Mikrovlnka neohřívá potraviny, ale nádoby. Proč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mikrovlnka nám neohřívá potraviny, ale nádoby, proč?
Je rozbitá? Nebo proč nám neohřeje jídlo, ale talíř, sklenici, konvici, misku? Máte s tím někdo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Me taky v posledni dobe prijde, ze nam ohriva nadobi a ne jidlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám to dělá taky, ale jen u nějakého nádobí, tak už mám vypozorované do jakého hrnku jo a který do mikrovlnky ne.A pak více využívám přímo programy na ohřívání čaje,jídla…
- Citovat
- Upravit
Tak to by mě taky zajímalo. Máme podobný problém. Něky jsem to přisuzovala nevhodnému nádobí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A točí se vám ten talíř uvnitř? nám to dělala, když se netočil, bylo horký nádobí, a jídlo skoro studený. Přetavil se ten plastový čudlík, na kterém talíř leží a otáčí s ním (veprostřed), asi od dělání popkornu v tom papírovým sáčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to taky dělalo, ale začala jsem jídlo ohřívat ne na plný výkon (1000), ale jen na 700, jídlo je ohřátý, hlavní jídlo dám tak na min. nevím čím to je, ale takto mi to funguje. Začala jsem to takto dělat od doby, co jednou manžel donesl hotovku, a tam bylo napsané ohřívat při 700…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máme stejný problém. ![]()
Mikrovlnku mám necelých 7 let… a taky jen u nekterého nádobí, ale přitom dřív toto nádobí bylo OK. Teď ho musíme vytahovat chňapkou, jak je horké. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to tím, že se časem na keramice udělají mikrotrhlinky a dostává se dovnitř pod glazuru voda, která se v tom zahřívá. Je to pak čím dál horší, ohřátí a schlazení způsobí další trhliny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to dělá taky jen u některého druhu nádobí - teď ohřívám jen ve „vhodných“ nádobách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sophie11 píše:
Mě to dělá taky jen u některého druhu nádobí - teď ohřívám jen ve „vhodných“ nádobách
se mi stane,že naberu ne „nevhodné“ a pak chci ohřát.. či si vzpomenu,že to musím přetahovat na jiný talíř… no ale asi budu msuet…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohříváte některá jídlo (pití) v mikrovlnce s kovovým nádobím, např. lžička v čaji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra kovový se do mikrovlnky dávat nesmí, ne?
já teda aspoň když jsem párkrát omylem dala do MW talíř se zlacením nebo jednou taky máslo v tom staniolu (inteligentně jsem si chtěla rychle změknout máslo), tak to jiskřilo, máslo i vzplálo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra jestli chceš vyhořet
přímo v návodu je to i psané, co se do mikrotrouby dávat nesmí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit