Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malé jsou 2 roky, když se sama vyčůrá do nočníčku, tak čím děti utíráte? někde jsem slyšela, že je pro děti nějaký vlhčený toaletní papír.
Kdybych měla holku, utírala bych normálně toaleťákem a žádný navoněný vlhčený, nebo jí uděláš mykozu…
Klasickym 3vrstvym toaletním papírem, a po velke vlhčenyma pampers ubrouskama ![]()
Vlhčenými ubrousky nebo normálním toaleťákem. Nějaké dětské toaletní papíry mi příjdou naprosto zbytečné. Ani jsem je nikde neviděla.
Já vlhčený toaleťák používám u staršího (téměř 4R; mladší je ještě na plenkách) po stolici, protože mám pocit, že suchým to víc rozmažu a poškrábu. Kupuju buď v Globusu tu jejich značku Natuvell (či jak se to píše) 1 balení asi 25,–, nebo v DM drogerii, tam mají i velké balení po 4ks, byl na to i slevový kuponek, cenu teď přesně nevím.
Po čůrání normoš papírem co máme my… když kadí tak záleží na tom jak, někdy se jí to vydaří že to má až na nohách to pak čapnu ubrousky vlhčené když nejde rovnou pod sprchu a jinak též papírem
Mám teda kluka, ale po čůrání si bimbase utírá normálně klasickým toaleťákem a po stolici ho utírám vlhčeným toaleťákem. Mám z toho takový lepší pocit a hlavně ho lépe utřu. Vlhký koupíš snad všude, já většinou kupuji v DM ten jejich dětský Sau… cosi. Je fajn, že to můžeš spláchnout do WC, vlhčené ubrousky se nedají. Respektive by se neměly.
Taky mám kluka. Utíráme normálním toaleťákem, případně ještě vlhkým ubrouskem. Holčičku bych hlavně nebrala voňavým toaleťákem.