Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s lázněmi při neplodnosti. A jak jste se k nim dostaly?
Děkuji
Ahoj, byla jsem ve Františkovych lazních, napsal mi je dr v CAR (pro neplodnost mas na ně narok 2krát). Bylo tam nádherně - můžu jen doporučit, báječnější dovolenou jsem nikdy neměla. Určitě jdi do toho.
Zkusím se tedy zeptat meho gynekologa, neboť jsem už do CARu přestala chodit a napadlo mne, že bych mohla zkusit ještě toto. Akorát nevím, zda bych něco nedoplácela a zda to vůbec schválí revizní lékař. Ale to se poptám mého gynekologa, akorát teď má dovolenou, tak zatím zkouším sbírat informace tady.
A ještě jeden dotaz, jak dlouho se pak čeká na ty lázně.
Děkuji Saara
Ahojte, včera som sa dozvedela, že mám nárok na lázne. Mám endometriózu…využili ste už túto možnosť?
Ahoj Holky, zrovna dneska jsem se rozhodla,že chci jet do lázní, dozvěděla jsem se,že nám nevyšel KET u 2 IVF a nemusím říkat jak jsem na tom
Ted zjištuji co musím udělat pro to aby mi lázně schválili, za 14 dní jdu do car tak se hned zeptám a pokud mi dají doporučení začnu hned vyřizovat. Budu ráda,když se se mnou podělíte o vaše zkušenosti.Káča
Ahoj Katko, to mi je ľúto, že ti to zase nevyšlo…
kam chodíš do caru? Ja som bola v Brne v Obilňáku. Tam mi dr hovoril, že lázne mi može vypísať aj moj gynekológ. Ja sa práve rozhodujem, či ísť hneď na IVF alebo ešte počkať a dať si žiadosť do lázní…
Já chodím v Praze do Podolí,ale Obilňák znám moc dobře přesně před rokem jsem potratila a dělali mi tam revizi dělohy. A napíší ti ty lázně v caru nebo půjdeš na gynek?Já předpokládám že to bude podobné i tady v Praze, že mi papír v car nenapíšou,ale odešlou mě k moji dr, která samořejmě tak přesně neví co jsem vše již podstoupila.
Ešte som sa nerozhodla či pojdem do lázní, asi najprv vyskúšam IVF. Ak si ju nechám potom predpísať, tak pojdem za mojim gynekológom. V CARe sa na mňa dívali ako že čo sa ich to pýtam, oni sú tam na umelinky…bla bla…
Ja mohu lazne jen doporucit. Byla jsem tam v lednu a naramne si to uzila. Skoro jeste zadni lide, tak na promenade klid, v okoli klid. U Frantiska skoro zadni lide. Ale nekdo se tam i nudil. Ja chodila skoro porad na vychazky a casto i sama. Tak jsem si teda uplne odpocinula. Jeste bych mozna priste zvolila pokoj jednoluzak, pak uz by to bylo uplne uzasne.
Pokud se chceta presneji na neco zeptat, rada se podelim o zkusenosti.
Saaro,může se zeptat, jak si postupovala s žádostí o lázně, mám o ně poprosit v car nebo u gynekologa? Mám trochu obavu,aby mě neodbyli.
a může se ještě zepta, zda ti lázně nějak pomohly co se týše neplodnosti?
Postupovala jsem takto: do CARU jsem uz nechodila, tak jsem o to pozadala gynekologa, ktery pracoval i v CARU. Jak jsem ale slysela, tak by mohli dat doporuceni i v CARU. Akorat mne muj gynekolog nevyplnil zadost a napsal jen doporuceni a odeslal mne k obvodakovi a ten mne zase zpatky poslal ke gynekologovi a ten tedy pak zadost vyplnil.
Jestli mi pomohly lazne? Ja jsem nejak zavazny problem nemela, tak jsem chtela vyzkouset jeste lazne {prirodni procedury jsou mi blizsi, nez se cpat hormonama} a na IVF nechci jit. Opravdu jsem si hodne odpocinula, akorat pak prisel sok v praci. Jeste jsem neotehotnela, ale urcite to na me telo melo pozitivni vliv.
Saara
Ahoj holky,
chtěla bych jet do lázní a ráda bych se s někým poradila, kdo je v poslední době dostal..podle nějaké vyhlášky mám na ně nárok při neplodnosti 2krát do 40 let, ale můj gynekolog mi řekl, že je prý nedostanu, že dnes se lázně skoro nikomu nedávají hrazené..tak nevím..mám PCO, nemám ovulaci a než bych šla do nějakého umělého oplodnění, tak chci zkusit vše, co by mi mohlo pomoci:-)
V CARu na Obilnáku v Brně mi řekli, že mi je předepíše můj gynekolog, on mi řekl, že to musí udělat CAR..tak já nevím, holky..
Moc prosím o pomoc.
Díky všem, Veru ![]()
dík moc Suzanne,
u jaké jsi prosím pojištovny? já VZP..
Lázně Ti moc přeji, budu o ně také bojovat protože si myslím, že to s psychikou a celkovým uvolněním udělá hodně a pak jde další léčení o mnoho lépe..
Budu Ti držet palce at se ti tam líbí a daří a hlavně, at se máš úžasně a Tvoje tělíčko si řekne, že už jsi pro mimi udělala dost a umoudří se:-)
Papa, Veru