Mimi 2010

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, které mají narozené děti v roce 2010.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

• Fotoalbum (192)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3981
29.11.11 12:40

Ahoj, tak jsme zpátky od logopedky a psycholožky. Mám z toho smíšené pocity. Vojtík je skoro ve všem nadprůměrný, jen v grafomotorice podprůměrný a ve skládačkách je na tom dle svého věku. Jinak v logice a jěště něco, teď mi to vypadlo – je jako 5leté dítě a kousek. Takže máme prý doma poklad a zároveň náročný život s nadaným dítětem, ale nesmí se nám to stát černou můrou :zed: :nevim: Prostě dohnat to, co nejde – držení tužky, brát, že funguje jako mnohem starší dítě a musí se tak s ním komunikovat a dávat podněty na rozvíjení a na druhou stranu je to pořád 3-leté dítě :roll: Mám spousty literatury, kterou si musíme přečíst, najít školku – máme dva tipy, ale nevíme, zda tam bude volno. Rozhodně před vstupem do školy  – v 5 letech budeme mít nový test, abychom našli správnou školu a učitele, ale to je ještě daleko. :! Rozhodně, pokud budeme dělat, co máme, tak nás čekají těžké chvilky ve vyrovnávání se Vojtíkových výstředností mezi kolektivem, kdy Vojtík si s nimi bude chtít hrát, ale většina dětí nepochopí, proč tohle Vojta dělá :twisted: Jde mi z toho hlava kolem :nevim: Budu muset studovat a možná začnu studovat spec. ped. Holky, já nevím, jestli mám být šťastná nebo mám brečet Když mi logopedka popisovala, co všechno nás čeká, říkala jsem si, že mě to asi zabije :roll: Fakt se za sebe stydím :oops: Ale ve Vojtíkových genech se setkalo moc matematiků a logiků a analytiků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
29.11.11 20:10

Tak tohle mě pobavilo :lol:

Být "rodičem nadaného dítěte

Jedna maminka vysoce nadaného chlapce si do svého zápisníku pozorování tohoto dítěte napsala: „Když se Vám narodí takovýhle synek, měl by Vám hned někdo v porodnici říct:Cokoliv od této chvíle řeknete, bude použito proti Vám“.
Péče o rozumově nadané dítě je skutečně velice náročná. Jak bylo již výše řečeno, tyto děti často potřebují méně spánku, pokládají více otázek, než je kterýkoliv dospělý schopen s ohledem na čas a znalosti odpovědět, vyžadují dvacetičtyř hodinovou pozornost, vtahují celou rodinu do svých zájmů, které ostatní členy rodiny nemusí zajímat vůbec, někdy proměňují Váš byt ve velkou laboratoř, která v podstatě nemá hranice, a vy jako rodiče často nedovedete (jak jiná maminka trefně poznamenala) rozlišit, kde „něco skutečně či pouze experimentálně hnije“. Běžné osnovy je příliš nerozvíjejí, reagují velice intenzivně na všechno, někdy bohužel i na všechny, kolem sebe.
Být perfektním rodičem nadaného dítě znamená podle přední americké psycholožky - mít neomezené finanční konto, neomezenou trpělivost, encyklopedické znalosti a někoho, kdo by za vás spal.
Péče o takové dítě Vás, rodiče, ale neobyčejně obohacuje a pozorovat takový jedinečný vývoj je úžasné. Takové nadané dítě výrazně obohacuje Váš rodinný život a přináší Vám zcela nové zajímavé situace.
Užijte si jejich dětství dokud můžete, rostou velmi rychle.

Autor: Šárka Portešová .{color:red}"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
29.11.11 20:12

Veru, já bych to tak tragicky nebrala a prostě pracovala s tím, co vím. Hlavně, že je zdravý. :palec: A přeju vám, aby nějaká školka vyšla. :palec:
Jinak Maruška se začíná bát Mikuláše. Ve školce vyráběli dnes uhlí a zítra čerta a čertici a ona tam nechce chodit, protože se bojí čerta. :roll: Má už černé svědomí, zlobivka jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.11 12:41

Ahojky holky,moc se omlouvám,že jsem tu tak strašně dlouho nebyla ale nějak nebyl čas…

Všechno číst ani nebudu bylo by to na dlouho......

Holky dejte jsem nějaké fotky vaší vánoční výzdoby potřebuji nějakou inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.11 16:22

Ahojky,tak jak se máte?

Verů hlavu vzhůru,uvidíš že se to poddá,určitě si s tím poradíš.Vojtíšek je šikulka ,třeba Vám jednou domu přinese nobelovku :palec:
hledala jsem nějaké fotečky tvých ratolestí ale žádnou jsem tu nenašla.

Kristý tak jak to vypadá s tvou maminkou? :hug:

U nás je to všechno na prd,když se to se.. tak se.. komín pořád ještě není dodělaný.Holky jsou nemocný,Gábinka má od včerejška průjem,byla jsem s ní u doktorky,ta jí nařídila dietu,což se jí nezamlouvá,je protivná že nemůže nic jíst.No,na palici :zed: O víkendu je mikulášská na kterou samozřejmě nejdeme když holky marodí,to si to od Gabči určitě vyposlechnu.Ještě Vánoce před námi.
Já vím,pořád si jen stěžuji,asi vám brzy polezu na nervy :mrgreen:

:mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
30.11.11 20:06

Ahojky holky!
My nějak velkou výzdobu neřešíme, máme svítící městečko a svícen, betlém, večer si zapálíme voňavou svíčku a to stačí. :lol: Já to nějak nemám ráda. :oops: Možná až na stáří si celý byt vyzdobím, teď v tom vidím jen to „nebezpečí“, jak to Kuba bude tahat, tamto Maruška rozdupe, tamto roztrhají a tak. :mrgreen:
Veru, tak se hlavně brzy uzdravte a komín ať už stojí, nemáš to opravdu jednoduché. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
1.12.11 08:37

Veru: máš toho moc :hug: Přeju, ať jsou děti brzo fit Fotky jsem asi nikam nedávala :oops: Čistila jsem počítač a mám je na externím disku. V PC jich mám jen pár :oops: Ale někam je dám
Zlato: já ještě nemám zbytek výzdoby. nestihla jsem to. Dneska si musím rozmyslet, co vyrobím a kam to dám. Hlavně s dětmi musím udělat jmenovky a přáníčka
Včera jsem byla na promoci kamarádky, pak na bowlingu a parádně jsem si to užila. Do konce týdne mě ž nic nečeká. Hysterák Vojty u dr. mě dostal do fáze, že jsem už i brečela zoufalstvím. Fňukal, brečel, kňučel v podstatě od rána do 13 hodin, jsem myslela, že se půjdu nahlásit na sociálku nebo do Bohnic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
1.12.11 08:43

Veru: tak jsou ve fotkách tři fotky dětí a dokonce jsem tam dala i jednu svoji :oops: I když se nerada fotím a své fotky nemám ráda :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
1.12.11 10:15

Ahoj holky, tak jak to ted všechno zpětně čtu, tak je to u všech asi stejný ;) ;) já mám zatím jen trochu vyzdobený okna, doma mám vyzdobu trochu v obýváku ale malámi na to chodí tak to finální budu dělat asi až týden před vánoci až budu mít vše napečené a uklizené abych na ní dávala pozor :lol: :lol: Davídek je ještě doma, už druhý týden, malá do toho spadla na ten stul a ted dostává rýmu :oops: :oops:
Dneska se chystám začít péct tak uvidím jak to půjde, ale když se musím s Davídkem učit, a do toho ten nás malej ďáblík, tak jsem vždy ráda že aspon trochu uklidím a uvařím :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.11 15:39

Zdravím :mavam:
holky já mám za sebou šílenou noc,Nikolce se to zhoršilo :( .Strašně kašlala až se dávila.Měla jsem strach že se snad udusí.Ráno jsem s ní jela k doktorce a opět se jí to stáhlo na průdušky. :cert:

Verů máš krásné dětičky :)

sarynama copak je Davídkovi,že nechodí do školy?

Já ještě žádnou výzdobu nemám,asi ani žádnou velkou dělat nebudu,jen něco do okna a betlém.Chtěla jsem taky něco zkusit s toho jehličí ale nikam jsem se pro něj nedostala.Ale z Gábinkou jsme se pokoušeli o domácí svíčky a celkem se povedli,tak až to bude ve finální podobě tak se pochlubím :mrgreen: no a ted hledám na netu návod na domácí mýdlo.
Od příštího týdne začnu péct cukroví.Ještě dokoupit několik dárků a snad to bude všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
1.12.11 15:56

Ahojky holky.
Tak u nás nového nic, jen Kuba má trochu zvýšenou teplotu, asi z toho očkování z minulého týdne. :( Maruška pořád huhňá, ale do školky chodí.
Dnes se tu rozsvědcí stromek, ale nejdu tam, až zítra, stejně by dnes nic děti přes ty lidi neviděly. A manžel šel na chlastačku z práce. :roll:
Veru, to měl teď Kuba taky, že se dávil těma hlenama, jak mu to nešlo vykašlat. Co vám na to dr dala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.11 16:00
barah píše:
Ahojky holky.
Tak u nás nového nic, jen Kuba má trochu zvýšenou teplotu, asi z toho očkování z minulého týdne. :( Maruška pořád huhňá, ale do školky chodí.
Dnes se tu rozsvědcí stromek, ale nejdu tam, až zítra, stejně by dnes nic děti přes ty lidi neviděly. A manžel šel na chlastačku z práce. :roll:
Veru, to měl teď Kuba taky, že se dávil těma hlenama, jak mu to nešlo vykašlat. Co vám na to dr dala?

máme mukosolvan,spiropent,protazín a na teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
1.12.11 17:05

Jejda, tak ať se marodi brzy uzdraví 8o :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
1.12.11 17:06

Veru: děkuju. Teda to dávení musí být hrozné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
1.12.11 19:23
VeronikaJanou píše:
barah píše:
Ahojky holky.
Veru, to měl teď Kuba taky, že se dávil těma hlenama, jak mu to nešlo vykašlat. Co vám na to dr dala?
máme mukosolvan,spiropent,protazín a na teplotu.

Veru máme přesně to co vy. Davídek měl trašnej kašel a rýmu, nález na pruduškách a už je druhý týden je doma, v pondělí už jde do školy, tak jsem na něj zvědavá dostal plno ukolů ale učení doma je děs, hlavně když malá nespí a chce být u všeho...........Jinak jsme dostali mucosolvan a spiropent taky ale ten protasin ne ten je na co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny