Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
První 3 měsíce je to jen stereotyp, krmení, přebalování, uspávání, venčení venku a furt dokola.. po tom 3tím už se začne něco dít.. buďte rády, že zatím jen jí a spí..budou spát čím dal méně..mě dnes moje 3letá dcera řekla, že chce rozstřihnout Mickey mousovi trenky, aby viděla pindíka
od té doby, co se nám narodil klouček, je pindíkama posedlá
takže jsme ráda, že malý jen spí, občas kouká, ale mlčí
jako sice si brouká, ale to je zlaté.. ![]()
Ahojky, náš se narodil taky v dubnu:)měl 49cm a 3300g:).v sobotu bude mít 3měsíce. V pondělí jdeme na kontrolu a očkování synflorixem a rotarixem tak dám vědět kolik váží a měří:).
Jinak si myslim že je moc šikovnej-pase hezky koníčky-jako hlavička se mu kynklá to jo ale udrží se poměrně dlouho:), hezky „povídá“, „bublá“, směje se(i nahlas
), pozoruje hračky a zvuky. A teď si začal strašně pozorovat ruce. Třeba je má nad sebou a zírá na ně několik minut:). Spinká hezky, vydrží celou noc- cca od 21h. do půl 6 nebo až do půl 7 ráno. Je to můj klučina ![]()
Tak mě dneska umluvila naše doktorka ze Synflorixu na Prevenar. Tak do toho za měsíc půjdeme. Jsem zvědavá, jak to dopadne.
@vendulaaa nechci Ti do toho kecat, ale Prevenar mi přijde zbytečnej, čím Tě ukecala?? ![]()
No ten Prevenar je hlavně placenej že jo tak možná proto a taky že má těch 13 látek a Synflorix „jen“ 8 myslim…Mě doktorka řikala že pokud nechceme do 5let jezdit do exotických zemí tak je prevenar zbytečnej…Ale určitě špatnej není to zas ne. Mě už přišlo dost platit za ten rotarix(2600).
Já rotarix nedávám. Ukecala mě tím, že Synflorix je předchůdce a prevenar pokrývá širší spektrum. Proto do toho jdu. Peníze jfou mi jedno.
To já peníze taky neřešila, ale ono těch 5 kmenů o kterýje to rozšířený se u nás moc nevyskytujou a já nerada očkuju něco, co nemusím. Ten Rotarix jsem teda dala, protože na plavání ho musíme mít
Jo a @ametyst tys za něj platila 2600?
Odkud jsi? My platili 2000,–
Jsou to vydřiduši, mají mít jednotnou cenu ![]()
@tehulka_janina píše:
mě dnes moje 3letá dcera řekla, že chce rozstřihnout Mickey mousovi trenky, aby viděla pindíkaod té doby, co se nám narodil klouček, je pindíkama posedlá
takže jsme ráda, že malý jen spí, občas kouká, ale mlčí
jako sice si brouká, ale to je zlaté..
Tak to fakt nemá chybu!
![]()
Jinak mi celej den taky pořád to samý, když nespí tak jsme buď venku, doma si hraje na tý dece kde jsou zavěšený ty plyšáci, ukazuju mu taky hračky, pořád dokola.. Teď když jsme venku tak se mu začli líbit stromy, a ruce si teda žužlá, snaží se narvat obě do pusy až se mu kolikrát zvedne žaludek ![]()
A to očkování-já četla, že je jedno jestli prevenar nebo synflorix, protože prý je celkem asi 120 druhů pneumokoka, a to očkování pokryje buď těch 8 nebo 13, a z těch 120 je to prd tak jako tak..
@Reinka my platili za rotarix taky 2600,– a 500,– nám vrátí pojišťovna.. to je teda mazec že se platí všude jinak.. a to prý ti co nejsou u VZP a ještě jedný pojišťovny tak platí 2800..
@peťulís tak to koukám
my jsme taky u VZP, no…My teda šli na doporučení dr. do lékárny, kde to u nás mají nejlevnější ![]()
@Reinka my do lékárny nešli, ona to obstarala naše dětská a já jen zaplatila
to je teda fakt síla, takový rozdíly..
@tehulka_janina mě padaji od porodu, ae fakt hodně, já mam teda fakt hodně hustý vlasy takže mě to zas tak nevadí, ale je to docela nepříjemný, všude moje vlasy, můžu uklízet od rána do rána a stejně během chvíle zas budou všude..
@peťulís no já mám jemné a moc jich nemám, takže si asi pořídím paruku ![]()
Náš šmudlík od 5 týdnů krásně pase koníky a když se mu to přestane líbit převáží se hlavičkou na stranu a překulí se až na záda. Takže když ho nechám pást, musím ho přidržovat, aby se mi stále nepřekuloval na záda, a stále něčím bavit a zaujmout, aby se mi nepřekuloval zpátky. ![]()
Jinak konečně je to zlaté miminko. Ze začátku nás dost trápily prdíky a to po každém kojení. Dělali jsme všecko, co se dalo a nic nezabíralo, já už nejedla skoro nic
Civičli jsem s nožkama, dávali teplé na bříško, dbali na odříhnutí, dávali kapičky (espomisan, později Sab simplex, později BabyCalm) teďka dáváme probiotické kapičky, na noc Babycalm a jenom s manželem slyšíme a smějeme se jak malý ze spánku prdí
nevím co pomohlo, jestli probiotika, nebo to, že malý sebou stále mele, nožkama aj ručkama, je stále v pohybu.
Když leží pod hrazdičkou tak ručkou bouchá do medvídka. Stále častěji se směje nejen na nás, ale taky na hračky…a „povídá si“. V poslední době ho zaujaly vlasntí ručky, strká si je do pusy, cucá, někdy se tam snaží narvat obě najednou…dudlík odmítá. ![]()
Moni, buď ráda že dudlik nechce.. naší male taky nechutnal, až jednou jsem ji dala na hlídání mámě a ta ji vysvětlila, že ho potřebuje..a ona bez něj neusne, takže ho má v puse a každou minutu ji výpadne, tak řve dokud ji ho nedám…docela hrůza..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat