Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano stalo se mi to ale s autobusem. Proste hold zaparkoval dal nez byl chodnik a taky jsem se zasprajcla. Vsichni na me koukali jak na nemehlo az se mi z toho chtelo brecet. Mala byla nastesti uplne v pohode a jen koukala co blaznim
Od te doby mam furt blby pocit z cestovani
![]()
@Dorka_X píše:
Holky - rikate vystupovat po zadu - ja jsem videla zrovna nedavno, ja vystupovala maminka s hlubokym kocarem z nizkopodlazni tramvaje na zastavce, ktera nemela ten nastupni ostruvek…proste to nebyla zastavka pro nizkopodlazni tramvaje.. vystupovala po zadu a asi si neuvedomila, ze ten schod dolu z tramvaje je fakt velikej a dite ji z kocarku vypadlo! Nastesti ho chytla a nechala radeji spadnout kocar… ale bylo to fakt desny, ja jsem stala opodal a mela jsem z toho malem infarkt…
To bych asi měla taky! Až co se mi malá narodila, uvědomila jsem si jak to mají vozíčkáři těžký, že se skoro nikam nedostanou. Já třeba potřebovala do banky a nedostala jsem se tam, protože tam byly schody a nájezd na kočárky, vozíky nikde a nebo ještě úzké dveře
na spousty míst s mimčem člověk nemůže jít…je to hodně omezené. Jenže to už jsme mimo téma.
@AniNevim To je mi líto, že jste si vůbec takové věci museli zažít… Tak hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
Tak mě se to taky stalo, ale né v buse. Jednou jsem sjížděla s trojkolkou z chodníku, který byl vysoký, no já ani nevím na co jsem v tu chvíli myslela, ale zapomněla jsem, že tam musím po zadních a sjela jsem klasicky nejdřív předním kolečkem. Celý kočárek se mi překlopil, naštěstí byl syn připoutaný a tím že pršelo, tak měl i pláštěnku, takže akorát teda koukal co jako dělám ale já z toho mám husinu ještě dnes. Naštěstí jsem to vybrala a nespadla jsem
Syn to přežil ![]()
Díte bude v pohode, ale příšte vystupuj pozadu, je to bezpečnější!
@nikypiky92 píše:
Ano stalo se mi to ale s autobusem. Proste hold zaparkoval dal nez byl chodnik a taky jsem se zasprajcla. Vsichni na me koukali jak na nemehlo az se mi z toho chtelo brecet. Mala byla nastesti uplne v pohode a jen koukala co blaznimOd te doby mam furt blby pocit z cestovani
![]()
Já bych po tomhle zážitku taky už nejraději nikam nejezdila ![]()
@Dorka_X píše:
Holky - rikate vystupovat po zadu - ja jsem videla zrovna nedavno, ja vystupovala maminka s hlubokym kocarem z nizkopodlazni tramvaje na zastavce, ktera nemela ten nastupni ostruvek…proste to nebyla zastavka pro nizkopodlazni tramvaje.. vystupovala po zadu a asi si neuvedomila, ze ten schod dolu z tramvaje je fakt velikej a dite ji z kocarku vypadlo! Nastesti ho chytla a nechala radeji spadnout kocar… ale bylo to fakt desny, ja jsem stala opodal a mela jsem z toho malem infarkt…
Já to jen vidět, tak se asi zkácim! ![]()
Ještě, že byla ta maminka tak pohotová a chytla ho. ![]()
@jurášek 07.07.09 píše:
Tak mě se to taky stalo, ale né v buse. Jednou jsem sjížděla s trojkolkou z chodníku, který byl vysoký, no já ani nevím na co jsem v tu chvíli myslela, ale zapomněla jsem, že tam musím po zadních a sjela jsem klasicky nejdřív předním kolečkem. Celý kočárek se mi překlopil, naštěstí byl syn připoutaný a tím že pršelo, tak měl i pláštěnku, takže akorát teda koukal co jako dělám ale já z toho mám husinu ještě dnes. Naštěstí jsem to vybrala a nespadla jsemSyn to přežil
Hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
@kubykula píše:Dorka_X":https://www.emimino.cz/profil/dorkax/ to se ale bavime při situaci, kde je schod malý, ze krásné pozadu vyjedes.
V tom případě co uvádís je to na pomoc druhé osoby v případě hlubokého kočárku.
Jj, ja jsem tim jen chtela mene zkusenym rict, ze je potreba se divat a i pri vystupovani z nizkopodlazni tramvaje si v techto pripadech rict o pomoc.. ![]()
@Dorka_X píše:
Jj, ja jsem tim jen chtela mene zkusenym rict, ze je potreba se divat a i pri vystupovani z nizkopodlazni tramvaje si v techto pripadech rict o pomoc..
@janina3110 Já to mám stejný. Co se malý narodil a potřebovala jsem se s ním někam dostat, to si člověk pak teprv uvědomí, jak to není jen tak. A taky jsem si říkala, co mají teprv říkat chudáci vozíčkáři…
@suik píše:
Díte bude v pohode, ale příšte vystupuj pozadu, je to bezpečnější!
Ano, budu na to myslet. ![]()
Jojo stalo, ale to už malá jezdila v golfkách takže si dala akorát čelo o madlo na kočárku, ale je vyztužené takže v pohodě.. ale dodnes mě nenapadlo, že vycouvat z dopravního prostředku by bylo jednodušší
![]()
@wewerka84 neboj, je to v poho, ta korba není tak tvrdá
Jinak j vystupuju vždycky na couváka.. první já a pak kočár. Teda jezdíme busem, a ti většinou staví na prasáka tak, že na chodník nedosáhnu skoro nikdy nebo je to tip ťop ![]()
To se mi ještě nestalo. Z nízkopodlažního busu vystupuju couváním.