Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Snažily jsme se samozřejmě také ho hned probrat, měly ho na předloktí, atd.. on teda nefialověl, až těsně před probuzením mu zmodralo kolem rtů, o to víc mi to přišlo divné a děsivé 🥺 je Super, že jste to tak zvládla
@Okta děkuju za uklidnění, jsem blbá, že.. ale bojim se.. miminko po 7 letech a 6transferech IVF.. už jen ten nystagmus nevim kde se mu vzal ![]()
@Lucys19 a ano, pokud modralo, nedýchalo. Nicméně, pro příště, nepokládat na záda a postupovat jak jsem napsala. U starších dětí znát Heimlichův manévr. Člověk si teprve v takovou chvíli uvědomí hodnotu času a jak je důležité znát první pomoc, obzvlášť při dušení. Je potřeba jednat rychle. Každa vteřina je vzácná
@Lucys19 píše: Více
Počkej na ostatní vyšetření. Neplaš, následky z této epizody mít nebude. Spíš je tedy otázka co to vlastně bylo. Modraní i kolem rtů, je vždy známkou neprokysličování krve, tedy nedýchání. Já bych to tipla na vdechnutí kapek a nedostatek kysliku…Uvidíš co řeknou lékaři
Hele muze to byt tzn suche tonuti, kdy clovek na vdechnuti vody/mleka zareaguje tak, ze se stahne hran takovym zpusobem, ze neprojde ani vzduch. Jakmile svalum dojde enegie povoli a dychaci cesty se uvolni. Na chvili muze dojit ke ztrate vedomi, blby je kdyz jsi ve vode, tam se pakbrealne nadechces a vode se uz realne dostane do plic.
@Lucys19 píše: Více
Nystagmus je většinou vrozený a projeví se právě kolem 2-4 měsíce. Má ho přítel, tak jsem dost načetla, než se nám narodila dcera.