Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Malý mu se udělali na horním rtu zevnitř takový bílí puchýřky jsou takový jako by nafouklý. Nevíte co by to mohlo být??..y Malý pije UM z flašky. Všichni mi píšou že jsou to buď afty a nebo moučnivka ale nevypadá to ani na jedno.
Muj prcek mel ted neco podobnyho ale mnohem horsi natekly dasnicky ze nebyli videt zoubky a bile fleky na nich tak jsme sli k dr a ten rekl ze je to opar a dostali jsme zovirax Sirup a super to zabralo, radsi dojdi k dr na zacatku mel taky jen jeden flicek a pak se mu to rozlezlo vsude a strasne to boli nechtel vubec jist ani pit a jen plakal
No snažila jsem se to vyfotit a vypadá to nějak takto… Měl už to jednou ale měl to míň a pak to zmizelo jen ted se mu to udělalo hodně tak mě to vyplašilo.. No možná plaším zbytečně
Já myslím, že to budou afty… malá to měla letos už podruhé, zašla jsem s tím raději k doktorovi, dal jen vodičku a doporučil sirup Imunoglukan k dlouhodobějšímu užívání - posílení imunity… pokud to jsou afty, tak to bolí, malá plakala hlavně v noci, třeba co 40 minut
pokud to je opárek nebo něco podobného, tak to nebolí
No já počkám a uvidím co mu to udělá.. Nechci chodit pořád k dr když jsem tam byla včera na očkování. Stačí že dr je můj přítel na telefonu. Pořád mu volám když se mě něco nezdá tak teď zkusím vyčkat. Malého to totiž nebolí, pěkně papá a nijak na to nereaguje
@Veushe přesně vím o čem mluvíš
. Taky máme velmi dobrého přítele pediatra a u prvního jsem mu volala snad každý týden
už ze mě měl nervy, protože náš malý měl snad všechny příznaky všech nemocí
. Počkej a uvidíš, kdyby ho to bolelo tak to řeš. Jinak na tyhle oparky, aftičky stejně nic není, jen nurofen od bolesti, jinak se to musí samo vyhojit ![]()
@AV
je ten můj je ze mě už taky na nervy
vždycky už se jen ptá co se děje
. Jen je štěstí že dr mě fakt uklidnuje že to nic není a to se ho ještě 10× ptám jestli si je jistej jestli se třeba nespletl no hrůza. Ale zas je fakt, že to bere tak, že jsem mladá a je to moje 1 dítě tak mám strach abych třeba něco nezanedbala. Zatím ho to nijak nebolí nic. Tak asi fakt vyčkám a uvidím třeba to zmizí samo.
@Veushe
tak přesně vím o čem mluvíš
. Mým vrcholem bylo když jsem volala, že malý má na stoprocent zauzlované střeva
, že má všechny příznaky, co píšou v knížce (bylo to před 10lety, tak internet ještě tak nefungoval ), tak to mi řekl, že mám knížku vyhodit
jinak mě nechá zavřít
.. neboj u druhého už budeš zkušená „matka“ a doktora uvidíte jen ve výjimečných případech. Držím palce ať to malému co nejdřív zmizí ![]()
@Veushe ahoj můžu se tě zeptat co to tedy vlastně bylo? Nám se to taky udelalo máme to už asi týden prvně sem si myslela.ze to je třeba z moc. tepleho mleka ve. flasticce. ale pořád se to obevuje navíc malá pri jídle pláče ale.hlad má nechce spát pláče. dekuji za odpoved.