Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K tomu stárnutí zatím se mluví o TA-65 z Astragalu - to je proti krácení telomer.
Pak jsou tu sirtuiny: ty se aktivují pomocí nikotinamidu ribosidu (kvalitní drahej) a resveratrolem.
Aspoň něco proti stárnutí co by pomohlo pomoc - zatím nic extra. Nekouřit, nechlastat každej den. Kdo může, ať cvičí, byť je to nuda hrozná. A proti stárnutí mozku čtení knih atd. - ale ne romány proboha. Něco těžšího. I když není román jako román. Takovej Orwell 1984 by se měl číst jednou za pár let vždycky. A 451° Fahrenheita. A Konec civilizace od Huxleyho. To jsou tři skvělé anti-utopie a něco mi to připomíná, z každého něco.
@Eugen Fischer2 píše: Více
Pro Alpu dělá Myšák, a mimimálně 2× ročně přiváží domů vrchovatou reklamní igelitku jejich produktů. V životě všecky ty sportovní, chladivé a nahřívací gely nedokážem vypatlat. ![]()
Každopádně alpu klasickou i takovou tu zelenou shovívavě přisouváme dědovi, který si z nich, jak sem s hrůzou zjistila, občas cvakne na osvěžení dechu a rozhodně nevyplivuje. ![]()
Ale zas mu táhne na 91 a je fakt čupr dědouš, takže nevidím důvod mu v tom osvěžování bránit.
Ale proboha nic o rasové hygieně od prof. Eugena Fischera - ještě vás zavřou ![]()
Mam doma i Mýtus 20.století od Alfreda Rosenberga, jen v němčině, musim se do toho pustit. Jeho deníky už vyšly, Goebbelsovy taky, ale lepší je ta plná verze, co se dá najít na netu než těch našich 5svazků co vykastrovali vydavatelé. Ale aspoň něco.
To je zajímavá část historie. O eugenice vycházely knihy i u nás za 1.republiky, ale nespojovalo se to s rasou. V Německu jo a tu rasu brali podle Hanse Günthera, zajímavé je, že za nordickou světlovlasou a dlouholebečnou a světlookou je tmavá s křivym nosem (člověk by řekl, že takto popisujete Židy, ne…) - dinárská rasa. Braná jako 2. či 3. v pořadí (když se fálská počítá jako 2.). No a nejhorší z arijských byla dle nich východobaltská a to jsou také světlovlasí a světlooký, ale kratší lebka a byli braní za slovanský odpad. V Německu jako Němce je samozřejmě drželi. Ale nechtěli je přijímat z vnějšku. Jen si vyzobat nordiky a možná dinárce.
Měli úplně jinou rasovou analýzu než podle IQ jako dneska běloch vs černoch a Žid dopadá z bělochů nejlépe skoro. A žlutí nás předbíhají v matematice. V průměru.
No není rasismus jako rasismus.
Vždy říkám: víte, které země porazily Hitlera? USA kde v té době černoši jezdili vzadu v tramvaji a VB kde Churchill nesnášel arabáče a Indy. A v Indii díky vojenským potřebám Anglie byl v Bengálsku hladomor 1943 - 3mega mrtvých asi. Takový malý holocaust od Churchilla, jen se o něm moc nemluví… (vedlejší ztráty asi).
@sirikit píše: Více
V tomhle věku má právo si už užívat! Vlastně člověk by si neměl něco odpírat, možná kvůli cukrovce. Ale nemít dortík občas ráno, to by pro mě byla rána.
Já do sebe radši budu cpát potravinový doplňky a žrát si jinak co chci než držet diety a nebrat doplňky nebo to kombinovat. Já dokud nebudu mít vyšší cukr, tak si prostě dortíky dávat budu!
Podle mě jsou to nejhorší stresy…to se na člověku podepíše víc, než cokoliv jiného.. takže buďte happy jak dva grepy
Vidíš a resveratrol užívám ve víně
![]()
Neblbni, cpani se dorty/sladkostmi nemá nic moc společného s diabetes.
@Luxusnixicht píše: Více
Jo ve víně je, ale musíš ho pít festovně ![]()
Jinak ano - jedno jablíčko denně a nemusíš k doktorovi, že?
A kam nechodí slunce, chodí lékař. A vono je to opačně: po slunci stárne pleť, kdo se opaluje, stárne mu rychleji, bělochům teda určitě.
Já se sluníčku vyhýbám přirozeně: noční život, spaní přes den když to jde, válet na pláži - naposledy asi ve 28-9, pak už nikdy. A co v Praze začly ty hrozný vedra, tak naprostá nenávist k létu.
@stock píše: Více
No uvidíme za pár let ![]()
Nejlepší je, že já na odběry skoro nikdy nechodím nalačno a stejně mi ten cukr nejde přes tu míru, je pod ní, ne moc, ale je. Ale nejsem nalačno
@Luxusnixicht píše: Více
Užij si holka dokud můžeš!!! Ještě pořád si můžeš najít miliardáře jako manžela a milenec bude Helmut. ![]()
Vymáčknout ze života co jde a pak umřít včas, než začne bejt člověk hnusnej sám sobě. To je asi kvalitně prožitej život (nechat po sobě děti asi taky není špatný, vidim to hlavně i globálně: vymíráme, ne Afrika, ale my), pokud se nechceš stát diktátorem teda. Ten může žít dýl. ![]()