Měsíční miminko se chce jen chovat

133
1.8.20 08:55

Měsíční miminko se chce jen chovat

Ahoj, máme měsíční miminko ;ze začátku bylo vše dobre, malej spal v postýlce, v kočárku spinkal 3-4 hodiny po krmení.. Tet mu začaly prdíky má křeče tak si ho obcas berem i na usnutí do postele, častěji se i chová.. Tet ale nechce spát v postýlce, probudí se cca po 10 min. - půl hodině a začne plakat a přestane jen v náručí tam i zase usne, to samé v kočárku začne tam plakat a uklidní se až po vyndání, pritom je vidět že ho asi nic nebolí.. Je možné že by tak rychle začal využívat pláče? Nechci ho nechávat plakat dlouho, ale nechci být ani jeho otrok.. Pomalu s ním nejde jít ani ven na procházku aby tam neřval.. :zed: :zed: :zed: :zed: jak ho to odnaučit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12967
1.8.20 08:59

Tady se dozvíš jen to, že to máš dělat a že to dítě potřebuje.
Za mě se prostě snaž to brát nějak s citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5976
1.8.20 09:00

@Michaelaa90 Otrok měsíčního miminka? :zed: Je to malé dítě. Chápu, že to je náročné. Ale po měsíci si už žehrat, že to je náročné a že nechceš být otrok, mi přijde moc. To víš, dítě není panenka na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
1.8.20 09:01

Je to miminko, proboha, potřebuje se chovat. Dceru jsem první tři měsíce skoro nemohla dát z ruky, pak se to zlepšilo a roste z ní samostatná šikovná holka, která na mě nevisí. Chovej a chovej, mazli, přizpůsob se miminku, zpočátku to jinak nejde. Pořídila sis dítě, ne hračku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
1.8.20 09:02

Měsíční miminko fakt neumí používat pláč jako zbraň. Měsíční miminko dává pláčem najevo, že s něčím není spokojené. Je naprosto normální, že měsíční dítě potřebuje náruč, že potřebuje cítit jiného člověka, je to vrozené, úplně instinktivní chování (jako mládě primáta má zakódováno v genetické výbavě, že je-li opuštěno, zemře). Tím spíš, jestli ho teď trápí bříško.

Jestli nechce být v kočárku, zkus nosítko. Na bolavé bříško pomůže i pohupování před spaním (míč, hacka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
1.8.20 09:04

Vždyť je to úplný drobeček. Potřebuje mít blízko mámu. Mě moc pomohlo nošení v šátku, když jsem byla s dětmi venku tak měly kontaktu habaděj a doma potom v klidu spali v postýlce. Kočárek byl nejzbytečnější investice co jsem pro děti udělala. Nechtěl v něm být ani syn, ani dcera.

Na klidný spánek doporučuji zkusit přečíst knihu od dr. Karpa Nejspokojenější miminko v okolí. Je tam krásně vysvětleno jak zavinout a uklidnit dítě. Na syna to fungovalo na 100%. Dcera spala dobře i bez zavinutí takže tu jsem nechala jen tak. Syna jsem pevně zavinovala do půl roku než začal spát i bez téhle pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85471
1.8.20 09:09

Takovej malej bobek. Proste se vyviji, spanek se meni, meni se potreby. Prizpusob se mu a bude to klapat. Pozdeji se prizpusobi pak on Tobe ;) za par za mnoho let :)

Příspěvek upraven 01.08.20 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.8.20 09:12
@Heivka píše:
Vždyť je to úplný drobeček. Potřebuje mít blízko mámu. Mě moc pomohlo nošení v šátku, když jsem byla s dětmi venku tak měly kontaktu habaděj a doma potom v klidu spali v postýlce. Kočárek byl nejzbytečnější investice co jsem pro děti udělala. Nechtěl v něm být ani syn, ani dcera.Na klidný spánek doporučuji zkusit přečíst knihu od dr. Karpa Nejspokojenější miminko v okolí. Je tam krásně vysvětleno jak zavinout a uklidnit dítě. Na syna to fungovalo na 100%. Dcera spala dobře i bez zavinutí takže tu jsem nechala jen tak. Syna jsem pevně zavinovala do půl roku než začal spát i bez téhle pomoci.

Taky mě napadlo zavinovani, ale kdyz jsou tyhle tepla nechavam ho radši co nejméně oblečenýho.. Jsme pod střechou v bytě a opravdu je tu velké teplo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.8.20 09:16

To jo ale nemůžeme být přece pořád doma v náručí, do šátku nebo nosítka když jsou tepla?? Dít by jsme byli zpareny oba.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
1.8.20 09:16

Méj v tomle věku to samé. Byl neodložitelný. Usnul při kojení a při pokusu o přemístění byl vzhůru. Tak jsem ho tak nechala, pustila tv (v tomhle věku ho to ješrě nerušilo), četla knížku nebo prostě odpočívala. Jedna pračka a najedení se byl úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.8.20 09:18

A navíc když má prdíky je potřeba se hýbat a vykopávat nožičkami, to by v zavinutí moc nemohl ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36145
1.8.20 09:19

Tet - co to je za slovo? Mě syn teď řve taky v kočárku a dcera v tomhle ročním období taky řvala a víš proč, protože jim bylo v kočárku vedro. Miminko fakt nezneuziva plac, jinak neumi rict ze mu neco vadí. 9 měsíců bylo v bezpečí v brichu a teď je pro něho všechno nový. Potřebuje se cítí bezpečně= u mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85471
1.8.20 09:24
@Michaelaa90 píše:
A navíc když má prdíky je potřeba se hýbat a vykopávat nožičkami, to by v zavinutí moc nemohl ne?

Na boleni bricha je satek naopak doporuceny mam pocit.
Pridej se na fcb do skupiny Nosime deti a tam ti poradi vhodne nositko/satek na leto a obleceni vhodne pro miminko, aby se nepotilo nebo pokud mozno malo potilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.8.20 09:25
@JancaS84 píše:
Tet - co to je za slovo? Mě syn teď řve taky v kočárku a dcera v tomhle ročním období taky řvala a víš proč, protože jim bylo v kočárku vedro. Miminko fakt nezneuziva plac, jinak neumi rict ze mu neco vadí. 9 měsíců bylo v bezpečí v brichu a teď je pro něho všechno nový. Potřebuje se cítí bezpečně= u mámy.

Chodím s ním ráno když takový teplo nejni, dnes jsem s ním byla v 7,to asi z tepla nebylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
1.8.20 09:28

@Michaelaa90 Syn se narodil v za největší vlny veder v Srpnu 2015 a zavinutý byl celou dobu, když bylo hodně teplo tak byl zavinutý jen ve velké zavinovačce z bambusu, což je materiál jako na čtvercovou plenu, když se trochu ochladilo, tak byl v klasické zavinovačce na šňůrky jenom v plence. Neklid u dětí taky může způsobit horko/zima. Synovi bylo první měsíce zima a bylo mu lépe když byl trochu nabalený, a má to doteď (dneska si chtěl vzít triko s dlouhým rukávem a tepláky) a to se narodil skoro čtyřkilový. Dceři je zase pořád vedro a nejradši by chodila nahatá a mokrá a stejně to měla jako miminko i když měla necelé 3,5kg když se narodila.

Syn nejlíp prděl v šátku nebo při zavinutí, jak se uklidnil tak to z šlo jako z balónku.

Příspěvek upraven 01.08.20 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky