Miminko má tiky v očích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
446
25.10.16 22:41

miminko má tiky v očích

Ahoj maminky. Prosím o zkušenost jestli jste něco podobného taky zažili.
synovi je necelých 9 měsíců. je to hodně aktivní miminko, chvíli neposedí, ale je moc hodný.
v neděli seděl v židličce, z ničeho nic se zadíval do prázdna a tikalo mu v obou očích. trvalo to asi 3-5 vteřin. potom byl úplně normální. dnes se to opakovalo.
ve čtvrtek s ním půjdu k doktorovi, tak se dozvím víc.
chci se ale zeptat, zažili jste to nějaká s vaším miminkem? bylo miminko v pořádku? bojím se aby nebyl nějak nemocný… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tartaletka
25.10.16 23:04

Chce to neurologa, muze to byt treba epilepsie, tzv. zahledeni. Ale deti v tomhle veku i ruzne zkousi sve telo, objevuji svet, takze to muze byt i tim

• Citovat
  • Upravit
446
25.10.16 23:06

@tartaletka a mám s ním jít k dětskému lékaři který nám vypíše nějakou žádanku nebo rovnou ten neurolog? já jsem se právě chystala nejdřív k našemu doktorovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.10.16 23:19

Těkala mu očíčka že strany na stranu, nebo tik ve vicku? Kdyžtak k praktickému, ten kdyžtak vypíše zadanku k detskemu neurologovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
25.10.16 23:25

@kam19 ze strany na stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
25.10.16 23:52

@emimka20 urcite zacnete praktickym a ten da zadanku, idealni je dite natocit, pokud by se vam podarilo a nenechat se odbyt, i kdyby to chtel smest ze stolu, snazila bych se toho neurologa prosadit.

Nejsem odbornik, ale kdyz jsem pracovala s jednim hendikepovanym klucinou (dospelym), mival epilepticke zachvaty ve forme zahledeni a to se na par vterin jak kdyby zasekl, oci mu litaly do stran, pomlaskaval a pak se zase probral a byl normalni

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
25.10.16 23:55

Ono totiz pokud uz je problem, tak cim driv se odhali, tim je lecba ci eliminace zachvatu uspesnejsi, proto bych se nenechala praktickym odbyt a radeji mela potvrzeno od neurologa, zda je dite v poradku.

• Citovat
  • Upravit
401
26.10.16 00:54

Ja to sem nechtela psat, doufala jsem, ze nekoho napadne neco jineho, ale bohuzel to vypada na epi… :( urcite jdete k pldd a nechte si napsat doporuceni na neuro a na natoceni eeg. Navic deti s epi se nesmi ockovat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
26.10.16 01:38
@emimka20 píše:
Ahoj maminky. Prosím o zkušenost jestli jste něco podobného taky zažili.
synovi je necelých 9 měsíců. je to hodně aktivní miminko, chvíli neposedí, ale je moc hodný.
v neděli seděl v židličce, z ničeho nic se zadíval do prázdna a tikalo mu v obou očích. trvalo to asi 3-5 vteřin. potom byl úplně normální. dnes se to opakovalo.
ve čtvrtek s ním půjdu k doktorovi, tak se dozvím víc.
chci se ale zeptat, zažili jste to nějaká s vaším miminkem? bylo miminko v pořádku? bojím se aby nebyl nějak nemocný… :(

Jak psali holky- hlavně se nenechat odbýt a vydupat neurologii!!!Při podezžení na epilepsii by vás měli vzít co nejdřív(aspoň u nás to tak bylo)Pokud by se ti to podařilo natočit na video tím líp. On ten popis bývá někdy nepřesný. Já takto „číhala“ na malou asi 5 nocí po sobě, než se mi podařilo natočit, co jsem potřebovala…Moc držím pěsti, ať to nic není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
26.10.16 07:41

@Lakejja nesmí očkovat? A jak je to tedy potom s povinným očkováním? Kluk má naočkovanou hexu a prevenar 13, tři dávky od každé, očkování zvládl vždy bez sebemenšího problému. Ale tedy to mě zajímá, to tedy děti s epilepsií nemají očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
26.10.16 07:52

@tartaletka @luca241 no, právě s ním jdu hned zítra k doktorovi.. hrozně nás to s přítelem vyděsilo, když jsme to viděli.. natočit to je problém, stalo se to včera podruhé a trvá to opravdu kolem 3-5 vteřin.. to nestihnu vůbec nic.. když byl ještě úplně maličký, měl takové záškuby v ručičkách i nohách, ale s doktorem jsme se tehdy dohodli že počkáme, že on si myslí že jsou to nějaké ty novorozenecké záškuby, že to zmizí. Tak to přešlo po druhém měsíci a od té doby myslím že vůbec nic. Tak teď si říkám jestli třeba to taky nemohlo mít nějakou souvislost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
26.10.16 08:16

Nemusí to být nutně hned epilepsie. Hned mě napadl nystagmus (oční vada) - sama ho mám od narození. Nosím brýle a musím dávat větší pozor na únavu - v tu chvíli mi oči trošku těkají. Oproti dětství se to ale obrovsky zlepšilo, téměř vymizelo. V ničem mě to neomezuje, prostě se ty oči trochu víc šetří. Třeba to vůbec nebude tak vážný. Držím palce, ať to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
26.10.16 09:10

@emimka20 nejsou ockovany. Takove deti byvaji z povinneho ockovani vyrazeny a ockuji se az ve chvili, kdy epina odezni (vysadi se leky a ccarok, dva je dite bez priznaku) mohlo (nemuselo) by dojít k poskozeni mozku. Neurolog mi rikal, ze ockovat dite s epi je pruser a on si to na triko nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
26.10.16 09:23

On ten občasný nystagmus by mohl být příznakem epilepsie, ale bylo by to extrémně vzácné.. Tak mi to řekl dětský neurolog.. Ja jsem mu tedy tenkrát nesla i video, protože mi to snad ani, pořádně nevěřil.. I u podezření na neurologicky problem neurolog zakáže očkovat, dokud se nevyvrati..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
26.10.16 11:47

@TerezkaM a neměl by potom horší vidění? protože myslím, že syn vidí velmi dobře. taky už jsem na to koukala, ale všude jsem se dočetla že by musel i špatně vidět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí