Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
a mě dneska bolí hlavička jako..... vzala jsem si rychle brýle aby mě to trošku ulevilo ![]()
a mě v noci bolel ten krk jak sviň asi jsem celá zralá na neurologa ![]()
say píše:
a mě dneska bolí hlavička jako..... vzala jsem si rychle brýle aby mě to trošku ulevilo
dzarunka píše:say píše:
a mě dneska bolí hlavička jako..... vzala jsem si rychle brýle aby mě to trošku ulevilo
Už je to lepší, brýle to zachránili… hele mě na krk pomohlo že jsem si koupila krční límec a spala teda chvíli bez polštáře s límcem a srovnalo se to…
say píše:dzarunka píše:Už je to lepší, brýle to zachránili… hele mě na krk pomohlo že jsem si koupila krční límec a spala teda chvíli bez polštáře s límcem a srovnalo se to…say píše:
a TO SEŽENU KDE??
a ještě takovej ten vymodelovanej polštář, to zabírá mě i proti bolení hlavy, když žo mám jakoby od šíje.
Je tady někdo, komu bylo při migréně tak zle že jel na pohotovost? Pokud ano, pomohlo to, co vám dali? Naposledy jsem měla takový záchvat že jsem měla chuť se podříznout, tak jsem vážně uvažovala o tom se nechat odvézt na pohotovost, ale přišlo mi to úplně ujeté jet tam s bolením hlavy..
No kdo zažil, tak ví, že je to někdy opravdu na sebevraždu. Já bych se teda nestyděla, myslím, že kapačka to vyřeší nejlépe.
@marmelada78 já mám migrénu od 10 let (teď je mi 23) a před asi třemi lety to došlo do fáze, kdy jsem musela jet na pohotovost, záchvat jsem měla týden. V tom období jsem tam byla často. Jela jsem rovnou na neurologickou ambulanci, dali mi kapačku, když nepomohla, tak druhou. Sice ti není hned dobře, ale záchvat to zastaví.
Jednou jsem si až volala sanitku, bylo mi tak zle již několikátý den, že jsem nebyla schopná dojít ani přes chodbu na wc
@LadyTommy píše:
@marmelada78 já mám migrénu od 10 let (teď je mi 23) a před asi třemi lety to došlo do fáze, kdy jsem musela jet na pohotovost, záchvat jsem měla týden. V tom období jsem tam byla často. Jela jsem rovnou na neurologickou ambulanci, dali mi kapačku, když nepomohla, tak druhou. Sice ti není hned dobře, ale záchvat to zastaví.Jednou jsem si až volala sanitku, bylo mi tak zle již několikátý den, že jsem nebyla schopná dojít ani přes chodbu na wc
A nebrblali kvůli té sanitce? Můj poslední záchvat byl tak šílený, že jsem večer zvažovala odjezd na neurl. odd., jenže jsem neměla odvoz, sama s dětmi, tak jsem nejela. Ale ta sanitka mě tenkrát napadla ![]()
Tak já se taky přidám, moje migréna je je bez bolesti hlavy, mám jen a pouze oční auru, asi tady není nutno popisovat, už jsem se s tím smířila, brnění ruky, jazyka atd. vše zkousnu, ale co nějak nejsem schopná zkousnout je porucha řeči, začnu koktat a nejhorší na tom je to, že si to uvědomuju v mozku mi to myslí normálně a já slyším, jak blábolím. Teď jsem na md, ale mám děs až půjdu do práce. Jinak na neuro jsem byla, ale vzhledem k tomu, že to mám tak 1× za měsíc max. tak mi ani žádný léky dát nechce.
Ahoj holky, strašně a strašně jsem trpěla na migrény, každý týden dva dny v kuse, nemohla jsem nic, jen ležet ve tmě, vrcholilo to zvracením a pak odeznělo.
kvůli průjmům a ekzému u našeho druhého miminka jsem hodně omezila rohlíky, chleba, piškoty(prostě pšeničnej lepek) a mléko a já je normálně už vůbec nemám.
![]()
stačilo začít jíst ty žitné těžké chleby a bylo to dobré.
vždycky mě bolela hlava od krku, myslela jsem, že to je páteří…a ono ne.
tak vám držím pěsti, třeba může některé z vás moje zkušenost pomoct ![]()
@marmelada78 Jo, jela jsem, dokud mi neurolog nenapsal triptany. Respektive me tam dovezli rodice, kdyz me videli. Na pohotovosti jsem dostala injekci na bolest a zvraceni a pomohlo to, ale ne moc. Nejvic pomohla az diagnoza od neurologa a sumatriptan. Ten ti bez diagnozy na pohotovosti nedaji.
@Petullka82 píše:
Ahoj holky, strašně a strašně jsem trpěla na migrény, každý týden dva dny v kuse, nemohla jsem nic, jen ležet ve tmě, vrcholilo to zvracením a pak odeznělo.
kvůli průjmům a ekzému u našeho druhého miminka jsem hodně omezila rohlíky, chleba, piškoty(prostě pšeničnej lepek) a mléko a já je normálně už vůbec nemám.![]()
stačilo začít jíst ty žitné těžké chleby a bylo to dobré.
vždycky mě bolela hlava od krku, myslela jsem, že to je páteří…a ono ne.
tak vám držím pěsti, třeba může některé z vás moje zkušenost pomoct
Ahoj. Mě zase pomohlo přestat používat umělý sladidlo! Měla jsem těhotenskou cukrovku a kvůli tomu musela držet dietu a pila jsem jen nápoje s umělým sladidlem a mívala šílený migrény. Pak jsem přestala, piju jen vodu, sladím trochu cukrem a je to mnohem lepší
s tím pečivem to taky zkusím ![]()