Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prakticky jistě má ještě protilátky od tebe, ale i kdyby onemocněl, u dětí to probíhá často nenápadně.
Buď v klidu. Pokud se mu opar objeví a začnou se k tomu objevovat i další příznaky tak zajdi k doktorovi. Zatím zbytečně neplaš. Já jako dítě měla neustále celé rty plné oparů a žiju.
Nehledě na to, že příčina encefalitidy způsobená virem herpes je opravdu vzácná.
Chápu tě, taky jsem ho měla krátce po návratu z porodnice. Kup si Compeed náplasti, snížíš možnost přenosu a pochopitelně nepusinkuj a myj si po kontaktu s oparem ruce mýdlem. Ano, teď by mělo mít mimi protilátky. Navíc nejvíc infekční je ten puchýř a pokud jsi ho ráno neměla, tak by to mělo být ok.
@Anonymní píše:
@meduzka23 z encefalitidy
to je dost vzácná komoplikace, primoinfekce probíhá jako zánět dutiny ústní s puchýřky - u dětí obvykle nepotřehnutelně (takže nikdo neví, že to měl), u dospělých dost ošklivě.
@Anonymní píše:
@meduzka23 z encefalitidy
Při běžném kontaktu je taková komplikace opravdu minimální.
Určitě nebudeš miminku prskat do oka, vyloženě po tobě nic neolizuje apod.
Ahoj holky, mám hrozny strach. Syn má 6 týdnů a mně se udělal teď na rtu opar. Ráno byly pusinky a mazlení. Vůbec nevím, co teď dělat. V těhotenství jsem opary měla.