Co berete na migrénu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2156
27.1.14 18:17

@devopi Ahojky, no já trpěla jako zvíře a přišla jsem na to tak, že se mi narodilo miminko, který strašně blinkalo a trpělo na prdíky. Máma dělá léčení a řekla mi, že mám změnit stravu, tak jsem, ač nerada, skončila s vánočkama a Milkou :? začala jsem jíst víc zeleniny, rýže, ryb, nakupovat sladkosti ve zdravé výživě…no a migrény nepřicházely, prostě konec.
Jenže páč jsem mlsoun a závislák, takže stačilo se x dní cpát vánočním cukrovím a bylo to tu zase :zed:
Nejlepší a taky nejtěžší je rovnou vysadit mléko a pšenici, hledat alternativy, je toho strašně moc. Vydržet aspoň 60 dní a pozorovat se.
Vápník si dodávat v tabletách anebo minerálkách, sezamu, máku, sušeném ovoci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
27.1.14 20:12

@devopi Nevim jestli v tehotenstvi, mrkni se na netu na pribalovy letak. Ja mela v tehotenstvi svaty klid…to snad bych musela byt tehotna nonstop :mrgreen: @Pipi 00 mas pravdu, aby je mohl napsat obvodak, tak musi mit zpravu od neurologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
27.1.14 20:13

@Petullka82 nekomu muzou i sladkosti-cokolada spoustet migrenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.1.14 20:28

@Petullka82 Ty joo, no ta nase treperenda mela taky reflux skoro do roka, stravu jsem ji musela zahustovat vlakninou ze svatojanskyho chleba, no a prdiky- o tech ani nemluvim. A co ze to presne nejis? Bile pecivo, cokoladu a mleko a mlecne vyrobky? I syry? Asi na te strave a zivotnim stylu neco bude, ptze ted ani necvicim a na posl. odberech krve jsem mela vysoky cholesterol, coz jsem nikdy pred tim nemela.Ale myslis, ze zelenina, kt je bezne dostupna v marketech je zdrava? Mam z ni dojem, ze je jen vyhnana ve skleniku, bez chuti a plna dusicnanu..to jedine kupovat bio? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.1.14 20:45

Kdysi tady v diskuzích byla zmínka o knížce Migrénový mozek.
Je to velmi dobrá kniha a jsou tam popsané i různé druhy potravin, i různé druhy spouštěčů.
Sama mám širokou škálu spouštěčů včetně zmíněných potravin.
Knížku doporučuji přečíst - napsala ji doktorka neuroložka, co sama trpí na migrény.
Zjistila jsem tam i mnoho jiných věcí, které souvisejí s migrénou, věděla jsem o nich, jen si to s migrénou nedala dohromady.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 20:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
27.1.14 20:55

@-Evka- Tak na tu knížku jsem zvědavá, už po ní pátrám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.1.14 21:05

@-Evka- super tip, taky na to juknu, kujuuu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
27.1.14 21:12

@devopi máš pravdu, je to pakárna…na bio zatím nejsou peníze! občas koupím něco ve slevě v bille, jinak dělám hodně polívky. a ona i nebio mrkev udělá líp než to vánoční cukroví, to už vím 8) celkově je ta zdravější výživa drahá a furt vymýšlet, co vařit dětem :zed:
ale stojí za to to zkusit, páč migréna pro mě zatím byla nejhorší. on si člověk zvykne na všechno a pak už to jde dobře. a na netu je spousta rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
27.1.14 21:15

@-Evka- Dík. Asi si ji koupím, na Amazonu je elektronická za 10 dolarů. Mně ale třeba neurolog řekl, že když jsem za ta léta neodhalila spouštěč, tak už to asi neodhalím. Hraje v tom roli počasí a hormony, to neovnlivníš. Zkoušela jsem vypouštět různý potraviny a nic. Teda jasně mi to spouští červené víno, whisky a glutamát, ale to není zdaleka všechno :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.1.14 21:15

Dobré zeleninové jídla jsou třeba i od Mačingové - často od ní dělám červenou řepu a mrknový perkelt - to vyjde na pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
27.1.14 21:20
@devopi píše: :dance: @Pipi 00 Ahoooj Pipi, hele posledne jsi psala o profylaxi, co to presne je? No doufam, ze ti to pomuze! :dance:

Bereš léky preventivně a mělo by to snížit počet a intenzitu záchvatů. Léků je ale hodně druhů, musíš to brát dlouhodobě (měsíce) a sledovat, jeslti pomáhá. Takže nic moc. Takže když chceš brzy otěhotnět, nemá to smysl, když jsi těhotná nebo kojíš nesmíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.1.14 21:20

@Pipi 00 Ano, souhlasím. Vím o velkém množství spouštěčů u mne, ale nevím o všech. A navíc to neovlivním. A taky třeba u mne se migréna zrovna mění - momentálně k horšímu a to ji mám už 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
27.1.14 21:23

@-Evka- No nazdar, to jde? Kolik ti je? Mně říkali, že po 40 se to zlepší, tak se těším. Teď je mi 36 a je to stále horší. Začlo to klasicky v pubertě. Třeba manžel má taky migrény a dost se mu zlepšily tak po 35, proč, se neví. Tvrdí, že je to tím, že je tlustší :-), t. j. místo žádnýho tuku má trošku :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.1.14 21:26
@-Evka- píše:
Kdysi tady v diskuzích byla zmínka o knížce Migrénový mozek.
Je to velmi dobrá kniha a jsou tam popsané i různé druhy potravin, i různé druhy spouštěčů.
Sama mám širokou škálu spouštěčů včetně zmíněných potravin.
Knížku doporučuji přečíst - napsala ji doktorka neuroložka, co sama trpí na migrény.
Zjistila jsem tam i mnoho jiných věcí, které souvisejí s migrénou, věděla jsem o nich, jen si to s migrénou nedala dohromady.Příspěvek upraven 27.01.14 v 20:58

Ta knizka vypada fakt suprove, na megaknihach ji maji i s dopravou za 250kc, jdu do toho a po precteni tu budu rozdavat rozumy:) diiiky moc za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.1.14 21:27

@Pipi 00 To teda nic moc, ta profylaxe, ale na druhou stranu, kdyby to pomohlooo:),tak proc ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí