Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marin píše: Více
No kdyz Son psala posledne, ze Hemut rikal, ze pujde bydlet asi k mamince, ze ma doma problemy a odmlcel se na dva mesice a predpoklad je, ze se odmlcel, aby se zena uklidnila, tak pokud v tom nekecal a ma fakt doma vazne problemy kvuli nevere, tak decka ty problemy mezi Helmutem a jeho zenou, vnimaji, i kdyz treba netusi konkretne, ze jde o neveru, ale ta rodinna klima bude tezka pro vsechny, ono to je proste ve vzduchu..
@Virgin_Mojito píše: Více
No ten IT svět už se taky hlavně v covidu proměnil.
to jsou asi zkušenosti let hodně dávno.
asi jako s tím rande.
šetří se.
@M_Vladim píše: Více
Každý hraje s kartami, které má. Co by kdyby na to se nehraje. Všichni mají nějakou situaci; žijí v nějaké době. Buď si umíš poradit nebo ne. Je to vždycky jen na každém z nás.
Jo… a taky si kazdy neseme na zadech ten svuj batoh problemu… napriklad znami, co maji napohled skvely zivot, kdyz se mi otevreli, maji spousty svych problemu, deprese, uzkosti, partnerske problemy, ktere clovek zvenku nevidi, zdravi, atd… nikdo to nema v zivote lehke.
Pruser je, kdyz se clovek na necem zasekne a cely zivot zije minulosti, prestoze to uz nejde nijak menit a permanentne se fokalizuje na ten jeden problem a tak si nici i pritomnost.
Přesně.
Fakt mi jde na nervy, když se jakkoli handicapovaní snaží shodit svůj problém na společnost, nebo kohokoli, kdo v jejich životě udělal, aspoň v jejich podání, něco špatně.
Maximum, co se podle mě dá od společnosti čekat, je jakás takás tolerance k odlišnostem.
Ale fakt těžko od společnosti čekat, že začne handicap dotyčného aktivně řešit.
Zjednoduším-li: když mám zvýšenou kazivost zubů, těžko očekávat, že mě bude nahánět zubař s vrtačkou, aby mi zajistil Hollywoodský úsměv, se kterým se mi bude žít lépe, když jsem nasleplá a narážím do zdi, musím já sama nebo v dětství mí rodiče zajistit odpovídající péči a vytrvale za ní jít, když zjistím, že nejsem cajk se svým pohlavím, nebo se mi líbí ženy, je to společnosti úplně jedno a já se jí nedivím, a fakt od nikoho nečekám žádné úsilí v případě, že má chlapeček testosteronový deficit, malého šulínka a holky se po něm neutlučou. ![]()
Společnosti i doktorům je to úplně jedno, církev, školství a kdo všecko se to má chytit za nos, se za něj rozhodně nechytí, a Vladim se svojí křivdou zkrátka protrpí až do smrti.
![]()
Jeho volba.
Jj, covid s tím zatřepal hodně, úplně se to proměnilo. Nastoupily všechny ty práce na dálku, dnes se už moc nikam nejezdí. Letos jsem jela na sluzebku do US, ale to bylo snad po deseti letech. A zase dlouho nikam nepojedu. Ale vyhovuje mi to, nemusím se ráno stresovat a chystat se někam do práce.
I když by se asi nějaká práce s cestováním a s aktivní komunikací se zákazníky najít dala, ale dnes mě už to netankuje. Je to fajn, když je člověk mladý a bez rodiny, ale pak, až jsou rodinné povinnosti, priority se přirozeně mění.
@sirikit píše: Více
Podle mě je to vždycky charitativní. Hlavně už třeba nemají nikoho jiného, kdo by chtěl porad ty vzajemne stesky a stiznosti, jak je osud zlej poslouchat.
Tak pro mě je třeba kamarád na úplně stejné pozici jako kamarádka. Akorát je to chlap. Ale stejně, jako se zabavuji s kamarádkou, zabavuji se i s kamarádem. Zajít na oběd, do kina, baba mě bude chtít tahat po nákupech, chlap na fotbal. ![]()
Zase prosím o překlad, kdo všechno za problémy Vladima může? Babička, doktorka, rodiče, komouši nebo zelené mozky? Zase se v tom ztrácím…
@MyMelody píše: Více
Děti třeba tuší nějaké problémy, ale ne že třeba někde v Čechách někoho má.
@MyMelody píše: Více
A začne hledat viníky. Ten vztek a zasek nikomu nepomůže k tomu vykročit a jit dal. Nikdo to nemá jednoduché, je to spíše o přístupu k životu. To neodpusteni svým blízkým ho blokuje cely život, a tím si zdůvodňuje, proč nic nejde. Jde skoro všechno, jen je otázka, co tomu chce nebo je ochotný obětovat a co pro to udělat.
@sirikit píše: Více
Málokdo si řekne na rovinu, že je líný, neumí si uvařit, neumí si pohlídat stravu a proto má tendenci k tloustnutí. To je jen příklad, aby bylo jasné. Mnohem jednodušší je to hodit na společnost, katolíky, zelené mozky, rodiče a doktory. A pak na to pořád dokola nadávat.
@Virgin_Mojito píše: Více
Firmy zjistili, že se tím ušetří, když se udělá online školení. A teď je zrovna také krize i se dost propouští v IT
@Velryba černá píše: Více
Chápu třeba partu kamarádů, tam se bavi všichni se všemi a jdou za zabavou. Ale s jednim tam už je to spíše o tom sverovani se si myslím, o tom probrat něco s druhým pohlavím jaký na to má názor a tak.