Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dostala jsem doma za úkol uvařit mexický guláš s rýží. Nemáte prosím osvědčený recept? A jaké maso - hovězí nebo vepřové? Děkuju za rady..
Hovězí maso, doplnit fazolema a chilli
koření jako u klasického guláše.
Taky souhlas, dělám jako klasický hovězí, dám fazole (i bonduele s kukuřicí) a přidám více chilli ![]()
Já dělám z hovězího, přidávám rajčatovej protlak, kukuřice a hrášek. samozdřejmně pálivější. s rýží a sypu sýrem, mnááááám ![]()
@marketa612 píše:
Já dělám z hovězího, přidávám rajčatovej protlak, kukuřice a hrášek. samozdřejmně pálivější. s rýží a sypu sýrem, mnááááám
Něco takovýho jsem myslela, totiž brácha říkal, že měl v práci mexický guláš s hráškem.
@NikysekR podle staré kuchařky se tam dává hrášek, já jsem si tam přidala tu kukuřici pro chut, chceš přesnej recept?
Já ho dělám tak, že na osmaženou cibulku dám mleté hovězí, nebo půl na půl vepřové a hovězí ( jde i kuřecí, krůtí…), opeču to, přidám sáček koření Chilli con carne od Kotány, promíchám to, přidám červené fazole, kukuřici ( dá se i hrášek), rajský protlak a pokrájená rajčata ( nebo krájená rajčata v plechovce i s nálevem), osolím to pokud je potřeba, podliji trochou horké vody, povařím to. Podávám s chlebem, rýří, s bramborovýma plackama nebo s jogurtovýma plackama, je to moc dobré
Příspěvek upraven 29.03.13 v 18:33
Hovězí maso, sádlo, cibule, sůl, pepř, rajčatový protlak, voda, mouka hladká, hrášek (já ještě kukuřice) sýr.
Oloupanou ci ulu osmažíme do zlatova na tuku. přidáme maso na kostky a osmahneme, přidáme raj. protlak, sůl a pepř (chilli a červenou papriku) a krátce posusíme. Pak se podleje vodou (co chceme omáčky) a já dusím v tlakáči, nebo prostě v hrnci až je maso měkké. Udělám si zásmažku (nebo může být instantní jíška) a guláš zahustím, a až je hotovo tak přidáme hrášek a tu kukuřici aby se uvařila, ale nerozvařila. podává se s rýží a sype sýrem. koření můžeš dát co máte rádi. je to jednoduchý, tak at vám chutná ![]()
Akorát u nás se dělá mexický guláš nepálivá verz, aby to mohly jíst i dcery, že obě mají strašně rády fazole.
Já teda nevím, ale jak se řekne mexiko, vybaví se mi kukuřice, fazole, čilli. Žádnej hrášek.
Ten mi prostě do toho nesedí. ![]()
@marketa612 samozDřejmně ![]()