Miminko alergie na kočku

Anonymní
20.3.23 15:49

Miminko alergie na kočku

Než začneme tak bych vás chtěla poprosit abyste se zdrželi veškerých vulgarit, urážek, sarkasmu. Děkuji
Ahoj dnes jsem si volala na výsledky krve svého dítěte protože měl AE. Vyšlo že je alergický na mléčnou bílkovinu co jsme tak nějak tušili a nynip užíváme mléko neocate. Dále vyšlo alergie na vejce.
Ale.. vyšla nám také alergie na kočku. Kočky se prostě vzdát nehodlám můj dotaz zní jestli je tu někdo kdo měl stejný problém a přesto si kočku nechal? Dále napíšu že kočka se s miminkem nemazlí nedrží se v místnosti kde je on nicméně vím že od koček se to dlouho drží ve zdech, kobercích v oblečení prostě kdekoliv sama doktorka mi dnes řekla že i kdybychom kočku dali dneska pryč tak dva roky se to bude držet ještě v bytě. Buďte milé. Snažte se neurážet a jednat v klidu. Prosím vy, které jste toto řešit nikdy nemuseli a máte v plánu mi napsat něco ve stylu že mi záleží víc na zvířeti než na dítěti ani nepište. Dík za rozumnou odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12647
20.3.23 15:54
@Anonymní píše:
Než začneme tak bych vás chtěla poprosit abyste se zdrželi veškerých vulgarit, urážek, sarkasmu. Děkuji
Ahoj dnes jsem si volala na výsledky krve svého dítěte protože měl AE. Vyšlo že je alergický na mléčnou bílkovinu co jsme tak nějak tušili a nynip užíváme mléko neocate. Dále vyšlo alergie na vejce.
Ale.. vyšla nám také alergie na kočku. Kočky se prostě vzdát nehodlám můj dotaz zní jestli je tu někdo kdo měl stejný problém a přesto si kočku nechal? Dále napíšu že kočka se s miminkem nemazlí nedrží se v místnosti kde je on nicméně vím že od koček se to dlouho drží ve zdech, kobercích v oblečení prostě kdekoliv sama doktorka mi dnes řekla že i kdybychom kočku dali dneska pryč tak dva roky se to bude držet ještě v bytě. Buďte milé. Snažte se neurážet a jednat v klidu. Prosím vy, které jste toto řešit nikdy nemuseli a máte v plánu mi napsat něco ve stylu že mi záleží víc na zvířeti než na dítěti ani nepište. Dík za rozumnou odpověď

Dej dite k adopci. Tak kocky se zbavit nechces a spolu fungovat nemohou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
20.3.23 15:58

Tak zalezi jak silna ta alergie je. Moji dceri taky vysla na testech kočka a uplne normalne spolu funguji i bez leku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.23 15:59

:nevim: nevím.
Kamarsd celý život vyrůstal se zvířaty. Pak se na chvíli odstěhoval. a když dorazil zpět byl skoro ve smrtí. Brutální alergie. Údajně byl alergický vždycky jen byl na ty jejich alergeny zvyklí :nevim:. Kolegyně má silnou alergii a přesto mají spoustu zvířat. Asi po budete muset vyzkoušet a v případě velkých obtíží hledat slečně nové místo.
Zase je to mimino nevím jak u nich funguje alergie. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65313
20.3.23 16:04

A jaké má dítě příznaky? Ony ty testy můžou být falešně poztivní nebo negativní. Dceři jednou vyšla kočka, příště pes a kočka ne. Přitom neměla potíže při kontaktu ani s jedním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16422
20.3.23 16:06

Opravdu je to individuální. Vím, že někteří s alergií na zvířata doma zvířata mají, nevadí jim to, ale u cizích na návštěvě se alergie u nich projeví. Nezbyde, než prostě sledovat, co to dělá. Pokud bude kočka vadit, pak je na vás, jak se k tomu postavíte. Buď bude dítě trpět, nebo budeš muset vybrat, jestli si necháš kočku, nebo dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.23 16:12

Děkuji za odpovědi které mi pomohly zatím se snažím to sledovat ale jde to blbě to mléko máme chvilku a především se jednalo o bílkovinu na co byl alergický na testech se projevila i kočka ale řekla bych že i s kočkou na tomhle vypadá dobře. Horší je to když jedeme třeba k mým rodičům na návštěvu a ti mají kočky dvě a to je o sypaný během chvíle ale jak přijedeme domů i když tam kočka je mírní se to proto by mě zajímala reakce ostatních. Takže ještě jednou mockrát děkuji kočku zatím nechám pokud by se to zhoršovalo musela bych to nějak vyřešit. Zatím máme ještě atopický ekzém M který je způsobený hlavně tím mlékem musím počkat až vymizí a pak pozorovat pokud teda vymizí

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
20.3.23 16:13

Nedělala bych ukvapené závěry. Podle testu mám opakovaně alergii na kočky. Mám dvě. Alergii mám jenom na cizí kočky. Takže bych začala kočku koupat, vysávat, vytírat, pořídila bych čističky vzduchu, zbavila se koberců, přebytečných čalounění, zavesu a tak a sledovala projevy. Třeba to nebude tak horky.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.3.23 16:34

Uvidis.
On i co alergolog, to nazor. Nase to moc nehroti, ze je dite na vlastni zvire vetsinou zvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.23 16:40

Uvidíš, jestli mu bude vadit kočka až eliminujete ty další faktory.
Stalo se nám něco podobného. S morčaty. Před pořízením jsme synovi nechali otestovat morče, bylo negativní, stejně tak ostatní chlupatá zvířata.
Najednou po třech letech morče jako jediné pozitivní. Čuměla jsem jako puk.
A doktorka mi řekla, že to není zřejmě vyloženě alergie, ale senzitivita - že na ty alergeny jeho tělo reaguje, jelikož je s nimi ve styku. Že se to může stát. A může se to časem změnit, že mu budou vadit, ale nemusí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.23 16:40

@Eva2610 tak tohle mi hodně pomohlo! Strašně moc děkuji. Jde o to že kočka je nemocná. Má chronickou rýmu. To znamená že má záchvaty kýchání které trvají třeba 5minut. Byl by snadná kořist. Proto se bojím dát ven, přes den jo, v noci ne. A on se ven strašně bojí klepe se a plazí. Takže udělám vše jak jste psala. Udělám vše aby oba byli v pořádku

• Citovat
  • Upravit
30318
20.3.23 16:48
@Anonymní píše:
Uvidíš, jestli mu bude vadit kočka až eliminujete ty další faktory.
Stalo se nám něco podobného. S morčaty. Před pořízením jsme synovi nechali otestovat morče, bylo negativní, stejně tak ostatní chlupatá zvířata.
Najednou po třech letech morče jako jediné pozitivní. Čuměla jsem jako puk.
A doktorka mi řekla, že to není zřejmě vyloženě alergie, ale senzitivita - že na ty alergeny jeho tělo reaguje, jelikož je s nimi ve styku. Že se to může stát. A může se to časem změnit, že mu budou vadit, ale nemusí.

Já mám od dětství alergii na ořechy - nejím je, protože mi to vadí. Při posledních testech se otestovaly i ořechy a alergie vyšla velmi slabá. Je to jen díky tomu, že tělo ten alergen nezná. Takže se toto mohlo stát i se zvířetem. Tělo ten alergen neznalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
20.3.23 16:54
@Anonymní píše:
@Eva2610 tak tohle mi hodně pomohlo! Strašně moc děkuji. Jde o to že kočka je nemocná. Má chronickou rýmu. To znamená že má záchvaty kýchání které trvají třeba 5minut. Byl by snadná kořist. Proto se bojím dát ven, přes den jo, v noci ne. A on se ven strašně bojí klepe se a plazí. Takže udělám vše jak jste psala. Udělám vše aby oba byli v pořádku

Tak tím spíš se opravdu zbav toho, co nejde otřít nebo snadno a často vyprat, kočky mají ty alergeny hlavně ve slinách. Navíc to pak ocenis, až budeš mít místo miminka batole a to bude všude patlat :).

• Citovat
  • Upravit
72725
20.3.23 17:08
@Anonymní píše:

Udržuj kočku v jiné místnosti, než se hlavně spí. Pořiďte čističku vzduchu a víc neřeš.. švagr je brutal alergik, ale dokud držím čistotu a kočky aspoň 3m od něj, je v Klidu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
20.3.23 17:13

Kočku bych v tento okamžik nechala a řešila vše ostatní. Ty rady tu už padly dobré. A další věc je, že krevní testy u malých dětí nevychází moc spolehlivě. Vy ale máte i evidentní reakci při kontaktu s cizím zvířetem, takže bych jim asi spíš věřila. My jsme ještě vyšší level v tomto, protože jsme do rodiny potvrzených alergiků na kočku pořídili kotě. Ale vybírali jsme vhodnou rasu, kočka je domácí a i tak dceři chvilku trvalo, než se s kočkou z pohledu alergií sžily. Většinou si člověk i s alergií vytvoří na to konkrétní domácí zvíře imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí