Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mam 7tydenni miminko. Od vcerejska, kdyz place, place jakoby ztracel hlas, desne vysoko „pisti“ (coz neni u nej obvykle) obcas behem place to zni jako kokrhani.
Rozhodne to neni tim, ze predtim hodne plakal.
Jinak ji dobre, rymu, kasel nema. Je vesely, ale proste kdyz zacne plakat zni to divne.
Cetla jsem, ze takhle muze zacinat laryngitida, ale ta by se uz projevila?!
K detske ho vezmu kdyz to neprestane, ale moc se mi tam nechce, mezi nemocne.
Nemate nekdo zkusenost?
@Vemas Mám čerstvou zkušenost. Nejeli jste autem, kde byla klimatizace? My jsme z ní všichni omarodili, ale ted už dobrý a já zprvu přišla o hlas ![]()
Synovi se to stalo taky, když byl přibližně stejně starý. Tenkrát měl trochu rýmu. Ale jinak si prostě vyřval na chvíli hlasivky - on totiž cvičil Vojtu. Také jsem se bála, že má laryngitidu. Ale trvalo to možná pár dní - sípal, chroptěl, a pak už to bylo v pořádku.
@Vemas malému opravdu takhle zacal zanet průdušek. ale tou dobou uz mel trosku rymu a kasel. celkove byl jinak taky v pohode, bez zmen chovani a teplot. hlidej to a uvidíš. ![]()
@Baby86 diky, tak snad to bude ok i u nas. On rymu nema, ale hlasivky si vyrvat taky nemel kde
posledni dny mi prijde naopak hodne klidny
@peta81 píše:
@Vemas malému opravdu takhle zacal zanet průdušek. ale tou dobou uz mel trosku rymu a kasel. celkove byl jinak taky v pohode, bez zmen chovani a teplot. hlidej to a uvidíš.
a kolik mu bylo? A jaky mel kasel? Prave muj maly mi prijde uplne v poho, klidnejsi nez kdy predtim
@Vemas bylo mu něco přes dva mesice, takze dost podobne. jeden den mel mel trochu ucpany nos, další zacal pokašlávat, vecer takhle sipat a další den u doktorky uz to byl zanet průdušek. podchyceny brzy, takze nedotal antibiotika. ale jestli jen ztraci hlas bez jakychkoli jinych zmen, spis to bude od te klimosky ![]()
@Vemas píše:
@DeTer no to sme jeli! V pondeli a od utery tohle
Vidíš. Já jsem taky takhle jela, nejdřív jsem přišla o hlas, pak o nos a nakonec o krk kompletně, jelikož jsem začala krchlat… Takže i klima je možné
Jak je prckovi?