Co berete na migrénu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
say
1461
30.8.11 11:13
Rampepurna píše:
say, jakou značku antikoncepce :jazyk: zvědavá!

Je to YAZ, bereš celý měsíc a 4 pilulky tam upravují ty estrogeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
30.8.11 11:14

tak já zajdu k dr,někdy to je šílený,žádný prášky nezaberou a mám pocit že mi praskne hlava :-? já totiž mám spojené slovo migréna se simulací či posměchem…jako-že ženský a ty jejich migrény anebo v dětství moje teta pořád říkala jak jí bolí hlava a že má migrénu a mamina na ní,že ze sebe dělá chudinku(ona totiž teta tak trochu hypochondr je :lol: ).....tak proto mám slovo MIGRENA sojené jakoby se simulací,protože nikdo v rodině ani ze známých si na to nikdy nestěžoval a mě ani nikdy nenapadlo s tím někam jít natož že já někdy budu mít :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
30.8.11 11:21
dzarunka píše:
tak já zajdu k dr,někdy to je šílený,žádný prášky nezaberou a mám pocit že mi praskne hlava :-? já totiž mám spojené slovo migréna se simulací či posměchem…jako-že ženský a ty jejich migrény anebo v dětství moje teta pořád říkala jak jí bolí hlava a že má migrénu a mamina na ní,že ze sebe dělá chudinku(ona totiž teta tak trochu hypochondr je :lol: ).....tak proto mám slovo MIGRENA sojené jakoby se simulací,protože nikdo v rodině ani ze známých si na to nikdy nestěžoval a mě ani nikdy nenapadlo s tím někam jít natož že já někdy budu mít :zed: :zed: :zed:

Tyhle pocity jsem měla taky, ale na druhou stranu několikrát do měsíce trpět to nemá smysl… dokotr zkusí s tebou přijít na spouštěče a najde nějaké řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
30.8.11 11:23
dzarunka píše:
tak já zajdu k dr,někdy to je šílený,žádný prášky nezaberou a mám pocit že mi praskne hlava :-? já totiž mám spojené slovo migréna se simulací či posměchem…jako-že ženský a ty jejich migrény anebo v dětství moje teta pořád říkala jak jí bolí hlava a že má migrénu a mamina na ní,že ze sebe dělá chudinku(ona totiž teta tak trochu hypochondr je :lol: ).....tak proto mám slovo MIGRENA sojené jakoby se simulací,protože nikdo v rodině ani ze známých si na to nikdy nestěžoval a mě ani nikdy nenapadlo s tím někam jít natož že já někdy budu mít :zed: :zed: :zed:

Přesně tak - kvůli tomu jsem „simulovala“ pět let, než jsem s tím šla k Dr.

A k migréně - kdo nezažil, nechápe, jak je to šílený, fyzicky i psychicky.
Blbý je, že na tobě prakticky není nic vidět, není to čím změřit, jako třeba tlak nebo teplotu … Ale že nedokážeš přečíst text z papíru, že se pobliješ při sebemenším pohybu hlavou nebo záblesku světla nebo že se ti zvedá kufr při všech známých vůních, protože ti přijdou jako smrady na :poblion: … to na tobě na první pohled vidět není a lidi netuší, no.

Jednou jsem chytla migrošu na firemním vícedenním školení. Když jsem ráno přišla s tím, že se asi budu muset omluvit, nikdo nechápal, na co si jako hraju. Během dopoledne jsem začala blejt jak amina, co 15 minut šavle … tak jim naštěstí došlo, že si fakt nevymýšlím nějaký boleníčko hlavičky :roll: Ale ty kecy okolo, že jsem asi večer chlastala nebo že jsem těhotná … zastřelit ty debily by bylo málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.8.11 11:30

migréna je děs. Taky jsem pár skončila na pohotovosti, protože už jsem byla tak vyzvracená až jsem omdlívala. Podle mě nejzásadnější chyba zakladatelky je, že se ji snaží zaspat. Chce to vzít si prášek hned při sebemenším náznaku bolesti. Mě teď pomáhá Migreflux. Taky hodně pít. Všechno ostatní už napsaly holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
30.8.11 11:34
MMartina1 píše:
migréna je děs. Taky jsem pár skončila na pohotovosti, protože už jsem byla tak vyzvracená až jsem omdlívala. Podle mě nejzásadnější chyba zakladatelky je, že se ji snaží zaspat. Chce to vzít si prášek hned při sebemenším náznaku bolesti. Mě teď pomáhá Migreflux. Taky hodně pít. Všechno ostatní už napsaly holky.

a ten je volně prodejný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.8.11 11:40

Mně pomáhá masaž ramen a krku - mívám tam příšerně zatuhlé svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.8.11 11:41

je volně prodejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.8.11 11:42
alifie píše:
Mně pomáhá masaž ramen a krku - mívám tam příšerně zatuhlé svaly.

:pankac: pravda, to mi říkali i na neurologii, že je důležitý protahovat šíjové svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
30.8.11 11:44

já jsem si zezačátku myslela že mám zaraženou rýmu,ale pak se přidával k bolesti hlavy a očí ještě ten pocit na blití,vadí mi puštěná televize a děti :mrgreen: a teď si tak uvědomuju,že pokaždý venku svítí sluníčko a vždycky to mám když jsem právě předtím byla venku,proto jsem si taky myslela jestli to třeba nemám jen bolení hlavy ze sluníčka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.8.11 11:47

sluneční brýle. Jo a mě se taky hodně migréna ozývala, než jsem si došla na oční a nechala si předepsat brýle. Sice dioptrie 1, ale pak se to výrazně zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
31.8.11 11:00

Migraeflux jsem zkoušela - bez účinku a až pak jsem si v příbalovým letáku zjistila, že to je prakticky směs paralenu a kinedrylu 8-o 8-o 8-o a takže zbytečně drahá :roll:

Na skutečnou migrénu bohužel dokážou zabrat až tzv. triptany, který jsou jen na předpis. Triptan je jakoby „kmen“ účinný látky, od který se pak odvozují jednotlivý „značky“ podle toho, kterej výrobce jej vytvořil, takže eletriptan, sumatriptan … apod.

Při migréně je přecitlivělej centr.nerv.systém, takže vůně, chutě, světlo, zvuky … vše špatně :zed:
Když se mi rozjela extra migréna, tak jsem dokonce nedokázala mluvit - no psycho. Někdo popisuje příznaky jako při mrtvici, ale to jsem naštěstí nezažila.
Ještě než jsem začala brát léky, tak jsem taky několikrát skončila na pohotovosti potažmo v nemocnici na neuru, jenže tam řeší už „rozjetou“ migrénu, takže ti napíchnou kapačku s magneziem, daj ti injekci s Algifenem, studenej hadr na hlavu … a to moc zázraku nenadělá.
Jediná zbraň je fakt vzít si účinnej lék (ne jen něco na bolest apod.) a hlavně včas.
Protože jsou ty léky tak drahý, tak jsem taky vždycky váhala a vyčkávala, jestli je to jakože FAKT migréna a jestli TŘEBA ještě neodejde … no blbeček, vždycky se rozjela a o to hůř se pak „zaháněla“ pryč, o to větší dávku jsem si musela těch léků nakonec dát a paradoxně prodělala víc. Teď vím, že jakmile rozeznám migrošu (začne mě brnět jakoby v hlavě za nosem :-D ), tak hned rozpustit magnézko ve vodě a zapít tím 1/4 pilule. Začínám na těch nejmenších dávkák, případně pak zvyšuju. Když se to chytí včas, tak stačí opravdu maličko toho triptanu.
Na prachy se vyplatí si nechat předepsat lék v jeho jakože „nejsilnější“ dávce - např. od neurologa mám předepsáno 40mg Relpaxu, ale na recept mi píše 80mg, kterej si půlím/čtvrtím … protože to vyjde levněji, než předepisovat vícero slabších dávek. To jen tak praktické tipy feťáka :-)
Jo a místo tý masáže krku (sama si ho namasírovat neumím) mi pomáhá teplo, takže nahřívací pecky z DM do mikrovlnky to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
31.8.11 11:08

Nejdříve zajít k lékaři neurologovi…zjistit příčinu…zvláště pokud se to zničeho nic zhoršilo. Může předepsat i rehabilitace…často migrény bývají od krční páteře.
Mám zkušenosti s Relpaxem, ale to mi bylo špatně od žaludku. Pomáhá mi Sumigra 50 mg..rychle se rozpouští a tím pádem rychle účinkuje..i když po porodu jsem měla migrénu pouze 1×.
Před těhu jsem dokonce na migrény brala od neurologa předepsané antiepileptika (topamax), ale kvůli plánovanému těhu jsem je vysadila. To mělo největší efekt…v té době jsem měla migrény třeba ob den.
Zajdi k obvoďákovi ať Ti dá doporučení na neurologii a tam se objednej. Ony ty léky co doporučuji já nebo ostatní jsou většinou stejně vázány preskribcí neurologem.
Přeji ať Tě ty migrény brzy přejdou…úplně chápu jak Ti je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.8.11 12:04

přidám svou zkušenost, migrénu máme v rodině - trpívala na ni máma, já někdy po 20. roce, celkem se to stupňuje.
Auru nemám vždy, někdy ztratím periferní vidění, když se mi to stalo prvně, tak jsem byla hodně vyplesklá, co to se mnou je. Někdy mi zabere dát si silný kafe v počátku, nebo do sebe kopnout cocacolu, vyrovná se tlak. Migrénu mám taky spojenou s nevolností a šíleným zvracením, pokud si nevezmu lék, když se to rozjede, pak už jen lehnout a zemřít, nic jiného nepomáhá.
Mám velký odpor k lékům jakéhokoliv druhu, ale kupodivu mi možná díky tomu, že žádné skoro nebaštím, na migrénu mi stále pomůže ibalgin, někdy i paralen. Ale musí se vzít včas.
Také se mi stává, že když to nepodchytím, přetrvá divno blivno i do dalších dnů.
S migrénou jsem si zalaškovala nedávno v druhém trimestru, v těhotenství se to může totiž hodně rozhodit, a dostala jsem od mudr povolení brát si ibalgin, léky na migrénu se nesmí.
Pro ty, co jsou nakloněné alternativním způsobům léčby, nejen potlačování příznaků - mám to kvůli oslabenému žlučníku a játrům, dle slov mé čínské mudry -tomu odpovídá i bolest za očima, jakoby uprostřed hlavy, dál vzadu na krku, na trapézech, citlivost hlavy na temeni, jakoby mě bolí vlasy - kudy vede dráha těchto orgánů. Pomáhá hořké a kyselé - ostropestřec, peliněk, preventivně pár lžiček denně, citron do vody, salát s balsamikem atd, lehká nemastná strava, když už propukne migréna, tak teplou mokrou plínu na oblast žlučníku (nebolí mě), ležet a odpočívat. Dá se to hodně pořešit bylinama a akupunkturou, což ale bohužel teď v těhotenství nejde.
Naštěstí cca ve 24tt mě to pomalu ale jistě začlo přecházet.
JIný typ migrény, kdy slzí oči, rozmazává se vidění, bolí hlava v oblasti čela, je zas podmíněn horší funkcí ledvin…
Osobně je mi příjemnější než se ládovat léky, řešit příčinu. Tak se těším, až budu moct bylinky po těhotenství a kojení a dám se do kupy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.9.11 16:20

já jsem fakt jak hypochondr-teď mě druhý den bolí krk,nemůžu se pořádně hýbat :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí