Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to se obrať ještě na jinýho doktora poraď se, protože jestli jí ta placenta nevyživuje tak jak má tak je to blbý teda, doktor je nezodpovědný, divím se, že to takto nechal, ale nedej se. Co nejdříve někam zavolej a poraď se
Týden změnit může ale určitě ne v tak pokročilém a ještě o 3 týdny okamžitě bych změnila gynekologa a co nejdřív se nechala na specializovaném pracovišti vyšetřit ono jestli se maličký špatně vyživuje přes placentu měli by tě sledovat rozhodně víc aby se včas dalo zasáhnout. Mě osobně by se přístup nelíbil a hned bych to řešila podle mě už včera bylo pozdě…když jde o takovouhle věc
@Anonymní píše:
Hezky vecer, pri navsteve gyn v 28 tydnu, malicka vazila 650 g, bylo mi recenoto, ze je nejspis spatne spocitany termin a prepsal mi, rydny na 25:O vic neresil…na moje nalehani, ze na genetice rikali ze malicka vahove neodpovida, ze se musi hlidat pkacenta, nereagoval…holky muze gyn jen tak zmenit tt?? Ja ted vubec nevim na cem jsem
No ja byt tebou okamžitě jdu k jinému doktorovi teda
stáří plodů se určuje uz na prvním screeningu a tam se těžko sekli o tři týdny… 28tt a 650 g je celkem málo teda, můj malej měl uz dávno kolem 1200g. tvůj doktor ti nemůže přepsat týdny, musel by ti změnit a posunout i TP. měl řešit proč je plod tak malý a řešit jestli nemá malo výživy… tohle bych teda resila
Na 28tt je opravdu hodně maličká ![]()
Co že? Nemůže ti teď přepsat tt, jdi okamžitě jinam, co to máš za doktora ![]()
Holky je to uznavany porodnik v mistni nemocnici
takze radite jinam? Tak ja to v pondeli obvolam, rekl mi ze pockame do priste..objednal me za 4 tydny..zacala jsem nad tim premyslet s jsem z toho docela nesva.
@Anonymní píše:
Holky je to uznavany porodnik v mistni nemocnicitakze radite jinam? Tak ja to v pondeli obvolam, rekl mi ze pockame do priste..objednal me za 4 tydny..zacala jsem nad tim premyslet s jsem z toho docela nesva.
Hele vždy je to jen vahovy odhad, může to být + - 300g v tomhle týdnu. Spíš me zaráží ze ti přepíše týdny, tím se ti úplně mění termín porodu a kdyby to bylo třeba o pár dní ale tři týdny je mazec. odborník nebo ne, je to tvé dítě a raději si vyslechnu nazor dalšího doktora než něco podcenit.
@Anonymní píše:
Holky je to uznavany porodnik v mistni nemocnicitakze radite jinam? Tak ja to v pondeli obvolam, rekl mi ze pockame do priste..objednal me za 4 tydny..zacala jsem nad tim premyslet s jsem z toho docela nesva.
a co jiná nemocnice někde v okolí? zajela bych tam o víkend, vysvětlila jim situaci a určitě nebudou mít problém se na tebe mrknout ![]()
@Anonymní píše:
Uznávaný porodník a řekne ti tohle??? Já mám uznávaného porodníka nejlepšího u nás ve městě můžu se ho v pondělí zeptat a garantuju ti že si bude klepat na čelo. A ještě tě objedná za 4 týdny? To není odborník to vůl…jed do jiné nejbližší nemocnice hele takhle to že to resis tady s námi znamená že citis že to tak není správně no ne?? Věř mateřskému instinktu ten nelže!? Takže pokud cítíš obavy tak k tomu je důvod nevzala bych si to na triko…když dojde k nejhoršímu budeš mávat umrtnim listem a prohlašovat mám uznávaného porodníka??? Pochybuji… jenže on tu tíhu svědomí za tebe neponese. Jako zašla jsem do extrému ale určitě bych ho nenazyvala uznávaným…
@terynka006 píše:
a co jiná nemocnice někde v okolí? zajela bych tam o víkend, vysvětlila jim situaci a určitě nebudou mít problém se na tebe mrknout
ano můj názor jela bych zítra
Ty jo - jdi jinam!!! Nemůze ti prepsat o 3 tydny termin, jen tak protoze dite neodpovida! Co to je za blbost??! ![]()
Jdi jinam - nechci te strasit, ale muze to dopadnout nehezky… Kontrola za 4 tydny?? Tak to muze byt pozde! ![]()
Nejspis je neco s placentou (znam treba holku, ktera mela strasne malinkou placentu, nikdo to nevidel na utz… videli jen, ze je miminko maly)… Nefungujici placenta muze byt pruser!! Rozhodne jdi jinam!
Odkud jsi?? Z jakeho mesta??
@Anonymní píše:
A kam si chodila na kontroly doteď, taky k němu? Vždyť už jsi musela být minimálně dvakrát na ultrazvuku a jestli před tím mimi odpovídalo týdnům, tak musí být někdo problém, kvůli kterému teď tak zaostává.
A pak věřte doktorům když i každý člověk se selským rozumem ví že to není takhle v pořádku…uff
Já měla taky menší mimčo. Bohužel jsem našla USG jen z 30tt a tam měla malá 1200g a za dva týdny mi pak přibrala 400g. Taky mi řekli, že je možné, že budu rodit o tři týdny pozděj. Ale tvoje mimčo mi přijde ještě trochu menší. No, ale každopádně když mi to gynekolog zjistil, tak mě okamžitě poslal do nemocnice, kam jsem zpočátku chodila každách 14 dní, pak mě poslali do krajského města na rizikovku a nakonec mě hospitalizovali. A porod byl nakonec 37tt císařem, 2kg 45cm. Takže bys měla být rozhodně víc sledována než jednou za měsíc. Určitě bych zašla jinam…
ec v 37tt císařem 2kg, 45cm. Takže to, že Tě objednal až za měsíc je určitě nesmysl a rozhodně by Tě meli víc sledovat. Takže ano, jak píšou holky běž jinam…