Metformin - zkušenosti

109
4.9.07 12:58

Metformin

Ahojky..užíval jste někdo metformin?jak vám pomohl, jak vám bylo a tak..prosím za rady.
Díky, Veru 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3790
4.9.07 22:12

tezko rict… rekla bych, ze na kazdeho to muze pusobit jinak.

mne osobne nepomohl, tzn. MS se nedostavila vubec, tim padem ani ovu nebyla, ani jsem nezhubla. :-)
navic mi dr. ani nerekl, ze se ma zacit s davkovanim postupne, to jsem vycetla az na netu pote, co jsem mela silene prujmy .. :-)
urcite jsou ale i holky, kterym to pomohlo :-)

jinak metformin jako takovy se dava lidem s cukrovkou na snizeni hladiny cukru .. nevim, jestli to vis …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
5.9.07 08:03

Veruru, mě metformin hodně pomohl. Reagovala jsem na něj tak velmi dobře, že mi dopomohl k vysněnému mimi. Záleží ale na každém jedinci, některá ho snáší dobře, jiná vůbec. Já jsem po něm začala hubnout a asi se mi i srovnaly hormony, protože se dostavila i ovu, ale bohužel nemohu říct, zda to byla úplná náhoda, nebo to bylo ovlivněno i tím metforminem, neb jsem ho brala krátkou dobu. Po druhém nepovedeném KETu mi doktor na:,–(il metformin a já už další MS nedostala, protože jsem otěhotněla, sice záhadně, ale teď už mám za sebou 39tt. Hodně záleží jaký problém máš, jaké jsou Tvé hladiny hormónů, atd. Držím palce, ať Ti metformin pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.9.07 13:45

JJ

Ahoj JJ..

díky moc za zprávu..těžko říct, jak je to s mýma hormonama..můj doktor je docela skoupý na slovo, aby mě nevyplašil:-)..mám hodně vysoký LH, a poměr FSH/LH větší než 3..to je vše, co vím:-)

Mám to brát nkolik měsíců, tak uvidím..
Jinak já nejsem nějak obézní, tak nevím, jak to působí na celkem štíhlé lidi:-)

Díky moc a mějte se krásně i s mimi:-)
VEru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
5.9.07 13:55

Veruru, mě ho doktor nejdřív nechtěl dát, protože prý na normální až štíhlé ženy neučinkuje, ale nakonec mi ho dal a met zabral. No úplně štíhlá jsem nebyla, při 163 cm jsem nejdřív vážila 62 kg a pak jsem díky němu zhubla na 59 kg. Jenže těhu mi tak svědčí, že krásně nabírám. Doufám, že to po porodu sundám.
Jaké dávky metu máš brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
5.9.07 22:06

Ahoj JJ.
já taky nejsu jako úplně nejštíhlejší, už odmala, ale zase ne obézní..mám asi 151cm a asi 55 kg..
Beru 2krát denně 500 mg, až jich doberu 50,tak se mám přijít ukázat..mezitím jdu ještě na genetiku, tak uvidím, co tam zjistí:-)
DSíky za rady a ať se vám s bríškem pěkně spinká:-)
dobrou, Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
15.2.14 11:55

Dobrý den, myslim si že mám syndrom PCO, tak se chci zeptat, jak vam pomohl Metformin od obezity? Nějaké nové poznatky? a celkově s menstruaci, vypadavanim vlasů a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.2.14 12:02

@kalomi ja nezhubla ani deko, kamoska asi 8kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
15.2.14 12:09

Ahoj @Vemas a jak si snášela ten lék? bylo ti po něm normalně? a za jak dlouho se nastartovala menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.2.14 12:11

@kalomi bylo mi dobre, nic jsem nepozorovala.
Ja mela cyklus normalni, metformin jsem si sehanala kvuli hubnuti.
Ale pokud mas problemy s cyklem tak zkus malinovou smes od dedka korenare. Me po potratu krasne srovnal cyklus a zbavil me bolesti pri ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
15.2.14 17:25

@kalomi užívám metformin už víc než 10let kvůli PCO a teda nezhubla jsem ani deko, ale cyklus mi nastartoval perfektně (po 130denních cyklech se srovnal na cca 32). Teď už ho beru jako udržovací a cyklus mám 25, ale je fakt, že ještě piju bylinky Dr. Landy. A vlasy jsem nepostřehla, že by mi padaly. Jo, ale pokud si ho nevezmu pravidelně, tak mám druhý den běhavku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
16.2.14 10:59

Teda to jsem nevěděla že se bere tak dlouho, myslela jsem že jen na nastartovani vaječníku, a mate nadvahu? já třeba kvuli tomu a neléčeni přibrala 27kg, tak jen jestli to má vubec cenu zas do sebe něco cpát, mam strach že budu už přibirat ze všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
19.2.14 17:19

@kalomi moje dr. říká, že je lepší ho brát pořád - dost záleží, jestli jsou k PCO ještě další přidružené komplikace. Já jsem obézní a mám k tomu porušenou glukózovou toleranci, takže pro mě je metformin dlouhodobě přínosem. Taky jsem párkrát na pár měsíců vysadila, ale cyklus to velmi brzo zase rozhodilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
19.2.14 17:40

@konilka aha takže asi stejně jako já, a prosím tě to ti předepisuje tva dr. nebo gynekoložka? a kolik stoji tyto leky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
19.2.14 18:10

@kalomi píše mi je endokrinoložka a cenu si nepamatuji, ale určitě to není velká pálka, protože to bych si pamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí