Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
židlička není o tom, že dítě je v tolika měsících těžké..vydrží každá židlička. Ale variabilita je důležitá…Takže ta, která je sice polohovatelná, ale rozhodně bych ji v 5měs. do židličky nedala. Měla jsem dítě sice drobnější, ale do 8měs. byla v lehátku…
Většina židliček pro děti je do 3let, takže je úplně fuk, zda má 8 nebo 10kg, tříleťák má klidně 18kg a taky se tam vejde.
Pokud se naučila přitahovat za ruce, bude se v židličce napolohované přitahovat za područky, za případné madlo přes židličku, za stoleček… Proto bych do židličky asi nešla a koupila spíš nějaké polohovací lehátko, kde se ideálně nebude mít čeho chytit.
Případně židličku, aby měla pětibodý bezpečnostní pás a mohla jsi ji připoutat i přes ramena, takže i když se vykloní, tak jí to nepůjde.
Díky, lehátko máme a dobrou autosedačku (vajíčko Römer), kde se jí líbí, takže budeme baštit v tom. Spíš mi šlo o to, že malá chce být „v naší výšce“, aby náhodou o něco nepřišla
.
Ještě jednou děkuju za rady, máme ještě čas na židli ![]()
My mame Chicco Polly. Ma polohovatelne jak zada tak nozicky, takze je i pro nesedici mimi. A ma petibode pasy, takze by se ti nemela zvednout do sedu..
Nam naprosto vyhovuje.
my měli a pořád máme cam a super.a mates byl taky cvalík a ještě dneska v ní sedí
Dokud neseděl, krmila jsem v autosedačce. Lehátko jsme neměli, do tří čtyř měsíců se chtěl pouze a jedině chovat, na odkládání kamkoliv mi prděl, pak už se zase chtěl pohybovat po svém na zemi a v lehátku by vřeštěl kvůli znehybnění.
ahoj, tiez mame chicco polly
http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?…
je super, je tam niekolko zmensovacich vloziek, cize je skutocne od narodenia, je polohovacia a ma 5 bodove bezpecnostne pasy, ktore sa daju prerobit na trojbodove. ma aj hrazdicku na hracky, super vec, kedze vacsie deti sa uz niekedy pri jedle nudia, mojho maleho to perfektne zabavi na tych par minut kym sa napapa. do sedu sa v nej nepritahuje.
teraz ma 7 mesiacov, takmer 10kg a este stale ho mam v tej polohe uplne nalezato. (sice si uz raz sam sadol, ale pokial to nebude robit castejsie, tak ho nechavam lezat aj v kociku, aj v sedacke)
takze za mna urcite tuto ![]()
My máme velkého temperamentného kluka a jsem ráda, že máme Chicco polly - je prostorná, stabilní, je polohovací(záda, podnožka, tác i výška sedáku se dají regulovat) a má i pásy. V Intersparu ji teď mají v akci, pokud jej máš poblíž ![]()
http://www.miminakupy.cz/…ly-interspar
Taky jsem se rozhodovala jak ty a zkoumala diskuse a tahle židlička je fakt super ![]()
Za sebe doporučuju nekupovat dřevěnou nebo IKEA židličku. Jsou malé, jak ti tvůj větší prcek ještě povyroste.
Příspěvek upraven 02.12.11 v 22:53
Jo jinak máme tuhle židličku: http://www.klouzacky-skluzavky.cz/…idlicka-spin- Je výborná- skvěle se polohuje do výšky, dokola otočné sedátko, pultík lze odstranit a později přišoupnout židličku ke stolu (dítě jí nebo maluje přímo na stole), s pětibodovými pásy, ale ten leh není tak žhavý, spíš polosed. Je docela drahá, malej ji dostal od prarodičů. Na sedící dítě poslouží úplně výborně bílá židlička plastová z ikei. Je stabilní, lehká, snadno se složí a omývá. Navíc je hodně levná. Máme jí taky.
ahoj, jak psaly holky, než začně sama sedět, tak lehátko.
My máme dřevěnou rostoucí Jitro a super
a vzhledem k tomu, že teď ve dvou letech má 16 kilo a 96 cm, tak třeba na návštěvě u kamarádek s dětmi se do jejich klasických plastových pultíkových židliček absolutně nevejde.
Já bych počkala, až si sama sedne a pak bych koupila už židličku nepolohovací, třeba jitro nebo z levnějších z ikey, zkrátka ať je to stabilní a snadné na údržbu, máme polohovací židli, ale tam je tolik skulinek, dítě jednou prskne a ždili bych mohla strčit do sprcháče
Takže mladší se krmí v lehátku s pratelným potahem a pak dostane tu ikeáckou židli umělohmotnou a bude.
Souhlasim s vetsinou. Dokud dcera nesedela, tam jsme krmili v autosedacce (pres ni jsem vzdycky hodila tetra osusku, abych nemusela porad prat
) , pak dostala rostouci stokke a s tou jsme taky spokojeni.
Holky,
jste zlaté, moc děkuji za pomoc. Jasně to vyhrávají dvě - Babypoint Fábula a Chicco polly a pak Ikea. My máme s lehátkem dost problém. Vája ho bytostně nesnáší. Chce se chovat, ale ne klasicky, bohužel, jen na letadlo. A jak je těžká, tak se mi dneska vymklo koleno…
Já prostě musím mít všechno složitější ![]()
Tak malej měl v 5m 9kg a koupila jsem ještě větší lehátko na krmení.. židličku až opravdu bude sedět, mám vyhlídnutou dřevěnou polohovací, plast nechci, o to se víc opřeš a je to v háji ![]()
Milé maminky,
tak jsme se s tou naší beruškou prořvali do pátého měsíce a brzy začnou příkrmy. Mno, hlavní dotaz je, jakou židličku, protože zítra je Váje pět měsíců a máme 8,5 kg a jsme velké miminko (všichni nám odhadují 8 měsíců…). Vája ještě nesedí, ikdyž při zachycení jakéhokoli prstu se v pohodě vytáhne dosedu. Nicméně jsem dostala „za uši“, že ještě sedět nemá, jelikož jako hodně dráždivé dítě má nechat odpočívat krční páteř, která v sobě „kumuluje“ nějaké ty dráždivé body, nevím…
Takže hlavní dotaz, a omluva za zdlouhavý projev,
… a to je snad vše. Omlouvám se za 100× omleté téma.
Děkuji