Miminko 3 měsíce spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
11.12.19 06:55

@Olia_mc teď už je to trošku jinak, přes den spí míň. Dávám spát kolem šesté, chtěla bych pozděj, ale nejde to. Je to už úplný řvoucí amok, kdybych to chtěla posunout. V noci se teda budí na kojení po 2 hodinách, ale to hned usnem, tak mi to nevadí. Denní režim asi takto. vstáváme 5.30, kojení, přebalování, převlékání, hraní. 7.00 - 7.30 spánek. Pak spánek cca 10 - 13 a větřinou 15 - 16. Ale jak mu to denní spaní mám zrušit nebo posunout, když tak šíleně řve únavou, zpocený, rudý, poškrábaný. A to je teda náš další problém, před každým spánkem minimálně půl hodiny ječí. Ječí dokonce i v šátku a i v kočárku venku. Kdybych ho neuspala, ječel by o to dýl a víc. Jak se u takovýchto dětí koriguje režim, když každý říká nenechat řvát. To bych ho musela nechat ječet abych ho nedala spát tehdy kdy on chce. To je další průšvih, jít k doktorovi na nějakou určitou hodinu. V čekárně 10 dětí a jenom to moje řve a řve. Jsem z toho už na psychiatra zralá. Babičky ho nechcou, taťka věčně v práci. Blázinec. Nemůžu s ním ani do obchodu, lidi na mě čumí jak na tyrana. Jedna babička si nedá vymluvit že jsou to prdíky. A třepe s ním a třepe a mimino ječí o to víc, nejde mu spát už vůbec. Druhá babička - moje mamka - řekla, že to nemůže poslouhat, že je jí z toho řvaní zle. Je to teda fakt jenom před spaním a když to vím, zas takovou hlavu si s tím nedělám, hlavně že je zdravý. Ale jinak je to strašně omezující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.12.19 08:57

@Asterea

5.30 - probouzeni
7.00 - 7.30 - 1 spanek
10.00 - 13.00 - 2 spanek
15.00 - 16.00 - 3 spanek
18.00 - noc

Kdyz budu vychazet z tohoto, hned vidim, ze mate 2 az 2,5h mezi spankami, To je na 3 mesicni dite opravdu hoodne, proto vam rve unavou, je hodne pretazene. Prvni spanek je 30 min, to ho moc nezregeneruje a druhy spanek prichazi az za 2h. Dite je tedy opravdu hodne unavene. Nejspis je to z toho duvodu, ze mate jen 3 spanky a musite to dotahnout aspon do 18.00. Doporucovala bych zaradit aspon jeste jeden spanek, asi tim, ze zkratite 2 spanek na 2h-2,5h (tim se vam posune i cas na odchod na nocni spanek) Dal, v tomto veku optimalni bdeni 1.20 - 1,40 h. Zacnete po cca 1h-1.15 klidnou aktivitu a koukejte na dite, az zacne mnout ocicka a zivat (nebo muze mit i jine priznaky unavy: treba takovy pohled do blbla :D), zkuste uspat obvyklym zpusobem. Ta klidna aktivita pred spanim je hodne dulezita, aby se projevili priznaky unavy, jinak jich nevidite a dite pak rve unavou a nemuze zabrat.
Opravdu umim poradit lip, jestli budete vest diar presnych casu, tohle je zatim vareni z vody, ale urcite zacit muzete. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
11.12.19 10:34

@Olia_mc děkuji za radu. Snažím se to tak dělat, občas se to i podaří. Ale většinou mi ho po té 1.20 až 1.40 nejde uspat, prostě tu půlhodinu řve. Zavinutý, dudlík, na klíně, v postýlce, v kočárku. Chce spát a nejde mu to. Ty časy co jsem psala, to není tak schválně, že bych mu to regulovala. To je od doby kdy se cca podaří uspat. Nebudím ho. Vzbudí se sám po tak krátké době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.12.19 12:53

@Asterea tim padem musite klast vetsi duraz na zklidneni, klidne uz i po hodine od probouzeni: ztlumit svetlo, vypnout tv/hudbu, schovat hracky, nosit na rukou/v satku. Proste necekat na unavu a pak jit uspavat, ale jiz predem zajistit podminky pro klidne usinani. Je mozne, ze vase deti nevydrzi bez pretazeni ani tech 1.20-1.40, je potreba to zkouset a pozorovat dite. Vice citlive deti potrebuji delsi cas na zklidneni pred spanim, nektere uz behem 5 minut prejdou ze stavu unaveny do stavu pretazeny, proto u nich je narocnejsi trefit presne. Kdyz ale zjistite ten optimalni cas ( trefite to okno) pak ho budete znat a uspavani bude snadnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
11.12.19 13:17

@Asterea klidne mi pak napiste jak to probiha :) a opravdu doporucuji ten diar, ja ho pisu porad i kdyz moje dite spi dobre, ale cas od casu se to zmeni a ja rezim umim rychle prizpusobit jejim potrebam jak roste. Proste ten klid za to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.12.19 19:43

@Olia_mc tak asi máme největší problém s tím zklidněním. Dneska jsem zkoumala malého co to šlo. začne si mnout očka, zívne a během dvou minut řev. Než ho donesu do postýlky nebo nabachtám do kočárku, je to totální ječák. Jde to strašně rychle. Ještě teda razím jednu zásadu - dávat mimčo do postýlky bdělé, ne úplně uspané. Zjistila jsem že když se vzbudí jinde než usnul, je zle. V kočárku usne krásně, kolikrát ani nejezdím. jenom dám ven. V postýlce už to taky jakž takž šlo, ale teď se nám to zkomplikovalo. Napřed nemocný malý, pak já a teď bojuju se zubama, jezdím po nemocnicích a to ho prostě musím nechat babičce a ona si ho uspává po svojem. Můžu jí do toho kecat, ale má svoji pravdu, uspává na rukách do úplného usnutí a do postele dává děcko už spící. A já pak bojuju s usínáním, na rukách ho uspávat nebudu a tak se vzteká a zase nespí jak by měl. Ještě zítra musím na školení, takže bude zase u babičky a zase budem učit uspávat v postýlce znovu s řevem :-( ale na to školení musím, profesák si propadnout nenechám. Nejradši bych ho nechala chlapovi, ale ten je věčně v práci a na moje zubní výjezdy by si vytřískal půlku dovolené :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
13.12.19 22:39

@Asterea super, ze se snazite jen jak to jde a maleho pozorujete a rozumite mu! Ted hlavne klid, vubec se nestresovat kvuli nedodrzeni rezimu nebo jinych zasad, mate toho az tak tak. Babicka ted at uspava jak chce, ja vim, ale co bych ja dala za babicku (my je mame pres 1000 km od nas, manzel je podnikatel, takze je pryc 7 dni v tydnu plus vikendy a svatky. Je to vlastne duvod proc jsem musela spanek vyresit, abych se nezblaznila).. potom az budete vice v klidu, zacnete zjistovat potreby spanku a bdeni dite. Ladeni rezimu ma prednost pred zpusobem uspavani, je to vlastne proto, abyste co nejdrive zjistila individualni normy spanku a dite nebylo pretazene. Jestli funguje nejlip kocarek nebo na rukou, uspavejte a nestarejte se zatim o to, ze si na to zvykne. Da se pak odnaucit mekkou metodou, ale to az bude vice mene dobry rezim. Ted je dulezity zjistit optimalni bdeni: zkouset zklidnovat jeste driv, pokud zatim nestihate predejit rev. Jo a ten cas bdeni nebude pres den vzdy stejny, rano pred prvnim spankem je vzdy pomerne kratsi nez odpoledne a vecer. Az to vychytate, poradim co delat s castym nocnim buzenim a rannim buzenim (pred 6 h), pokud budete chtit, nebo jak odnaucit od houpani. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
15.12.19 18:05

@Olia_mc Moc děkuji za rady. Ráno před prvním spánkem je to tak hodina, to už jsem zjistila, že musí jít do hajan co nejdřív. To už se nám jakž takž daří, pokud do toho nevleze nějaký rušič v podobě doktorů atd. Dneska jsem zkoušela to zklidňování zavčas, hned jak si začal třít očka. No dopadlo to tak, že jsme byli v ložnici, na rukách se huškal, když se dostával do toho stadia zavírání očí, najednou je na mě vykulil, začal si povídat a smát se a byl zase půl hodiny fajn. Že by si takto dokázal odpočinout i bez spánku? Je to docela šílené, to spaní miminek. Dopoledne začal být protivný taky po hodině, ale potřebovala jsem venku podělat okolo zvířectva, tak šlo miminko do šátku, byl strašně spokojený a vydržel ještě přes hodinu koukat než vytuhl. Doma by určitě tu hodinu prořval, než by se uječel k spánku. Připadá mi, že ho to doma prostě nebaví, že venku je to super a doma je nuda, tak se bude řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
15.12.19 20:08

@Olia_mc a to uspávání houpáním praktikovat nemůžu. Já si ho totiž vždycky při přemisťování do postýlky vzbudím. A to je pak ještě horší. A když jsem ho náhodou nevzbudila, při probuzení byl šílený řev, úplně hysterický, jakoby se vylekal kde je, když usnul jinde a jinak. Dneska teda musím říct, že večerní usínání zvládl docela dobře, trvalo nám to asi 5 minut. A stejně si ho beru v noci k sobě, když už nepadá únavou jako večer, v postýlce být nechce a dává to řádně najevo, takže od půlnoci spí se mnou. Ale furt je tam to pravidlo, aby se probudil tam, kde usnul. Je tak klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
15.12.19 23:19

@Asterea hahah :D to me pobavilo. Ja u uspavani mam vzdy radeji zavrene oci, aby nahodou nekoukla me do oci a nezacala si smat a povidat, to na me opice zkousela taky :)) ocni kontakt berou jako komunikace a hru, a v tu ranu spanek je pryc :) ano, ja se vubec nedivim, ze se mu nelibi premistovani behem spanku. Me to vysvetlovali tak: predstavte si, ze jste usnuli na posteli v loznici a uprostred noci se bzbudili na gauci v obyvaku, jak byste si asi citili? Ta jeho reakce taky svedci o tom, ze je citlivejsi. Nebude mit rad velke a mozna i male zmeny. No kazdopadne vypada, ze jakz takz zvladate zklidneni. A co noc? Porad jeste vstavate v 5? Citite, ze jeho spanek ma prostor pro zlepceni? : D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.12.19 14:13

@Olia_mc noci bývaly celkem fajn, první vzbuzení bývat po 5 hodinách, ale teď se to zkracuje a včera dokonce po hodině. To vstávání v 5 mi nevadí, chodím spát ve 20 hodin, jsem vyspaná. Ale posledních pár dní se budí po 1.5 až 2 hodinách. A 2 noci kolem 2. hodiny řval. Proč, to nevím. V noci si ho beru k sobě, spí tak líp. Takže postýlkou to nebylo. Asi ho budí hlad, vzteká se že už z cicka nic neteče a to ho probere. Probere ho i přebalování, ale přebalit musím, tlačí ho prochcaná plenka a zas řve. Z flašky umí jakž takž, zkusila jsem dát v noci UM, vysál 40 ml a pak spal, ale občas se v tom topí jak to moc teče, tak zase řev 😆 prostě mimino no.. ale teda musím říct, že když jsme doma, je lepší, dokážu mu přizpůsobit to spaní. Ale dneska jsme jeli do města a tam nejde dát ho hned během 2 minut spát, když si začne třít oči. Takže dneska trošku bojujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
19.12.19 22:42

@Asterea to nocni buzeni a bdeni v noci je vice meni vzdy nekorektnim rezimem. Jednak muze byt z pretazeni pres den (pretazeni se projevuje lehkym spankem, nervozitou), nocni bdeni je nejspis z toho, ze prospi hodne pres den (tlak na spanek je nizky, spanek je pak lehky). Neustale to budu vsem opakovat, ze korektni rezim je zaklad. Jak najit ten spravny rezim, poradim, musite ale zapisovat casy a kratky komentar, jak probihalo uspavani a kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
20.12.19 13:59

@Olia_mc já nemám kolikrát čas si zajít na záchod, natož si tak vzpomenu něco zapsat :? Ale když to zjednoduším, přes den dávám spát vždycky když si začne třít oči. Většinou usne do 10 minut. Spí jak kdy, většinou 1.5 až 2 hodiny. Po spaní bdí kolem 1.5 hodiny, do 2 hodin po vzbuzení spí. Když je unavený dřív, jde na noc spát i dřív. Třeba o půl 6. Záleží jak spí ve dne a jak to vyjde. Nejde to udělat každý den stejně, já ho přes den nebudím. Jednou spí hodinu, jindy dvě a od toho se odvíjí pak další spánek. Musím ale říct, že poslední dobou se to dost zlepšilo, před půl pátou se nebudí že by už neusnul a před pátou z postele nelezem, dneska o půl 6 a mně to tak vyhovuje, jsem ranní ptáče. A na jídlo se budí zase po 3 hodinách. Možná to byl krátkodobý spurt, žral jak blázen, furt hlad. Už je zase normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí