvisí.
Syn jednou při běhu spadl, protože mu přestaly fungovat nohy. Zlomil si ruku. Jelikož řekl, že mu nefungovaly nohy, poslali ho jestě na vyšetření na dětské, tam nezjistili nic. Po půl roce měl nové příznaky, co by s tím mohly souviset, tak ho poslali na další vyšetření. Udělalo se kolečko, něco zjistili, ale asi to s úrazem nesouviselo. Což je podobné jako u vás.
@Tarena samozřejmě myslím taky vdechnutí, ne přímo kapky jako kapky
Ale tak to mohl vdechnout spatne i mleko, to si fakt nevycitej. Pokud jsi to do nej nelila, kdyz treba brecel, tak za to nemuzes.
@Tarena to už si upřímně ani nepamatuju, je možné, že poplakával, ale to už nevim. Kdyby plakal tak by se stalo co?
@Tarena myslíte, že se mu tím omdlením nebo dušením mohlo něco stát??😩 od té doby je uplně normální uz hned po tom byl, jen to ve mně hlodá
Myslela jsem tim, ze se diteti nedava nic, kdyz silne breci, protoze by to mohlo pri tom breku vdechnout. Ze proste je vetsi riziko, ze to vdechne, a nebo se treba pozvraci
Ne, vzdyt jste volali zachranku, vse bylo ok.
@ka2ka píše: Více
Babycalm
Uz jsem se ptala. Pry ho mel uz nekolikrat a zakladatelka ho spravne naredila.
@Tarena nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala a tak nevim zda treba po krátkém dušení nemohl mít něco s mozkem nebo tak, ani nevim zda byl bez dechu nebo dýchal, bylo to všechno tak rychlé.. ale lékaři nic neshledali
30 vteřin bez dechu mu nepoškodí mozek. Počkejte na další vyšetření. ![]()
Za takhle krátkou dobu ne. Stalo se mi něco podobného, trvalo to zhruba stejnou dobu. Stalo se to při krmeni, dítě to vdechlo, začalo vadnout, zavřelo oči zmodralo…hrůza. Naštěstí jsem byla duchapřitomná, předloktí jsem zafixovala o koleno, hlavička do dlaně, mezi palec a ukazovaček tvář a otevřela mu pusu, bříškem ditě položila na předloktí kvůli fixaci páteře a udeřila několikrát mezi lopatky než začalo dítě řvát…Naštěstí jsem znala první pomoc dítěte. Dítě je dneska velké a v pořádku. Chápu tě. Stačí hrozně málo a je průser. Mozek se rychle regeneruje. K nezvratným změnám dochází myslím až po 5 minutách nedýchání…