Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@konilka ahojky a muzu se zeptat jake mas davkovani. Taky ho beru uz 4mesic a pusobi na me dobre. Beru 1×denne 500mg a dr.chce mozna zvysit na 2×denne…nejsem ale obezni a taky jsem po nem zhubla, ale jen cca 2kg. Kdyz se divam na tvuj podpis, pichas po transferu fraxiparine?
@Vrk beru ho 2×1000mg. Po transferu jsem pichala Clexane, to je stejny jako Fraxik, ale stejne jsem zase potratila…
@konilka to je mi lito a byli jste na imunu u Malickove v Praze? Koukam ze mas zvysenou bun. imunitu. prednison nebo medrol jsi nekdy mela?
@Vrk Prednisonu jsem snědla několik kilo za ty roky. Malíčková mi popřála už jen hodně štěstí, protože už pro nás nemá řešení ![]()
@konilka ach jo. Vam vlastne kazdy transfer vyjde jen vzdy potratis? Ale neboj. Jednou to pujde!! Zkus treba mojzisku nebo dornovu metodu. Treba je nekde neco blokle a nedokrvuje se jak ma?:( ja mam zas pech vtom, ze ac jsem zcela zdrava ve vsech vysetrenich vse ok, tak se prcci zatim nechytaj a to uz 5×.
@Vrk jednou už bude pozdě - za chvíli mi bude 40
Mojžíšovou už mám taky za sebou, cvičila jsem skoro 2 roky, teď už na to kašlu. O bylinkách ani nemluvím, těch už jsem vypila hektolitry…
Nám se většinou embrya chytnou, ale nikdo už neví proč se neudrží ![]()
Jestli máš ještě chuť něco zkoušet, tak opravdu doporučuji bylinky dr. Landy (drlanda.eu). Míchá je každému na tělo. Mě je doporučila kamarádka gynekoložka, která taky 2 roky nemohla otěhotnět. Doporučuje je i svým pacientkám a říká, že má super výsledky. Mě teda nepomohly k miminu, ale srovnali mi cyklus, zmizely mi cysty a manželovi suprově zlepšily spermiogram ![]()
@konilka fakt? Tak to zni super, moc rada vyzkousim, diky za tip. A ty jsi mela pco a uz nemas? Ja piju ted bylinky dedka korenare, ale rada casem vyzkousim i neco jineho
. A o nahradni mamince nebo adopci uvazujete? Ja myslim, ze nikdy neni pozde!! Znama mela prvni ve 41 a uz si brousi zuby na treti a je neskutecne spokojena. Ja ted cvicim hormonalni jogu, tak jsem zvedava. Do toho sem tam mojzisku.
@konilka a po vydarenem ketu metformin vysazujes ci beres dal?
@Vrk utěšování ve stylu - znám jednu, co měla dítě v… - to je úplně na prd. Většinou jsou to ženy, které měly nejspíš psychický blok a nikdy před tím neotěhotněly. Zkus se některé z nich zeptat, jestli byly x krát těhotné a pak…
O adopci manžel nechce ani slyšet a já o tom taky nejsem přesvědčená - navíc v našem věku už nám miminko nedají a puberťáka nechci.
Podle dr. Andělové (diabetoložka pro těhotné) je dobré brát Metformin celou dobu těhotenství, případně pak přechod na inzulin.
@konilka fakt? A ty mas nejak hodne zvyseny cukr v krvi??? Ja mela jen uplne mirne a to jestli je norma 5,6 tak ja mela nejdriv 5,8 a pak uz jen 5,64…takze se toho leku chci v tehu rozhodne zbavit, ale budu se samosebou drzet toho co rekne dr. Jinak nezlob se, ja to myslim dobre. Chtela jsem jen rict ze ani 43 treba neni pozde…ta znama otehotnela hned bez problemu jen driv deti nechtela, ale o to neslo. Slo o ten vek a tim jsem chtela rict, ze nikdy neni pozde. A nahradni materstvi? Dle meho dost dobra volba. Taky uz nad tim cas od casu uvazujem.
@Vrk normalne mam cukr v norme, jen nekdy tak do 6. Dr. rikala, ze s touto poruchou je vyssi sklon k tehu cukrovce.
Promin, ale uz jsem na to dost alergicka - vsichni v okoli mi to neustale opakuji aniz by o tom vubec neco vedeli…
NM uz resime, jen nam to trochu drhne a nechci to moc resit verejne. Bojim se zavisti a zloby…
Ahojky.. jsem teprve měsíc a půl na inzulinu.. picham si rano i vecer… cukr jsem mela az 28.. jenze jsem mela 55kg a po pichani inzulinu jsem.se behem mesice.dostala.na 60kg.. nekdy i vice, Diabetolozka mi k inzulinu predepsala metformin teva 500 a beru ho dvakrat denne.. menstruace se mi tim nedostavila.. je to normalni? a zatim jsem ani kilo nesla dolu, jen objemove nejsem tak nafoukla.. co s tim?? dekuji za jakoukoli radu..
Ahojte, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo nové zkušenosti s metforminem. Předepsala mi ho teď lékařka, aby mi zmizela cysta a nakopla se ovulace (cukrovku nemám a hubnout nepotřebuju), než to zase půjde zkoušet (jsem po revizi v 8tt - hematom v děloze, který způsobil zpomalení srdeční činnosti, až ustala úplně a následné laparoskopii, kdy jsem měla po revizi hematom v břise mimo dělohu a zjistili mi navíc endometriozu).
Jak jste ho snášeli?
Ahoj ja beru metformin ale nekdy mi to pomaha a hodne ale za se nekdy ne ja to beru protoze mam PCOS cysty a mesicky normalni nemam a snazim se o mimco ale jeste furt nic
hubnout to pomaha ale nemoc
kazdy je jini tak ja nevim
![]()