Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky. Dnes se mi stalo, když jsem s kočárkem (korbička) vystupovala z tramvaje, že jsem se netrefila na chodník, takže jsem sjela předníma kolama na silnici a zadníma jsem zůstala v tramvaji. Snad jsem to popsala srozumitelně. Výsledkem bylo, že dítě zůstalo v korbičce hlavou dolů, skoro jako by na té hlavě stálo
Sice je v korbičce jakási možnost připoutání, ale to má jen kolem pasu a nezábranilo to vůbec tomu, aby se v korbičce sesunul:( Stalo se to také některé z vás? Řešili jste to nějak? On vůbec neplakal, nevypadá, že by ho to nějak trápilo, ale já jsem z toho špatná ![]()
@wewerka84 nestalo - jestli je v cajku - neřešit. Určitě bys poznala, kdyby nebylo dítko ve své kůži.
Taky nestalo.
jak jsi vystupovala? z nízkopodlažní či vysoké tramvaje?
vidím to nicméně často u mamin, které vystupují popředu z nízké tramvaje či busu, tj. předníma kolečky napřed, pak se zákonitě vždy zaseknou.
já vždy z busu či tramvaje couvala a toto se mi nikdy nestalo.
jinak bych to neřešila, zda je ok.
Známe se v šalině i převrátil kočárek a jen se tomu zasmála, pokud dítě žije a nepláče, klídek… ![]()
Jé, to se mi taky stalo. V Praze na Letňanech. Byla jsem tam s kamarádkou. Malá to ani nezaregistrovala, ale já byla vyplašená jak nikdy.
@kubykula Vystupovala jsem z nízkopodlažní tramvaje. Ano, šla jsem popředu. Většinou taky vystupuju pozadu, právě abych se tomuhle vyvarovala, protože už se mi to stalo jednou předtím
Dneska jsem na to nějak vůbec nemyslela a mysela si, že to zvládneme. O to víc bych si teď nafackovala. Vystupovala jsem z nízkopodlažní tramvaje poprvé a naivně jsem si myslela, že to nebude problém ![]()
Pokud je v pořádku, tak to neřeš nebo se zeptej dětského. Mě se to stávalo občas u nás na schodech, když jsem vyjížděla blbou stranou. Ale nestál na hlavě, jen byl hodně nahnutý a v pohodě. Počkej až začne lézt a mlátit se do hlavy, to jsou šupky.
Mně se to stalo několikrát. Ne teda ze šaliny (sockou jsem nejela několik let, to už ani nevím, jak tam jsou schody velký), ale z verandy na dvůr
I jak byla malá mimino a občas i teď. Jak tu už padlo, pokud se vyloženě nepraštil silou do tvrdýho, nebrečí, není apatckej, nezvrací, prostě cokoli „neobvyklýho“, neřešila bych
Takových nehod ještě bude…
![]()
Máš vystupovat pozadu
Jednou se mi už hodně starší zvrhla v golfkách, měla jsem tam fakt obr nákup co se tam rozsypal a dítě hlavou dolů a jen překvapeně čučela ![]()
@wewerka84 píše:
@kubykula Vystupovala jsem z nízkopodlažní tramvaje. Ano, šla jsem popředu. Většinou taky vystupuju pozadu, právě abych se tomuhle vyvarovala, protože už se mi to stalo jednou předtím![]()
Dneska jsem na to nějak vůbec nemyslela a mysela si, že to zvládneme. O to víc bych si teď nafackovala. Vystupovala jsem z nízkopodlažní tramvaje poprvé a naivně jsem si myslela, že to nebude problém
hoď to za hlavu, dítko je jistě pořádku a ty poučená pro příště. Vidím to fakt často a stále kroutím hlavou. Ještě se musím bohužel usmát, když je to u busu, řidič i zastaví ok, ale stejně se mamina zasekne a ještě nadává na řidiče.
Moc děkuji za uklidnění
Cítím se strašně provinile… S cestováním nemáme ještě moc zkušeností. Naštěstí jedna hodná pani rychle zareagovala a zvedla mi pak kočárek nahoru. Sama bych ho nevytáhla ani omylem
Jsem malého vrůstu a občas mám pocit, že ten kočár je skoro větší než já ![]()
@wewerka84 Stalo se sporťákem už dvakrát. Malou poutám vždycky i přes ramena tak zůstala viset na kšírech a já měla sporťák skoro pod autobusem. Musel mi pomoct nějaký cestující, nemohla jsem ani tam ani zpátky.
@janina3110 píše:
Jé, to se mi taky stalo. V Praze na Letňanech. Byla jsem tam s kamarádkou. Malá to ani nezaregistrovala, ale já byla vyplašená jak nikdy.
No, teď dost dobře chápu, jak ti bylo…
Stalo, ale až se sporťákem. Kluk byl kliďas, takže jsem ho v kočárku nepoutala, zastavil se o madlo. Od té doby jsem při vystupování couvala.