Mezinárodní certifikát z angličtiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mezinárodní certifikát z angličtiny
Dobrý den,
chtěla bych si udělat Mezinárodní certifikát z angličtiny, ale je spousta druhů a na internetů není zas tak informací, tak třeba tu někdo bude vědět víc.
Chtěla bych si udělat úroveň C1, ale zajímalo by mě, zda kdyby mi to uteklo o pár bodů, tak zda lze dostat i B2 a nebo se musí dělat jedna konkrétní úroveň?
Musí se chodit na kurzy, které jsou v ceně nebo ještě se doplácí a nebo jde jít na zkoušku bz přípravných kurzů?
Jaký je rozdíl mezi jednotlivými certifikáty a jaký si myslíte že je nejlepší, zda Cambridge či IELTS nebo jiný?
Děkuju moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám Cambridge na C1, ale upřímně, nikdo to po mně nikdy nechtěl, jen to asi vypadá dobře v životopise. Jestli ti dají B2, když ti o pár bodů uteče C1, to nevím, nikdy jsem o tom neslyšela.
Pro mě největší přínos toho certifikátu byl, že jsem se hodně zlepšila, když jsem se na něj připravovala. Měli jsme nějaký kurz za zvýhodněnou cenu u nás na gymnáziu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SnowVale pokud jsem to dobře pochopila, tak u IELTS certifikátu zjistí úroveň, u cambridge skládá člověk zkoušku dané úrovně.
Bavila jsem o tom se sestrou, která skládala v Kanadě IELTS a doma chce manžel a dcera dělat Cambridge.
Tady je odkaz, kde jsou zkoušky srovnané, snad bude odkaz fungovat
https://www.inlingua-edinburgh.co.uk/…-is-for-you/?…, for%20a%20C2%20proficiency%20level
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žižkovská žena Chápu, že to není certifikát, který nějak by něco v životě změnil, ale zas když člověk angličtinu umí, je fajn ten certifikát mít!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi asi i na co ho chces.
Delam na uni v USA, je tu nekolik akceptovanych testu:
Duolingo English Test, minimum 100
TOEFL, min 79
IELTS, min 6.5
PTE Academic, min 60
Cambridge CPE: C2, min 180
Cambridge CAE: C1, min 175
Je to pro studenty, tak asi nejsou nejak extra prisni. ![]()
To jen tak na ukazku z praxe. Jestli to chces pro sebe, tak je asi jedno ktery si vyberes. To si vyber podle toho, jak ti vyhovuje prubeh testu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit