Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege píše: Více
A do ty doby než se oženil jste se stýkali častěji? Kazdopadne u nas je to podobne. Syna nijak neočkuju, spis naopak, ale ty vztahy se zpřetrhaly, jak si poridil další dvě děti, které jsou mladší o 14 a 21 let než syn. Syna nejaky grilovani v cizi rodine u nextky rodiny (nic moc navic ex 1× za 14 dni v nedeli nevymyslel) nikdy nezajímalo. Ted se vidi sotva 2× do roka.
@M_Vladim píše: Více
K robotizaci péče o pacienty je ještě hodně dlouhá cesta a finančně nákladná. Ani v nejblizsi dobe nevypada, ze by se roboti zacali v teto oblasti pouzivat. Zatim vyjde podstatne levneji ty pracovniky privezt z jinych zemi momentalne filipinky. Ake bude nedostatek pečujících, celá Evropa stárne. Nebude mít, kdo se starat. A hlavne to nepujde ufinancovat. Ještě budeme vzpomínat na dnešní dobu. Zvedaky, stropní závěsné pojízdné systémy třeba erilens jsou už dávno, ale ne všude to mají.
@Arturie píše: Více
Hele, my se rafli na VŠ, kdy to flákal a chtěl toho nechat. Já ho 1× zachránil za 5 minut 12, ale pak jsem chtěl větší kontrolu, co se mu nelíbilo, tak jsme se na na tom dost rozhádali.
Pak nás usmířila manželka, se kterou měl vždy lepší vztahy, jelikož ona je diplomat. U mě, když to nejde po dobrém, tak to půjde po zlém, a když to nejde po zlém, tak lámu hůl a dotyčného škrtám ze života!
Pak proběhlo pár setkání a pár následných vymlčení, a jelikož podobné chování měl i v pubertě, tak mě nebaví se doprošovat vlastnímu dítěti. Kdysi se to snažila lepit manželka, jelikož jí to přišlo nenormální, ale když se dost sobecky zachoval k ex, tak to jí to také přestalo bavit. Next je s ex v pohodě, takže jí podobné věci nenechávají lhostejnou.
@jege, když to tady vadim otevřel, plánujete do domu nějaký ten stropni zvedací systém? Jde na to čerpat příspěvek. Je to dobra věc a pečujícím se uleví.
@marin píše: Více
Zvažovali jsme to, ale je to strašně nepraktické. Měli jsme doma předváděčku, dítě ve stresu, ve třech jsme měli co dělat, abychom to dítě do toho dostali a bylo v tom tak nestabilní, že jsme měli strach, kdy z toho vypadne. ![]()
Barák se stavěl hlavně s tím, že bude plně bezbariérový a péči o dítě zvládne jedna osoba, což by mě do budoucna vysvobodilo z povinnosti být trvale doma. Chtěli jsme to jak nejlépe, dopadlo to jako vždy, manželka vnesla do toho tolik změn, že o péči jednou osobou si můžeme nechat zdát.
![]()
Zatím jsme se domluvili, že si zapůjčíme pojízdný zvedák, a pokud se ukáže jako použitelný, tak pouvažujeme o stropním, ale vidím bledě, tyhle systémy jsou spíše pro lidi, co dokážou sami sedět a drží hlavu. U nás neplatí ani jedno, takže si nedokážu dost dobře představit, jak jej jedna osoba dokáže do toho navléct, přemístit a posadit do kočárku s abdukčním klínem, vytáhnout to zpod něho, po procházce to zase pod něj podsunout, zvednout, přemístit na postel a přitom obsluhovat zvedák a hlídat, aby z toho nevypadlo. ![]()
Jak třeba ohnout záda do pravého uhlu a posadit člověka do kočárku s abdukčním klínem, když v těch popruzích pololeží a tlačí na ně váhou 50 kg? Jeden člověk to nezvládne, a ve dvou je jednodušší ho zvednout a posadit ručně. ![]()
Hele a nejsi k tem detem prehnane autoritativni? Ze jim az moc organizujes zivot a jak neni po tvem, tak je zle…to bych taky asi od rodicu nesnesla…prece na vysoke skole uz je ten clovek dospely a je to vicemene jeho vec…ty mu muzes zkusit domluvit, rict v klidu svuj nazor, ale by jsi se kvuli tomu takhle certil, urazel a dotycneho skrtal…
A jestli ma syn navic povahu po tobe…tak je to asi jasny
Dva kohouti
![]()
@M_Vladim píše: Více
Tak rodinné doktory má spousta západních zemí jako tradici.
U nás jim prostě nebylo tou totalitou dáno přežít. S režimem se tohle nastavení skloubit nedalo.
Něco takovéto jste měli? Ono je potřeba si na to zvyknout.
https://www.erilens.cz/domacnost
@Luxusnixicht píše: Více
Tak teď už je to stejně pasé, má svůj život a svou rodinu, ale ano, když ode mě něco chceš, tak to bude tak, jak se spolu domluvíme, ale ne tak, že Ty plať, a já si budu dělat, co chci.
Když si někdo chce žít podle sebe, tak se musí umět o sebe i postarat, a pokud to neumí, tak musí umět domluvit, co je ochoten akceptovat a co za to nabízí. Nikdo ho na VŠ nenutil, kdyby chtěl jít dělat traktoristu, klidně mohl, ale když se na to dal, a my s ex jsme to financovali, tak jsem logicky chtěl, aby se učil a neflákal to tam. Školu i město si vybral sám (ČVUT), a mohl být šťastný, že se na ní dostal a měl zabrat, aby se na ní udržel. ![]()
Jenže on chtěl být s holkou, která zůstala na Moravě a on byl v Praze, takže za ní utíkal, kašlal na školu, no a nakonec se ona na něj vybodla, a sama začala studovat v Praze v době, když on už byl zas zpět na Moravě. Ale když jsem mu to prognózoval, tak to nechtěl poslouchat. ![]()
@MyMelody píše: Více
Tak na Andyho jsem nemela valny nazor ani ja
Ale proste tam pak zafungovala chemie a hodilo se mi to, abych trochu ziskala odstup od Helmuta…ale od zacatku jsem Andyho brala se znacnou rezervou…to moc jinak neslo…A ano, tam se dalo cekat opravdu vsechno, takze neprekvapil. Co se Helmiho tyce, tam chapu, ze na nej pohlizite vesmes ne uplne pozitivne..ale je to tim, ze jsem si tu spis stezovala a potrebovala se vypovidat, nez abych vyzdvihovala to hezke…to jsem brala spis za samozrejmost…a proto rikam, ze i ja k tomu mela spatny postoj…a uvidime, jak to pujde ted, kdyz jsem ten postoj trochu zmenila…ja myslim, ze neni spatnej chlap…jen to holt neni profik a mozna mu i dela problem, to vsechno nejak drzet v rozumych mezich a neumi se do toho vlozit naplno, protoze vi, ze by mu to pak prerostlo pres hlavu. Tyhle zabrany samozrejme profi milenci nemaji, to jsou takovi ti opravdovi milovnici, gentlemani, pozorni, vi, co na zeny plati… ti to maji zmaknuty jinak, nez Helmi…
![]()
@marin píše: Více
My máme nabídku od https://www.medeos.cz/…lni-systemy/ a pojízdný zvedák jsme krátce zkoušeli, ale nemáme postele s dostatečným prostorem pod nimi, tak jsme to zkusili z podlahy, dítě ve stresu a křeči, celé se třáslo, k epileptickému záchvatu nemělo daleko, takže jsme se rozhodli, že si to vyzkoušíme v klidu až v novém domě.
Ale i na těch stránkách, které jsi sem dávala, tak je vidět, že dítě tam skoro leží a do sedu ho ve vzduchu nedostaneš, tudíž ani neposadíš do křesla a/nebo kočárku. To bys potřebovala, aby jej systém předtím dokázal natočit do sedu, což žádný nedokáže, sama to nezvládneš a ve dvou je jednodušší dotyčného posadit ručně. U 100 kg to je asi jiné, ale u 50 kg to dvě osoby zvládnou mnohem rychleji a jednodušeji.
Co jsem viděla v reálu, tak normálně dávají lidi třeba z koupacího lůžka do vozíku v jednom člověku. Možná by stálo za to se u někoho doma na to podívat, jak s tím fungují. V tom odkazu jak jsem dávala, tak tam i jedna rodina v referencích nabízí se na to podívat, jak to u nich funguje.
Třeba by to nebylo, ale to tahání i při těch 50 kilech je tak akorát na odrovnání zad.
@zmrzlik píše: Více
Ja myslím, že spíše umřelo. Holt, když se ženskou nesouhlasíš a náležitě jí to zdůvodníš, tak jsi nepřítel státu číslo 1.
![]()