Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luxusnixicht píše: Více
Vim, ze mi asi neuveris, ale neda mi to, kdyz to ctu, nejak me proste rusi vira v popularni myty. Cely kolagen, sera a zazracne kremy na plet jsou marketingovy odrb, proste jednoduse logicky vydelavaji spousty penez na vire generacich zen v kousek predrazene, navonene vazeliny.
Kdyz jis kolagen, nepocestuje do obliceje, aby vyhladil vrasky, takhle to nefunguje, muze pomoct mirne s klouby, proti vraskam nepomuze.
Příspěvek upraven 02.09.26 v 16:03
@MyMelody píše: Více
Přesně tak…kolagen jde nejdřív tam, kde je z hlediska těla nejpotřebnějši…estetika je až to poslední…
@Adull píše: Více
Presne, nasemu organismu vrasky nevadi, proto nema mechanismus, jak je vyhladit kolagenem.
Proti vraskam muzeme plet efektivne hydratovat + zivotosprava a to je asi tak vsechno.
A funguje injekcne botox, kyselina hyaluronova, atd, ale ne kolagen a kremy.
Ukazuji to nezavisle, kvalitni studie bez financovani farma vyrobcem = zadny efekt na vrasky. Presto tomu zeny nadale veri, protoze chteji verit reklame.
Příspěvek upraven 02.09.26 v 16:34
@jege píše: Více
No tak pak mi pomaha neco jineho, nebo je to genetika…vrasky nemam
Ja teda uzivam spoustu dalsich veci a doplnku, jsem na to krapet ulitla..a rekla bych teda, ze plet mam daleko lepsi, nez kdysi…coz je divne
Ale je to tak, nevim, cim to je…asi tim vinem
Jinak beru jeste mimo jine horcik, b komplex, neco na klouby, pak teda cecko, probiotika, obcas si dam kuru - kurkumu, ostropestrec, kapky na lymfu, pak hesperidin, diosmin a resveratrol na zily, pak taky nejaky pripravek na hormonalni rovnovahu se safranem a jeste omega 3 na srdce…
A jeste uzivam rozpustnou vlakninu, protoze temer nejim ovoce, nejak jsem ho uplne prestala jist a nechybi mi, dam si max obcas nejake sezonni v lete, merunku, rajce…no takze pokud nic z toho nefunguje, pak jsem asi od prirody nejak odolna a vitalni, i pres svuj ne zcela zdravy zivotni styl, se citim fajn…
Je teda pravda, ze to alespon trochu kompenzuji sportem…a beham uz nejaky cas na pase..s vyjimkou tech hroznych veder…to se nedalo ![]()
Moje babicka 85 let, nema temer zadne vrasky
A rika ji to kazdy…hodne casto si i lide mysleli, ze je to moje mama
Na zadnem botoxu nikdy nebyla, kremy uziva sporadicky…takze nejvetsi vliv ma asi genetika…snad to mam po ni
Protoze na botox v zivote nepujdu. Je to silene svinstvo.
Tak zas to kaze slusnost, napriklad lidem se tipuje ze slusnosti minimalne o 10 let mene, veta : "Jeej, ty nemas zadne vrasky/ nevypadas vubec na svuj vek ", je soucast zdvorilostni komunikace, at uz se mysli uprimne, nebo mene uprimne.
Ja ti nevim, ja nejak neverim, ze 85 lety clovek nema temer zadne vrasky, ale verim, ze ne kazdy to registruje, ne kazdy si vsima detaily, ja napriklad vizualne registruju totalni detaily, mam to tak prirozene a prestoze mi lidi rikaji, nemas zadne vrasky, ja je na sobe vidim.
Ty neveris, ze kremy a kolagen jsou placebo efekt, ja zas nejak neverim, ze 85 leta babicka nema temer zadne vrasky, prestoze verim, ze ty to tak opravdu vnimas, kazdy necemu veri, neveri a je to ok.
To neni o vire
Ja vrasky vnimam velmi dobre
Koneckoncu chtela jsem byt kosmeticka, vizazistka, tyhle veci ja registruji vic, nez dobre…Moje mamka treba vrasky ma…ale u ni je to hodne o tom, ze je hubenour, v obliceji tim padem propadla, neb je ji pres 60… a taky ma sussi plet a moc te peci nedava, krem pouzije sem tam, nikdy na to moc nebyla…nerikam, ze babicka nema vubec zadne vrasky, ale na svuj vek jich ma opravdu malo a ne nijak zvlast vyrazne…a nemyslim si, ze vse je o tom, ze lide chteji byt zdvorili, nekteri lide k tomu fakt duvod nemaji, to jsem jednou byla babicku vyprovodit na zastavku a byla tam jedna moje znama a ta se me pak prave ptala, zda to byla moje mamka
A kdyz jsem rekla, ze babicka, tak mi rekla, ze vypada teda hodne dobre…a nevim, proc mas porad tendence, mi neco vyvracet a tvrdit, ze to tak nemuze existovat…
Ty jsi psala, ze vrasky mas a byla jsi proto na botoxu, ale chapej, ze tohle je zrovna vec, ktera je znacne individualni…jako treba sedive vlasy…nekdo je ma uz ve 30, jiny zacina sedivet az v 60 ti
Nemuzes brat vse podle sebe, to je znacne maly vzorek ![]()
V pohode, normalne diskutujeme, ty reknes svuj nazor, ja svuj, ktery neni o mne, ale o tom, co vidim kolem a mam siroky vzorek, protoze automaticky nechtene registruju i to, co si lidi bezne nevsimaji, vim jak vypadaji starsi s dobrou genetikou bez zasahu kolem 80, muzou vypadat mladistve, ale kdyz mi nekdo rika, ze v 85 nema temer zadne vrasky, neverim, ale verim, ze on to tak videt muze, tu vetu jsem slysela tolik krat, ze nema zadne vrasky, ( vrasky nejsou nic spatne, abychom se rozumeli, patri to k tomu veku a nektere vraskami popsane obliceje starych lidi jsou nadherne ), jen realne, kdyz se pak na toho cloveka koukas, vidis, ze je to jinak. Ze mame rozdilne nazory, prece neznamena, ze si je nemuzeme ponechat
, ja si budu nadale verit svemu, ty svemu a je to tak ok.
Příspěvek upraven 02.09.26 v 18:21
Tak jelikož já jsem zvrhlý romantik, tak se mi líbí andělé s ďáblem v těle - něžné a romantické holky, které se v posteli změní na perverzní dračice.
![]()