Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chorvatsko je krásné, škoda, že ho hodně lidí zbytečně podceňuje, řeči typu „jedete jen do jugošky“ jsou fakt trapné ![]()
my tam lítáme, z Ostravy jsme tam ani ne za hodinku…
jezdíme většinou pod Makarskou, Živogošče, Gradac, Zaostrog..
@Kaileee píše:
Chorvatsko je krásné, škoda, že ho hodně lidí zbytečně podceňuje, řeči typu „jedete jen do jugošky“ jsou fakt trapné
my tam lítáme, z Ostravy jsme tam ani ne za hodinku…
jezdíme většinou pod Makarskou, Živogošče, Gradac, Zaostrog..
Já na řeči moc nedám..
my jezdíme vesměs autem ale dolů k Dubrovníku busem.. ![]()
@Makinka87 píše:
GradacBaška Voda
Premantura
Dubrovník
Premantura, Banjole, Pula, Rabac moje srdcovky na Istrii.. ![]()
@kornelije Premantura..Kamenjak
teď jedem Mlini…neznáme, ale poznáme ![]()
Holky a je nekde pisek? Nikdy jsem v Chorvatsku nebyla a docela me to laka, ale vzdy jsem spis slysela ze jsou vsude oblazky a hodne jezku… a to asi neni pro uplna prtata (mame ani ne dvouletaka)… diky ![]()
@Liška2014 píše:
@kornelije Premantura..Kamenjakteď jedem Mlini…neznáme, ale poznáme
Kamenjak je nádherný, před 15 lety prázdné pláže nevím jak teď ale před lety si člověk připadal jako na pustém ostrově… dceři se nejvíce líbila ta obrovská houpačka.. ![]()
@Helca83 líbilo se nám Pakoštane pro prcky..tam je i písková..malinké městečko, ale romantické ![]()
@Helca83 píše:
Holky a je nekde pisek? Nikdy jsem v Chorvatsku nebyla a docela me to laka, ale vzdy jsem spis slysela ze jsou vsude oblazky a hodne jezku… a to asi neni pro uplna prtata (mame ani ne dvouletaka)… diky
Ano najdete i písečné pláže a je jich opravdu hodně. Třeba ne moc známý ostrov Pašman.. ![]()
@kornelije
my jeli loni do Medulinu, že prý super pro děti…kluci měli e3 a 9 měsíců…fotky na netu krásné, realita na zvracení..pardon…špína, jeden stánek vedle druhého…utrpení. Tak jsme sbalili švestky a vypadli na Kamenjak…to byla pecka. ráj na zemi
![]()
@Helca83 píše:
Holky a je nekde pisek? Nikdy jsem v Chorvatsku nebyla a docela me to laka, ale vzdy jsem spis slysela ze jsou vsude oblazky a hodne jezku… a to asi neni pro uplna prtata (mame ani ne dvouletaka)… diky
Naše děti jezdí skoro od mimina a nikdy jsme písek nepotřebovali. Jako dospělý preferujeme spíš skály a kamínky kuli šnorchlování. Vždycky se najde kousek, kde je nějaký fajn přístup pro děti. Občas měli ve skalách i svůj takový bazének. Tuším že mi někdo říkal, že snad na Pagu jsou písčité pláže, ale nevím. Máme sježděnou Istrii a Zadarskou oblast. 2× u Splitu ale to bylo ještě bez dětí. Ježky jsem zažila jen u Poreče a to ještě ve větších hloubkách. Tak buď máme štěstí neboť nevím. Líbilo se nám všude. Ten Split se nám líbil díky moři a vysokým kopcům hned za námi. Moře bylo skvělý všude. Chorvatsko miluji ať si kdo chce co chce říká. ![]()
@Ajuše taky ho miluji
nechápu cesty do Egypta a podobně
sebevražda vedrem..bez hor..borovic..to by mě zabilo ![]()
Já jsem asi „žabař“, když jsem v Chorvatsku byla zatím jen 4× (z toho jednou ještě v Jugošce chvíli po revoluci
), ale je to nádherná země. Jednou jsem měla to štěstí být, ještě s rodiči, v aparmánu v Makarske, ale ne na hlavní pláži, ale měli jsme vlastní soukromou mini plážičku. To byla nádhera. Jinak s dětmi jsme byli na Pagu a ač jsem měla ze začátku trochu strach, když jsem se dočetla, jak je to pustý ostrov, tak v červnu v Mandre bylo nádherně, pro děti ideální destinace ![]()
Ja mam nejlepsi vzpominky z cesty jeste s nasima, kdy dostat se do jugosky bylo za odmenu, projeli jsme cele udoli Neretvy do Mostaru, a skoro cele pobrezi az na sever. Krasne bylo v Dubrovniku, v Omisi, Makarske, Splitu atd. Dalsi cesta byla az tranzit do Recka, Jugoslavie uz neexistovala, dalnice taky ne, zato vojaci se samopaly od nas vybirali penize, ze muzeme jet dal. Pak jsem tam pres 10 let nebyla. Vratila jsem se na Istrii parkrat do Porece a pak jse jednou byla na Braci kousek od Supetaru, coz byla srdcovka moji mamky, ktera jela tehdy se mnou a detmi. Ale na moje krasne vzpominky z detstvi uz nove navstevy nenavazaly a do Chorvatska uz nejezdim.
Příspěvek upraven 11.07.19 v 10:16