Co berete na migrénu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14973
18.1.14 17:28

@Katchus to víš, ře brblali, že neumírám, ale nemyslím si, že bych je volala neoprávněně a samotní doktoři pak neřekli ani ň, na všechny vyšetření jsem šla přednostně a i mi dali postel, ať se můžu vyspat a jít domů, až se budu cítit dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.1.14 18:04
@Pipi 00 píše:
@marmelada78 Jo, jela jsem, dokud mi neurolog nenapsal triptany. Respektive me tam dovezli rodice, kdyz me videli. Na pohotovosti jsem dostala injekci na bolest a zvraceni a pomohlo to, ale ne moc. Nejvic pomohla az diagnoza od neurologa a sumatriptan. Ten ti bez diagnozy na pohotovosti nedaji.

Já sumatriptany mám napsaný, jenže mi dělají strašně zle. V podstatě ten stav když si je vezmu je pro mě horší než samotná migréna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
18.1.14 18:11

@marmelada78 a jakou mas silu? 25?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
18.1.14 18:34

@marmelada78 Jsou různé druhy. Musí se hledat který vyhovuje.

Jednou jsem dostala triptany nosní sprej a měla jsem po něm ještě krutější bolest hlavy než byla migréna. Vzhledem i k jiným okolnostem triptany neužívám.

Jinak na pohotovosti jsem párkrát byla, když mi nezabraly léky (doporučené kombinace). Naposledy do mne nalili takový koktejl v kapačce, že jsem prohlásila, že tu půlku lékárničky jsem mohla vyplenit doma ;). Hlavně že to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
18.1.14 18:37

@indri tak to je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
18.1.14 18:38

@marmelada78 Možná radši tedy jet někam rovnou na neurologii. Já mám od doktora nějakou zprávu, co můžu brát v těhotenství a je tam i, co mi mají případně dát v kapačce, když nezabere sumatriptan. Dovedu si dobře představit, že se mi to může taky stát (mimo těhotenství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
18.1.14 18:39
@marmelada78 píše:
Já sumatriptany mám napsaný, jenže mi dělají strašně zle. V podstatě ten stav když si je vezmu je pro mě horší než samotná migréna.

Taky triptany nesnesu. Zastaví mi to záchvat v tom nejhorším, což je pro mě aura a bolest je nesnesitelná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
18.1.14 18:45
@LadyTommy píše:
@Katchus to víš, ře brblali, že neumírám, ale nemyslím si, že bych je volala neoprávněně a samotní doktoři pak neřekli ani ň, na všechny vyšetření jsem šla přednostně a i mi dali postel, ať se můžu vyspat a jít domů, až se budu cítit dobře

Já se obávám, že v tu chvíli, kdy mi bylo nejhůř, bych asi ani nevykoktala co chci. Mluvím dost nesouvisle a zmateně :roll:
No je to hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
21.1.14 18:03

@marmelada78 tady :mavam: já jsem jela a dokonce několikáte.
Na migrény jsem trpěla několik let, než jsem se dokopala na neurologii, kde mi předepsali triptany a je klid (zabere do půl hodiny a po migréně není památky, naopak - mají trochu „nafrčovací“ účinky :pankac: ).

Jela jsem tam tak 4×, 5×… a pokaždý to samý: dostala jsem injekci Algifenu do zadnice (oooo mě to odmítlo vložit příspěvek kvůli slovu pr*el 8o ) a injekci na snížení tlaku (já při migr mívám hodně vysokej). Nezabíralo to :zed: Jednou jsem jela na Neurologii do nemocnice - tam mi nechali vykapat Algifen z pytle do žíly a na krční páteř mi „napíchali“ takový puchýřky, který měly postupně uvolnit napětí šíje… taky nic moc zázrak.

Opravdu, kdo pozná triptany, tak vše ostatní je jak prd. Jedině ty spolehlivě zaberou na pravou migrénu.
Akorát to jsou docela drijáky a leze to do peněz (já mám Zomig = 3 tabletky za 600,– Kčs :cert:, takže jedna pilulka = dvě kila v ha*zlu… a to se mi občas stane, že jí v rámci migrény vybleju a musím vzít druhou, před tím jsem mívávala Relpax a ten taky vyšel tak nějak - 2 tabletky v krabičce za 500Kč… většinou se to dělá tak, že ti doktor předepíše tu nejsilnější variantu a ty si to pak doma půlíš či čtvrtíš, aby se co nejvíc ušetřilo).

Já mívám migrénu tak 3× do měsíce - někdy slabší, že stačí si udělat hodně silný a hodně sladký kafe, dát si sprchu styl - ledová, horká, nahřát si v MW pecičky a dát si je na zátylek + na oči ledově mokrou plínku a čekat a čekat a doufat… někdy musím šahnout po tom Zomigu. Může se brát i na už rozjetou migrénu. Kdysi jsem zkoušela Sumigru, ale ta je blbá, že se musí brát hned na samým pidiprazačátku migrény (jakmile mě zabrní za nosem) a že po ní jsem vždycky usnula, pak se probudila OK, ale během pár hodin se migréna vrátila a už nešla zrušit dalším vzetím prášku.)

Držím palce a posílám pochopení… nejhorší jsou ty pohledy lidí, kdo netuší, o co jde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
21.1.14 21:26

@Rampepurna já měla cinii a teď naposled mi dali triptany Mylan, jsou bez doplatku, optej se na ně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
21.1.14 21:36

@LadyTommy kterej ten Mylan - on je Mylan asi jméno farmaceutický firmy - vyjede mi spousta léků, prosím přibliž 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
21.1.14 21:40

@Rampepurna sumatriptan mylan se to přímo jmenuje

mně třeba sumigra také nezabírá, ale tento mi účinkuje stejně jako cinie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
21.1.14 21:41

http://www.pribalovy-letak.cz/…-mylan-50-mg

má to příbalák ze srpna 2013, takže asi novinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
21.1.14 21:44

@LadyTommy děkuju, už pročítám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.1.14 14:39

Ahojte holkyyy, mam od detstvi taky diagnostikovanou migrenu s aurou, a to se vsim vsudy ( spatne vidim, brni me pulka obliceje a ruky a nejsem schopna mluvit, vysoky tlak, zvraceni..), takze vim, o cem je rec, ALE! Jsem ted v I. trimestru 2.hyho tehu a migrenka se mi opet ohlasila min. tyden, vzaly byste si sumatriptan? Noo a pak taky dotaz c.2, u prvniho porodu me chytla primo u porodu, tlak do aleluja a ja totalne nefunkcni, slitlo se na me asi 5 doktoru a migr. rozehnali kapackama- mala se narodila spontanne, ale s obrim kefalhematomem na hlave..mel jste nekdo migrenu primo u porodu? Mam z toho hruzu uz ted a to jsem v 8tt:)
Takse drzteee! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast